درمان متادون برای اعتیاد تریاک مناسب نیست

رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد با اشاره به اینکه متادون بهترین گزینه برای درمان اعتیاد شدید به هرویین است، گفت: این درحالیست که متادون برای درمان اعتیاد به تریاک نیز مورد استفاده قرار می گیرد که مناسب نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر آفرین رحیمی موقر، رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد در نشست خبری امروز خود در آستانه هفته مبارزه با مواد مخدر گفت:متادون درمان مفیدی در شرایطی خاص مناسب‌ترین روش برای درمان اعتیاد شدید به هرویین محسوب می‌شود و در حال حاضر مراکز درمانی برای ترک اعتیاد تریاک و هرویین از متادون استفاده می‌کنند.

 

وی افزود: این در حالی است که این نوع درمان برای اعتیاد به تریاک اصلا خوب نیست چرا که این افراد در طول زمان به متادون وابسته می‌شوند.

 

وی بهترین روش برای ترک تریاک را استفاده از روش‌های سم‌زدایی و درمان غیردارویی دانست.

 

به گفته رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد، نباید برای درمان افراد معتاد از آنها به صورت اقامتی نگهداری کرد چرا که این نوع درمان نیز دارای عوارضی است که همانند آن در زندان‌ها برای افراد مجرم پیش می‌آید.

 

وی اظهار کرد: درمان اعتیاد باید به صورت سرپایی صورت گرفته و درمان اقامتی و کمپ‌ها باید در خصوص موارد خاص صورت بگیرد.

 

60 درصد ناتوانی اجتماعی متوسط و شدید برای مصرف‌کنندگان مواد مخدر

به گفته رحیمی موقر، افراد معتاد پنج برابر بیشتر از جمعیت عمومی پرخاشگر، دو برابر احتمال وقوع سوانح و حوادث بیشتر، هشت برابر غیبت از کار و هزینه‌های زندگی پنج برابری نسبت به افراد سالم جامعه دارند.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه ابتلا به ایدز با مصرف مواد در کشور رابطه معناداری دارد، گفت: شیوع ایدز در کسانی که مصرف تزریقی مواد دارند 15 تا 20 درصد است یعنی از هر 6-5 نفر یک نفر به ایدز مبتلا می‌شود.

 

وی افزود: همچنین پنج درصد افراد غیرتزریقی معتاد نیز دارای HIV مثبت هستند.

 

رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد خاطرنشان کرد: هپاتیت C به عنوان یک بیماری مزمن نیز شیوع بالایی در بیماران اعتیاد دارد به طوری که درصد شیوع هپاتیت C‌ در معتادان تزریقی 50 تا 70 درصد و در معتادان غیرتزریقی 10 درصد است.

 

خطر دو برابری مرگ در کمین مصرف‌کنندگان تریاک

رحیمی موقر با اشاره به مطالعات صورت‌گرفته توسط پژوهشکده کبد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: این پژوهش‌ها نشان می‌دهد افراد مصرف‌کننده بر اثر سرطان مری، مثانه، آسم و بیماری‌های قلبی و عروقی 2 برابر بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

 

اعتیاد قشر دانشگاهی یک‌پنجم افرادی با تحصیلات ابتدایی

وی در ادامه با اشاره به تأثیر آگاهی در ابتلا به اعتیاد تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد افرادی که تحصیلات دبیرستانی دارند یک‌سوم کسانی که تحصیلات زیر راهنمایی دارند و افراد دانشگاهی یک پنجم افرادی که تحصیلات ابتدایی دارند به اعتیاد روی می‌آورند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم آگاهی اجتماع را نسبت به عوارض اعتیاد افزایش بدهیم می‌توانیم کنترل بهتری روی بروز اعتیاد داشته باشیم.

 

مطالعات پیشگیری اعتیاد سخت‌ترین نوع مطالعات

رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با بیان اینکه کمترین پژوهش‌ها در حوزه پیشگیری اعتیاد صورت گرفته است، گفت: این مطالعات به دلیل اینکه پروسه‌های طولانی و موارد گسترده‌ای را شامل می‌شود سخت‌ترین نوع مطالعات در زمینه اعتیاد محسوب می‌شود.

 

وی از انجام مطالعات پیشگیری از مصرف مواد در مدارس و رسانه‌ها خبر داد و گفت: بزودی این مطالعات اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

درمان اعتیاد به الکل باید به صورت سرپایی صورت گیرد

رحیمی موقر همچنین در خصوص درمان اعتیاد به الکل اظهار کرد: درمان اعتیاد به الکل می‌تواند در هر مرکز درمانی صورت بگیرد البته باید سعی شود این نوع اعتیاد نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار گیرد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 377618

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha