به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر سعید سادات منصوری، معاون پیشگیری سازمان تبلیغات اسلامی گیلان امروز(29 خرداد) در نشست با خبرنگاران خبرگزاریهای استان به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، اعتیاد را شایعترین، بدترین و سخت ترین آسیبی دانست که کشور را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه 5 تیر به روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است، افزود: این هفته فرصت مناسبی برای ارزیابی وضعیت و عملکرد خودمان و مقایسه آن با عملکرد سایر کشورها و اثرات مخرب این پدیده بر وضعیت کشوراست.
سادات منصوری با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری جسمی، روانی، اجتماعی و حتی عصبی است، تصریح کرد: برای نخستین بار از مواد مخدر به جهت درمان استفاده شد اما بعدها عوارض حاصل از آن مورد توجه قرارگرفت اما هنور این ماده افیونی کاربردهای بسیاری در علم پزشکی دارد.
وی مواد مخدر را به دو دسته سنتی و صنعتی تقسیم کرد و اذعان داشت: بیش از دو دهه است که شیوع مواد مخدر صنعتی که در لابراتورها ساخته شده و اثرات مخرب بدتر از مواد سنتی را دارد شیوع یافته است.
معاون پیشگیری بهزیستی گیلان با بیان اینکه کشور ما به دلیل موقعیت سوق الجیشی خود در کنار بزرگترین تولیدکنندگان مخدر جهان قرار گرفته است، تاکید کرد: به همین دلیل یکی از راههای ترانزیت این مواد از کشور ماست که با سیاست گذاری خاص به مبارزه همه جانبه با آن پرداختیم اما متاسفانه قاچاق آن موجب نشت مواد به کشور شده است.
وی در ادامه اعتیاد را یک بیماری دانست که بسیاری از مصرف کنندگان علاقهایی به مصرف آن ندارد و تصریح کرد: هر بیماری نیازمند درمان صحیح است و در درمان باید به همه جنبههای بیماری پرداخت.
35 هزار معتاد تحت درمان مراکز بهزیستی گیلان
سادات منصوری اضافه کرد: بهزیستی از سال 75 به صورت رسمی به عنوان نخستین ارگان به مقابله با اعتیاد پرداخت و نخستین مرکز خود معرف بهزیستی کشور در رشت در همان سال شکل گرفت.
وی افزود: هم اکنون بیش از 35هزار معتاد تحت درمان مراکز خود معرف بهزیستی استان هستند.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان با بیان اینکه 138 مرکز درمان خود معرف در گیلان تحت نظر بهزیستی استان فعالیت میکند، افزود: از این تعداد 78 مرکز سرپایی، 41 مرکز اقامتی میان مدت(کمپ)، سه مرکز بستری پزشکی، یک مرکز اقامتی بلند مدت، پنج مرکز بیماران تزریقی، یک مرکز پناهگاه شبانه در تالش است.
وی با اشاره به فعالیت 9 تیم سیار در استان جهت شناسایی معتادان و انجام مشاوره اظهار کرد: طی سال گذشته 14 هزار و 600 نفر از خدمات مراکز سرپایی، 9 هزار و 250 نفر از مراکز اقامتی میان مدت، 22 هزار و 400 نفر از پناهگاه شبانه و 2 هزار و 240 نفر از تیمهای سیار خدمات لازم را گرفتند.
سادات منصوری با بیان اینکه ابعاد آسیب رسانی اعتیاد بسیار گسترده است، تاکید کرد: پیشگیری از مقولههای مهم مبارزه با مواد مخدر است و در این راستا سند جامعی تدوین شده و دستگاههایی چون بهزیستی، آموزش و پرورش، دانشگاه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، فنی و حرفهای و تربت بدنی در آن عضو هستند.
وی ماندگاری ترک اعتیاد در معتادان را نیازمند حمایت خانواده و حمایتهای اجتماعی دانست و افزود: بسیاری از معتادان پس از درمان و پاکی به دلیل عدم حمایتهای لازم دوباره سرخورده شده و به مواد رجوع میکنند.
رویکرد پیشگیری از اعتیاد اجتماع محور است
این مقام مسئول با بیان اینکه رویکرد ما در پیشگیری اجتماع محور است، ابراز کرد: باید از اجتماعات کوچک شروع کرد تا موفق شد در این راستا تیمهای مختلفی را به محلات اعزام کردیم و از مردم کمک خواستیم تا مشکلاتشان رابا روانشناسان در میان گذاشته و پیشگیری با مشارکت مردم انجام شود.
وی ادامه داد: باید کلاسهای آموزشی و پیشگیری خود را در دل محلات شهری، روستایی و محیط کار به ویژه محیط کارگری برگزار کنیم تا موفقیت حاصل شود.
معاون پیشگیری بهزیستی گیلان آموزش مهارتهای زندگی را اصلی مهم در پیشگیری از اعتیاد دانست و بیان کرد: آموزش مهارتهای 10 گانه را در سطوح مختلف آغاز کرده و حتی در مهدکودکها نیز آموزش غیرمستقیم مهارتهای زندگی به کودکان را داریم
تمام قرصهای لاغری دارای ترکیبات مخدر هستند
سادات منصوری با بیان اینکه طی سال گذشته بیش از یکصد نوع مواد مخدر جدید وارد بازار شده است، تاکید کرد: تمام قرصهای لاغری و چاقی دارای ترکیب مخدر بوده و تا کنون هیچ داروی لاغری سالم در دنیا تولید نشده است.
وی با اشاره به فعالیت گروههای همتا در ترک اعتیاد افزود: برای موفقیت در درمان اعتیاد باید به افراد الگو ارائه دهیم و در این گروهها الگوهایی موفق از جنس معتادان به بیان چگونگی ترک خود و موفقیت های کسب شده بعد از ترک میپردازند که نقش تاثیرگذاری در درمان اعتیاد دارند.
سادات منصوری با ابراز تاسف از افزایش اعتیاد در قشر تحصیلکرده و قشر بانوان ابراز کرد: میانگین سن اعتیاد در گیلان 30 سال است و پنج درصد از مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد را بانوان تشکیل میدهند.
پایان پیام/
نظر شما