استقبال دانشگاه نووی ساد صربستان از همکاری فرهنگی با ایران

خبرگزاری شبستان:قائم مقام رئیس دانشگاه نووی ساد صربستان دربرنامه شب ادبی که به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران دربلگراد در این دانشگاه برگزار شداز فعالیتهای مستمرآموزشی و فرهنگی کشورمان استقبال کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر پاوله سکروش در برنامه شب ادبی تحت عنوان از" توس تا نیشابور " که به معرفی شاعران بزرگ خراسان اختصاص داشت، ارائه دوره آموزش زبان فارسی و اجرای دیگر برنامه های فرهنگی در این مؤسسه عالی را برای گسترش همکاری های فرهنگی و آموزشی صربستان و ایران بسیار مفید و مؤثر دانست.


وی همچنین با اشاره به علاقمندی وافر جوانان صربستان در فراگیری آموزش زبان فارسی در دانشگاه نووی ساد که از سال تحصیلی جاری آغاز شد، بر استمرار فعالیت های رایزنی فرهنگی ایران در این دانشگاه تاکید کرد و گفت: همکاری های فرهنگی در نزدیکی ملت ها بسیار حائز اهمیت است.


محمود شالویی؛ رایزن فرهنگی کشورمان در صربستان هم دراین مراسم ادبی به معرفی ایران و آشنایی با شعر و ادب فارسی و آشنایی بیشتر با شاعرانی همچون فردوسی، خیام و عطار نیشابوری پرداخت و ابراز امیدواری کرد که با استمرار دوره های آموزش زبان فارسی در این دانشگاه، نشست ها و محافل ادبی و فرهنگی بیشتری برای معرفی زبان و ادبیات فارسی و نیز فرهنگ ، هنر و تمدن پرشکوه ایران اسلامی برپا شود .


محمود شالویی با تقدیر از مسوولان دانشگاه نووی ساد صربستان در همکاری با رایزنی فرهنگی کشورمان در بلگراد برای اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگی، برپایی این شب ادبی را که برای اولین بار در شهر نووی ساد و در این دانشگاه بزرگ برگزار می شود زمینه ساز ادامه همکاری های بیشتر آموزشی و فرهنگی میان دو کشور ارزیابی کرد .


شالویی در ادامه به بررسی جایگاه شعر و ادب فارسی در ادبیات جهان پرداخت و راز ماندگاری آن را پس از قرن ها در ارایه پیام هایی دانست که همسو با فطرت انسان هاست.


وی همچنین ضمن بیان توضیحاتی جامع در خصوص شاعران خطه خراسان به فردوسی حکیم نامدار توس اشاره کرد و وی را سراینده شهیرترین و جذاب ترین داستان های منظوم حماسی جهان دانست که نقش عمده ای در تحکیم و تثبیت زبان فارسی داشت . شالویی همچنین در باره شخصیت ادبی و عرفانی صاحب کتاب تذکره الاولیا و منطق الطیر ، فرید الدین عطار نیشابوری و آرا و اندیشه های امام محمد غزالی سخن گفت و سپس خیام را عالم و دانشمند برجسته ریاضی و نجوم معرفی کرد که علاوه بر آن با سرایش رباعیات و بیان معارف عمیق فلسفی، جایگاه ویژه ای در ادبیات جهان یافته است.


در این مراسم که رییس دانشکده فلسفه دانشگاه نووی ساد و جمعی از استادان، دانشجویان و فارسی آموزان حضور داشتند، سعید صفری مدرس اعزامی زبان فارسی از تهران نیز ضمن بیان سرگذشتهایی از نامداران ادبی خراسان، سبک شعری ایشان را مورد بررسی قرار داد و به تبیین و تشریح جزئیات بیشتری در این خصوص پرداخت.


همچنین میلوش دلیچ مدرس دوره زبان فارسی در دانشگاه نووی ساد و تنی چند از فارسی آموزان صرب نیز افزون بر قرائت اشعاری از فردوسی ، عطار و خیام با اشاره به فعالیت های زبان فارسی به معرفی ایران، آشنایی با شعر و ادبیات فارسی و جاذبه های تاریخی و گردشگری شهرهای ایران پرداختند.


گفتنی است، دانشگاه نووی ساد، دومین دانشگاه بزرگ دولتی صربستان است که در سال تحصیلی جاری پس از عقد تفاهم نامه رسمی همکاری های آموزشی و فرهنگی فیمابین دانشگاه نووی ساد و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلگراد، برای نخستین بار میزبان برگزاری دوره آموزش زبان فارسی برای دانشجویان این دانشگاه شد و همچنان نیز فعالیت های آموزشی مرتبط با زبان فارسی در این دانشگاه ادامه دارد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 377569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha