حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص برگزاری کنگره بین المللی سبط النبی(ع) اظهار کرد: به نظر من کنگره سبط النبی(ع) که به همت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و همکاری سازمان ها و نهادهای دیگر برگزار می شود، اقدام خوبی برای معرفی سیره حضرات معصومین(ع) و به خصوص امام حسن مجتبی(ع) است.
وی ادامه داد: در زمینه بُعد بین المللی باید توجه کرد که تلاش اصل این همایش این باشد که شخصیت بزرگوار امام دوم شیعیان و نوه پیامبر اکرم(ص) را به جهانیان معرفی کند و زمینه حضور مقالات اندیشمندان سراسر دنیا وجه بین المللی بودن آن را معنا می کند.
حجت الاسلام حشمتی خاطرنشان کرد: اگر نشست ها و کمیسیون های این همایش ضبط و پیاده سازی شود می توانیم از دستاوردهای علمی آن به نحو شایسته استفاده کرد. شاید صرف خود نشست برای یک پروژه بین المللی کافی نباشد اما مقالات و تالیفات، شعرهای زیبای هنری، و سایر آثار می تواند به زبان دیگر بازگردانده شود تا در دسترس علاقه مندان دیگر نیز قرار گیرد.
وی بیان کرد: یک همایش بین المللی آغاز یک حرکت بزرگ است و با برگزاری مراسم اختتامیه نباید فعالیت آن تمام شود بلکه اگر این دیدگاه ظلم به یک همایش بین المللی خوب و با محتوا است. نشست های این چنینی پایانی ندارد نیاز به دبیرخانه دائمی دارد. پس از برگزاری مراسم اختتامیه، فعالیت اصلی دبیرخانه در مستند سازی و پیاده سازی مقالات و نشست ها آغاز می شود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما در مورد اهل بیت(ع) کم کاری کردیم و حق آنها در معرفی سیره و معارف آنها به جهانیان را به خوبی انجام ندادیم. حتی امام حسین(ع) نیز در بین شیعیان غریب است زیرا معارف آن حضرت باید در کانون توجه اصلی ما قرار باشد و با اینکه در گسترده برگزار شدن مراسم عزاداری آن حضرت تلاش می کنیم ولی در کسب معرفت نسبت به این امام همام کوتاهی می کنیم و بسیاری از مراسم آن معرفتی نیستند.
وی در پایان توضیح داد: همه امامان نور واحد هستند و ما می توانیم نسبت به کلیت این بزرگواران شناخت پیدا کنیم ولی در عین حال هریک از این بزرگواران دارای ویژگی خاصی نیز هستند که برپایی این همایش ها قدم موثری در شناخت و معرفی ابعاد وجودی حضرات معصومین(ع) است.
پایان پیام/
نظر شما