به گزارش خبرنگار شبستان، رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در حاشیه صد و بیست و هشتمین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با جلسهای که امروز با حضور دستگاههایی از قبیل نیروی انتظامی، نماینده دادستانی، آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان و با مجوزی که رییسجمهور به بنده به عنوان دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر داده بود برگزار شد تصمیمات خوبی گرفته شد.
وی اظهار کرد:تدوین آیین نامههای اجرایی موضوع ماده 16 که به بحث جمع آوری معتادان متجاهر هر برمیگردد از جمله این موضوعات بود و همچنین مصوباتی در خصوص ماده 40 و 43 مبارزه با مواد مخدر که میتواند در مسیر پیشبرد اهداف ستاد باشد نیز از دیگر موضوعات مطرحشده در جلسه امروز بود.
وی، همچنین از تصویب سند جامع حمایتهای اجتماعی خبر داد و گفت: این سند میتواند در بعد اجتماعیکردن امر مبارزه با مواد مخدر موثر باشد و همچنین مقرر شد برخی مواد سند پیشگیری اصلاح و مبالغ دیگر نیز به آن اضافه شود.
رحمانی فضلی ادامه داد : اصلاح ساختار دستگاههای اجرایی در خصوص مبارزه با مواد مخدر نیز مصوبه شورای عالی امنیت ملی بود که بر این اساس،مقرر شد همه دستگاهها دفتر یا اداره کلی در این خصوص دایر کنند تا موضوعات مواد مخدر را به صورت تخصصی و منسجم دنبال و اداره کنند.
وی با بیان اینکه موضوع پیشسازها از مقصد تا مبدأ از دیگر برنامههای ما در جلسه امروز بود، گفت:این موضوع بسیار مهم است که از مبدا تا مقصد و همچنین مسیر توزیع پیش سازها به طور کامل و دقیق تحت کنترل درآید.
وی ادامه داد: انتظار میرود تا با همکاری دستگاههای مربوطه مانند نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت کشور بتوانیم همکاری مشترکی در مورد مبارزه با مواد مخدر داشته باشیم.
وی ادامه داد: مسئله تابستان و تفریح در کنار ساحل هم به علت خطر غرقشدگی و هم به علت به خطر افتادن ارزشهای دینی و اسلامی موجب نگرانی بود به همین علت در این راستا از ماهها قبل برنامهریزی کردیم و همه استانداران را مسئول کردیم که طرحهایی برای صیانت از سواحل اجرا کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه این طرح در حال حاضر بسیارخوب پیش میرود، افزود: البته لازم است مردم نیز در خصوص حفظ حجاب و عفاف و ارزشهای اخلاقی نیز وارد صحنه شده و در قبال خانوادههای احساس مسئولیت کنند.
ابلاغ قانون عفاف و حجاب به همه دستگاهها
وی با اینکه قانون عفاف و حجاب به همه دستگاهها ابلاغ شده است تصریح کرد: از زمانی که دولت تدبیر و امید روی کار آمد به صورت فعال با موضوع عفاف و حجاب برخورد کرده و همچنین ما به همه دستگاهها ابلاغ کردیم که در داخل خود ناظر بر هم پوشش نیروهای خود و هم ارباب رجوعها داشته باشند.
وی همچنین ادامه داد: در عرصه مبارزه با عفاف و حجاب نیروی انتظامی بسیار هوشمندانه و جدی وارد عرصه شده و آن را پیگیری میکند که بسیار هم در این زمینه موفق بوده است.
وی افزود: ما نیز اقدامات مناسبی را در عرصه عفاف و حجاب داشتیم ولی حاشیهسازیها و هدفسازیهایی نیز در این مسیر صورت گرفت که مورد نگرانی افکار عمومی میشد.
وی ادامه داد: ما زمانی میتوانیم در موضوع عفاف و حجاب موفق باشیم که مردم به کمک ما بیایند و همچنین اگر مردم خواستند وارد موضوع عفاف و حجاب شوند ما آمادگی داریم که سمنهایی با رویکرد عفاف و حجاب همراه با رعایت موازین اخلاقی را مجوز دهیم.
وی با اشاره به خردهفروشان مواد مخدر خاطرنشان کرد: خردهفروشان مواد مخدر مسئله بسیار مهمی است و طبق برآوردی که ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر داریم بیش از 70 درصد از معتادان نیز در امر توزیع مواد مخدر فعال است.
