به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبائی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان در گردهمایی شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان گفت: باید در جلسات شورای فرهنگ عمومی به دنبال علت ها باشیم نه معلول ها، چرا که جلسات شورای فرهنگ عمومی، جایگاه پیگیری علت آسیب های گذشته و موجود در جامعه است.
وی با بیان اینکه باید به دنبال این بگردیم که علت تاخیر ازدواج ها و افزایش آمار طلاق ها چیست، افزود: اینگونه مسائل باید در شورای فرهنگ عمومی ریشه یابی و برای رفع آن پیگیری لازم انجام شود.
آیت الله طباطبائی نژاد اظهار داشت: دلیل برگزاری شورای فرهنگ عمومی در استان ها، ریشه یابی آسیبب ها در مراکز استان ها و جلوگیری از پیشرفت آن است و این مشروط به پیگیری از سوی مسئولان است.
وی، همچنین لزوم تفکر در زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی را گوشزد کرد و گفت بسیار خوب است که مسئولان شهرستان و استان با هماهنگی و هم افزایی به بررسی مشکلات بپردازند.
در ادامه حجت الاسلام حسناتی، امام جمعه نجف آباد که به نمایندگی از ائمه جمعه استان در این گردهمائی سخنرانی کرد، تصریح کرد: فرهنگ عمومی، فرهنگ یک جامعه قرآنی است که پیامبر اکرم آن را بنا نهاد و اگر در بعد عقاید و اخلاق و رفتار عمل شود، ما به آن نقطه مطلوب رسیده ایم.
امام جمعه نجف آباد ادامه داد: اگر باور کنیم که مکلفیم، باید با امکانات موجود در زمینه جلوگیری و مقابله با آسیب های فرهنگی و بایدهای فرهنگی تلاش کنیم.
وی اظهار داشت: بزرگترین سرمایه یک ملت، عقل آن ملت است و از آنجا که شورای فرهنگ عمومی جمع عقول است، اگر خوب کار کند کارهای بسیار بزرگی را می تواند انجام دهد.
حجت الاسلام حسناتی در ادامه گفت: اگر مجموعه شورای فرهنگ عمومی در یک شهرستان متفق باشند می توانند موفق عمل کنند و اگر این اتفاق نظر وجود نداشته باشد، این کار نتیجه ای نخواهد داشت.
وی اظهار داشت: اگر معتقد به کارایی این مجموعه باشیم و از ظرفیت ها و فرصت ها استفاده کنیم، می توان به فعالیت های موثری پرداخت، اما انتظار داریم برای رسیدن به یک فرهنگ توحیدی ناب، مرکز استان با این مساله قوی تر برخورد کند و هر سال یک تا دو موضوع را به صورت اولویت بندی شده عملی کند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: این جلسات گامی در راستای مدیریت جهادی شورای فرهنگ عمومی در استان باشد.
در ادامه میثم نمکی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آران وبیدگل که به نمایندگی از روسای اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیران شورای فرهنگ عمومی شهرستان های استان سخنرانی کرد، اظهار داشت: فرهنگ عمومی فضایی مغتنم برای بازخوانی و بازآفرینی جلوه های زیبای عمومیت فرهنگ در گستره حیات عمومی، شاخص و معیار اعتلای حیات فرهنگی و فکری جوامع و زمینه ساز رشد آگاهی های عمومی و تعالی شخصیت اجتماعی و علمی است.
وی ادامه داد: 29 سال از تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور و هشت سال از تصویب شوراهای فرهنگ عمومی شهرستان ها می گذرد و در رهگذر سه دهه گذشته، اهداف و اصول معینی برای راهبری نشست های شورای فرهنگ عمومی تدوین و ترسیم شده که شامل ماموریت های علمی و کارشناسی، تکثیر شوراهای اقماری، تدوین آئین نامه های اجرائی، فعالیت های برنامه محور و رویداد محور، ترسیم نقشه فرهنگی کشور و طراحی چشم انداز بخش فرهنگ عمومی کشور در افق 1404 است.
نمکی تصریح کرد: آنچه البته می تواند در سرعت بخشی به تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها موثر باشد، دبیرخانه ای فعال است که با اتکا به دانش و بینش فرهنگی، علمی و منابع مورد نیاز به دیده بانی رصدخانه فرهنگ عمومی جامعه بپردازد.
وی در ادامه به ارائه پیشنهاداتی در خصوص ارتقای سطح برنامه ریزی ها فعالیت های شورای فرهنگ عمومی شهرستان ها پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما