حجت الاسلام مرتضوی کیاسری، رییس انجمن مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره ایرانیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به افزایش بی اعتمادی و بد بینی در میان زوجها گفت: بحث اعتماد به موضوع اعتقاد برمیگردد. ابتدا باید ببینیم زوج ها به چه چیزهایی باید اعتماد داشته باشند. اعتماد به توافق های هنگام ازدواج یا چیزهای دیگر، مساله اینجاست.
وی با بیان اینکه زن و مرد دارای توافق هایی در زندگی هستند اظهار کرد: تعدادی از این توافق ها مادی است مانند اینکه منزل کجا باشد، مهریه چقدر باشد، هزینه زندگی چگونه باشد، شغل زن و مرد چی باشد، حق مسکن و تحصیل چگونه باشد و مسایلی ازاین قبیل، این موارد به صورت مکتوب در سند ازدواج آورده شده است.
دختران از همان ابتدای زندگی انتظارات خود را رصد و قطعی سازی کنند
حجت الاسلام کیاسری با بیان اینکه از دختران جوان خواهشمندیم که از همان ابتدا انتظارات خود را رصد کرده و قطعی سازی کنند تصریح کرد: گروهی از دختران انتقاد می کنند که اسلام به زن بی توجهی کرده است درحالیکه اینطور نیست. اسلام به دختران اختیار انتخاب داده و بیشترین توجه را به زن در زندگی کرده است. به مردها گفته:تو متقاضی باش و شما زنان باید موافقت کنید و بعد از موافقت هم به او اجازه داده که جز شرایط خلاف عقل و خلاف شرع هر چه دلش می خواهد در کنار توافق نامه خود اعلام کند.
اسلام بیشترین توجه را به زن کرده است
رییس انجمن مراکز خدمات روانشناسی درادامه خاطرنشان کرد: دختران در واکنش به این توضیح می گویند: در چنین صورتی اصلا امکان ازدواج وجود ندارد بنابراین باید گفت: پس چرا مشکل را به دوش اسلام می اندازید.
وی تصریح کرد: شروط موجود در سند عقد، توافقات قطعی و قانونی محسوب می شوند که عدم تعهد به آنها ساده نیست، چون قانونمند شده است.
وی با بیان اینکه اخلاق و فضایل اخلاقی به باورهای اعتقادی افراد بستگی دارد افزود: وقتی باورهای اعتقادی افراد تضعیف می شود پایبندی به تعهدات اخلاقی کاهش می یابد.
حجت الاسلام کیاسری خاطرنشان کرد: وقتی عدم تعهد افزایش یابد و تعهد کاهش پیدا کند در صورت تکرار آن سوءظن ایجاد می شود.
بی اعتمادی زوج ها به یکدیگر ریشه در ضعف اعتقادات و فضایل اخلاقی دارد
وی ادامه داد: زن و مرد در ابتدای زندگی به یکدیگر قول می دهند که دروغ نگویند ولی وقتی در مسیر زندگی قرار می گیرند، مثلا مرد شروع به دروغ گفتن می کند، این موضوع بدبینی نیست بلکه رشته های اعتماد او پاره شده و آرامش روانی وی توسط عدم پایبندی به تعهدات که ریشه در فاصله ای از اخلاق، اعتقاد و باور دارد از بین می رود. بنابراین باید گفت: بدبینی ها به دلیل ضعف اعتقادات و ضعف فضایل اخلاقی در نظام زندگی ایجاد می شود.
حجت الاسلام کیاسری با اشاره به فرمایش امام صادق (ع) افزود: این امام بزرگوار فرمودند: به طولانی بودن رکوع و سجود یک فرد در نماز نگاه نکنید بلکه ببینید او چقدر راست می گوید و چه میزان به عهدش وفا می کند. وقتی افراد این موضوع را بدانند و به ان اعتقاد داشته باشند هیچگاه دروغ نمی گویند و وقتی دروغ نگویند زمینه های اعتماد هم از بین نمی رود و به عهدش وفا می کند دراین صورت است که دیگر در ذهن افراد سوءظن ایجاد نمی شود.
ضعف اعتقادات دینی باعث افزایش بی اعتمادی در جامعه شده است
رییس انجمن مراکز خدمات درمانی روانشناسی با بیان اینکه ضعف ارزش های اخلاقی و اعتقادات دینی درنظام زندگی موجب پیدایش بی اعتمادی روزافزون در زندگی امروز جامعه شده است تصریح کرد: تاکید ما براین است که خانواده ها آموزش های پیش ازازدواج را فراموش نکنند. شاید برخی بگویند: هزینه های آن بالاست ولی اگر دو درصد از هزینه 50 میلیونی جهیزیه دختران خود را برای این موضوع در نظر بگیرند، رقم قابل توجهی نیست و بسیاری از مشکلات موجود حل می شوند.
لزوم حمایت دولت از مشاوران در حوزه ازدواج و خانواده
وی بر لزوم حمایت دولت از مشاوران در حوزه ازدواج و خانواده تاکید کرد و افزود: دولت باید به آنها سوبسید پرداخت کند و جهت استفاده زوجها برگ مشاوره بپردازد. چون خساراتی که دولت از طریق طلاق (نگهداری ازبچه های طلاق، هزینه رسیدگی به اختلافات خانوادگی در دستگاه قضایی وهزاران هزینه دیگر) متحمل می شود بیشتراز هزینه های کلی بودجه سرانه دولت است.لذا بهتر است به جای اینکه دولت در این بخش هزینه کند برای مشاوره های ازدواج سرمایه گذاری کند.
تاکید بر لزوم مشاوره های قبل ازازدواج
حجت الاسلام کیاسری بر لزوم مشاوره های قبل ازازدواج تاکید کرد و افزود: مشاوره های قبل از ازدواج باعث افزایش شناخت زوجها از یکدیگر می شود اگر انها از طریق مشاوره به خوبی یکدیگر را تشخیص دهند به اندازه 5سال به شناختشان در زندگی افزوده می شود و ابتدای زندگی 5 سال جلوتر می افنتد.
وی گفت: خواهشمندیم افراد برای سلامت حیثیت، امنیت روانی و اجتماعی, سلامت جسمی و سلامت تامین امنیت مالی حتما به بحث مشاوره ازدواج به شکل یک الزام نه به شکل فانتزی نگاه کنند و همچنین به بحث مشاوره پیش از ازدواج همچنان که به ازمایش پیش از ازدواج توجه می شود به این موضوع نیز به شکل الزام و باید مورد توجه قرارگیرد.
پایان پیام/
نظر شما