وی با بیان اینکه جمعآوری خردهفروشان در سال گذشته در دستور کار جدی ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفت، افزود: بین اعتیاد، توزیع مواد مخدر و بحث سرقت رابطه مستقیمی وجود دارد. سال گذشته 10 هزار نفر در ایام عید نوروز از مراکز استانها جمعآوری شدند که به دنبال آن 30 درصد سرقت کاهش یافت که این امر نشان میدهد رابطه مستقیمی بین توزیع مواد مخدر و اعتیاد وجود دارد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه جمعآوری خردهفروشان مواد مخدر، متجاهران و سارقان یکی از اولویتهای مهم امسال ناجا میباشد، تصریح کرد: قبل از اینکه نیروی انتظامی طبق قانون این گروه را بازداشت کند ما آنها را جمعآوری میکردیم و پس از ترک اعتیاد آنها را به خانوادههایشان تحویل میدادیم.
وی گفت: کسانی که خود اقدام به ترک مواد مخدر کردند بیش از 89 درصد در مراکز خصوصی ترک اعتیاد خود را معرفی کردهاند.
وی با بیان اینکه بحث پاکماندن معتادان بعد از ترک اعتیاد موضوع بسیار مهمی است، خاطرنشان کرد: در دنیا 30 درصد از معتادان بعد از ترک اعتیاد خود پاک میمانند ولی در کشور ما 20 درصد پاک میمانند.
وی ادامه داد: برای اینکه ما موضوع پاکماندن معتادان پس از ترک خود را تقویت کنیم باید به چند موضوع توجه داشته باشیم اول اینکه باید در کنار درمان از روانشناسان و مددکاران اجتماعی استفاده کنیم و همچنین بتوانیم این افراد را جامعهپذیر کنیم سپس اقدامات لازم را در زمینه اشتغال آنها فراهم کنیم و همچنین در رسانهها به گونهای این موضوع را انعکاس دهیم که معتاد بیمار است و بعد از بیماری باید به جامعه برگردد.
وی با بیان اینکه 63 درصد از معتادان شاغل هستند، افزود: معتادانی بودند که به دلیل اعتیادشان از ادارههای خود اخراج شده بودند ولی ما مجوز برگشت آنها به محل کارشان صادر کردیم.
وی با اشاره به عدم همکاریهای بینالمللی اظهار کرد: اجلاس اخیری که در وین برگزار شد و کشورهای عضو مواد مخدر در آن شرکت داشتند همه بر این موضوع متفقالقول بودند که ایران تنها کشوری است که در راستای مبارزه با مواد مخدر به جامعه جهانی کمک شایانی کرده است به گونهای که ما سه هزار و 67 شهید 12 هزار جانباز جانباز را در این راستا تقدیم کردهایم ولی جامعه جهانی هنوز اقدامات خوبی در این راستا انجام نداده است و ایران فقط با عنوان یک وظیفه انسانی این موضوع را دنبال میکند.
وی ادامه داد: درخواست ما از جامعه بینالمللی این است که کمکهای خود را در راستای مبارزه با مواد مخدر از ما دریغ نکند و قوانین بینالمللی و نهادهای بینالمللی را به گونهای ترغیب کنند که بیشترین همکاری را با ایران داشته باشند.
وی همچنین از مصوبهای برای وزارت بهداشت در راستای صدور مجوز برای مراکز درمانی و تامین ابعاد بهداشتی اعتیاد خبر داد و افزود: همکاریهای مشترک دو جانبه، سه جانبه و چند جانبه میان کشورهای مختلف برای تعقیب قاچاقچیان در عرصه بین الملل امروز پس از سالها تصویب شد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از تصویب همکاریهای مشترک میان کشورهای مختلف برای تعقیب قاچاقچیان در عرصه بینالملل خبر داد و خاطرنشان کرد:
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از مصوبهای برای وزارت بهداشت در راستای صدور مجوز برای مراکز درمانی و تامین ابعاد بهداشتی اعتیاد خبر داد و اظهار کرد: همکاریهای مشترک دو جانبه، سه جانبه و چند جانبه میان کشورهای مختلف برای تعقیب قاچاقچیان در عرصه بین الملل امروز پس از سالها تصویب شد.
پایان پیام/
نظر شما