به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، مسالهی مهدویت و اندیشهی ظهور مهدی موعود(عج) در آخرالزمان در آیین مبین اسلام، مسالهای اصیل، ریشهدار و با سابقه است. در اسلام کمتر مسالهای را میتوان یافت که به اندازهی مسالهی مهدویت به آن اهمیت داده شده باشد.
علاوه بر آیات متعددی از قران که پیشوایان معصوم آنها را به وجود مقدس حضرت مهدی(عج) تفسیر و تاویل کردهاند، روایات فراوانی از طریق اهل سنت نیز از پیامبر گرامی اسلام(ص) و صحابه و تابعین و ائمه معصومین(ع) دربارهی ظهور ایشان وارد شده است.
کتاب حاضر که مطابق دو واحد درسی برای دوره ی کارشناسی الاهیات ومعارف اسلامی، با عنوان درسنامه تاریخ عصر غیبت نگارش یافته است، به تحلیل و بررسی تاریخ عصر غیبت صغری و مهم ترین مسائل عصر غیبت کبرای امام دوازدهم(عج) می پردازد.
این اثر تلخیص است از کتاب تاریخ عصر غیبت می باشد که در هشت بخش تدوین شده است.
معرفی و بررسی منابع تاریخ غیبت، نگاهی کوتاه به زندگانی امام دوازدهم(عج)، بررسی وضعیت سیاسی، اجتماعی و فکری عصر عباسیان در آستانه غیبت صغری، وضعیت فکری، سیاسی واجتماعی شیعه در آستانه عصر غیبت، زمینه سازی برای ورود شیعه به عصر غیبت، تاریخ عصر غیبت صغری، مروری بر برخی مسائل عصر غیبت کبری و سیرت و آثار امام مهدی(عج) از بخش های این درسنامه می باشد.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:
نوشته حاضر نگاهى است از منظر تاریخى، تلاشى است در جهت بررسى تاریخ «غیبت صغرى» و «غیبت کبراى» امام دوازدهم(عج)
در بررسى غیبت صغرى (260-329 ه.ق) ابتدا مرورى خواهیم داشت به بررسى منابع و شناخت وضعیت سیاسى - اجتماعى و فکرى عصر امام(عج) در آستانه غیبت و آشنایى با زمینه هاى تاریخى و تمهیدات ائمه، به ویژه عسکریین(ع) براى ورود شیعه به این عصر، بررسى سازمان مخفى وکالت، و تکوین و فرآیند تکاملى آن و نقش آن، شرح حال «نواب اربعه» و وظائف و نقش آنان در این عصر.
در بررسى غیبت کبرى (329 ه.ق) نیز اشاره اى خواهیم داشت به تاریخ شیعه، نهضت ها و دولت هاى آن همراه حرکت هاى علمى و مبارزات علما و دوران هاى مرجعیت فقها و مدارس آنان، و در نهایت بررسى کوتاهى پیرامون آثار و سیرت امام مهدى(عج). امید که توانسته باشیم گامى هر چند کوتاه در جهت آشنایى با تاریخ آن حضرت برداشته باشیم. (1)
شایان ذکر است، "درسنامه تاریخ عصر غیبت" نوشته حجت الاسلام مسعود پورسیدآقایی، محمدرضا جباری و محمد عاشوری در 256 صفحه و شمارگان 8 هزار نسخه ازسوی انتشارات مرکز جهانی علوم اسلامی منتشر شد.
پایان پیام/
نظر شما