به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت حکیم دانا و مدرس توانا آیتالله سیدحسن سعادت مصطفوی با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علما، استادان، فرهیختگان و اصحاب رسانه شنبه، 31 خرداد ماه در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
بنابراین گزارش، حسین سروری، معاون نخبگان کشوری در مراسم بزرگداشت آیتالله سیدحسن سعادت مصطفوی با بیان اینکه آشنایی من با استاد به 18 سال گذشته بازمیگردد و من از شاگردان ایشان بودم، گفت: وقتی به نوع درس و بحث ایشان در کلاس نگاه میکنیم به نظر میرسد آیتالله مصطفوی مصداق خوبی برای واژه العلماء است که این تعارف نیست و واقعیت دارد و تمامی شاگردان ایشان به مدت طولانی با استاد ارتباط داشتند لذا از این جهت وارث خوبی برای سنت تعلیم و تربیت که سیره انبیا است، هستند.
وی ادامه داد: به رغم تواناییهای علمی، خشوع خاصی را در استاد میبینیم و این موید آن است در نظام ارزشیابی علم، دانش صرف تکبعدی و تکساحتی نیست و اگر علم منجر به خشوع نشود مسیر نادرستی را رهنمون میکند.
سروری تاکید کرد: در تعابیر دینی روایت شده برخی سراغ علم میروند و برخی دیگر علم به سراغشان میرود؛ از ویژگیهای استاد در کلاسهای درس آن است که زمانی که سکوت که از علامات نور است نیاز باشد ایشان سکوت کرده و در جایی که باید سخن بگویند صحبت میکنند.
وی بیان کرد: یکی از جوایزی که در کشور جزء جوایز علمی و پژوهشی است و به اسم علامه طباطبایی معرفی میشود و مختص دانشمندان برجسته کشور است، جایزه علامه است و نامگذاری این جایزه به نام علامه را میتوان از این جهت تشریح کرد که در ذهن مؤسسان این جایزه شباهتهایی به منشهای علمی میان فرد دریافتکننده جایزه و علامه وجود دارد و من گمان میکنم آقای مصطفوی مصداق و مؤید خوبی برای دریافت این جایزه هستند.
سروری با تأکید بر اینکه استاد به جای مقالهسازی عمر خود را صرف متن فلسفه اسلامی کردند، گفت: آنچه که خلأ آن را امروز در کشور احساس میکنیم این است که تحقیقات تطبیقی در حال انجام است که برخی از آنها سست و بیپایه است؛ یکی از معدود افرادی که در تدریس فلسفه سرآمد بوده و ویژگی علامه طباطبایی یعنی شاگردپروری را به عنوان گمشده امروز ما دارا است، آیتالله مصطفوی است که به لحاظ علمی و آموزشی و رفتار دینی و اخلاقی ایشان جزء سرآمدان کشور است.
رییس بنیاد ملی نخبگان کشور در پایان سخنان خود یادآور شد: تفکر عقلانی از دیگر ویژگیهای شخصیت علامه طباطبایی است که در شخصیت آیتالله مصطفوی نیز به وضوع دیده میشود و محور اصلی آموزشهای استاد تفکر عقلانی و برهانی است که از او شخصیت ممتازی را ساخته است.
جامعیت شخصیتی...
بر اساس این گزارش، حسین کلباسی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی دیگر سخنران این مراسم در ادامه گفت: نخستین ویژگیای که مبتنی بر تکرار مکررات نیست جامعیت آیتالله مصطفوی است؛ مقوله جامعیت اگر در قدیم امری متداول بوده البته نه به معنای عام اما حداقل امری غیر قابل دستیابی نبوده هم به لحاظ تعدد شعب علوم و هم فراغت اهل علم در رشتههای مختلف علمی.
وی ادامه داد: امروز همه اساتید اذعان دارند جامعیت علوم هم به لحاظ انفسی و هم افقی بسیار دشوار و محتاج ریاضتهای سخت است؛ اگر میگوییم به لحاظ آفاقی به لحاظ کثرت شئونات علوم است اما به لحاظ انفسی آنچه که از نظر فراغت روحی است روز به روز دایره آن تنگتر میِشود.
کلباسی تأکید کرد: تا جایی که اطلاع دارم استاد ما آیتالله مصطفوی در این جامعیت توفیق همهجانبهای داشتهاند؛ ما امروز از استاد به عنوان یک مدرس مسلم حکمت یاد میکنیم که در این باب هیچ تردیدی نیست.
وی عنوان کرد: در کارنامه استاد از فقه و ادبیات و علم اصول و تفسیر تا علومی که مورد توجه در زمانه ما بود یعنی طبیعیات قدیم و طب قدیم به چشم میخورد و استاد در چند نوبت به طور مکرر برای خواص و مسبوق به سابقین، نه عموم، تدریس کردهاند؛ کسی که امروز طبیعیات شفا یا طبیعیات نجات شیخالرییس را تدریس میکند اگر نگوییم تعداد اینها از عدد انگشتان یک دست تجاوز نمیکند و همانها نیز رغبت به این کار چندان ندارند اما استاد با علاقه و تبحر همراه با تسلط به مبانی حکمی و طبیعی و دانش فیزیک به معنای عام کلمه و آشنایی نزدیک با متن و ادبیات ماتنی به نام شیخالرییس که مطلب آسان و خودخوانی هم نیست، تدریس میکند.
وی تصریح کرد: استاد هماکنون در همین زمان و ایام نهتنها به علوم معقول و درس فلسفه اشتغال دارند بلکه درس اصول ایشان نیز همراه با درس تفسیر در سطوح عالی جریان دارد.
وی خاطرنشان کرد: آیتالله مصطفوی را به عنوان استاد حکمت سینوی شناختهاند و البته اگر او را در ردیف استاد حکمت مشایی قرار دهیم، غلط نیست اما افاده معنا نمیکند.
کلباسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه آیتالله مصطفوی دو چهره حوزوی و دانشگاهی را توأمان با یکدیگر دارند، خاطرنشان کرد: استاد در عین اینکه اهتمام به فلسفه و تعقل دارند اما در کنار آن به وعظ و خطابه و منبر نیز میپردازند و موسسه بیتالحکمه و بنیاد ابن سینا را نیز تأسیس کرده تا مجموعه تجارت علمی حوزه و دانشگاه در یک نقطه جمع شود و بتواند سبک و سیاق جدیدی را به مخاطب ارایه دهد.
پایان پیام/
نظر شما