به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جیرفت، سید یعقوب موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، ظهر امروز(27 خرداد)در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در جمع اهالی رسانه اظهار داشت: پس از استیلای بشر بر منابع آب و خاک و اهلی کردم دام و در رهگذرهای مختلف تاریخی، بشر کشاورزی را از حات تامین مایحتاج زندگی به یک رکن مهم اقتصادی تبدیل کرده است.
وی افزود: کشاورزی اقتصادی بر مبنای تقاضاهای بازارهای هدف شکل گرفته و تلاش دولتمردان ترویج آن است.
چرخه کشاورزی در جنوب کرمان کامل نیست
سید یعقوب موسوی بیان داشت: کشاورزی جنوب کرمان از نوع اقتصادی است اما چرخه آن در این منطقه کامل نیست و به دلیل عدم مشخص شدن نقش سایر بخش های دولتی و غیر دولتی درآن، مسائل و مشکلاتی همواره دامنگیر است.
وی مدیریت استراتژیک را به عنوان مدیریت آرمانگرا و آرمانخواه در این بخش کارآمد دانست و گفت: با مدیریت استراتژیک می شود به کشاورزی از زاویه ای دیگر نگریست که جایگاه خود را در رشد تولید ناخالص ملی نشان دهد.
کشاورزی تجاری نیازمند ایجاد زیر ساخت است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان داشت: کشاورزی دو رسالت مهم یعنی تامین مایحتاج غذایی جمعیت کشور و از طرفی ورود ارز به کشور را به عهده دارد.
وی افزود: برای نیل به کشاورزی تجاری به زیربناهایی نیاز داریم که اساس آن آموزش و تحقیقات و نظام جامع اطلاع رسانی و انتقال دانش به عرصه های کار و تولید است.
موسوی اظهار داشت: رسالت بخش کشاورزی فقط تولید نیست، بلکه تبدیل، بازرایابی، سورتینگ، فروش و خدمات پس از فروش نیز باید برنامه ریزی شود.
سید یعقوب موسوی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از بزرگترین مشکلات بخش کشاورزی بعد از بحث مالکیت، تخصصی نبودن آن است.
باید بر فرآیند تصمیم گیری رویکرد علمی حاکم باشد، زیرا منشوری است که پایه آن باید علم باشد.
در بخش کشاورزی عوامل علمی نقش موثری دارند و سازمان تحقیقات و ترویج قبلا از بدنه سازمان کشاورزی بزرگتر بود.
وی گفت: من معتقد به کارشناس محوری هستم نه مدیر محوری و سیاست من از امروز به بعد انتخاب افرادی متخصص و منحصر به فرد در رشته خودشان است.
در بحث آب و خاک به کشاورزان هشدار می دهیم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: در برخی نقاط افت شدید آب های تحت الارضی و احتمال شوری آب داریم از این جهت در بحث آب و خاک به کشاورزان هشدار می دهیم و بیم آن دارم که روزی جنوب کرمان به کویر تبدیل شود.
وی افزود: تلاش ما تهیه تقویم و تناوب زراعی است که شروع شده، ولی 6ماه وقت نیاز داریم که مطالعه شود.
وی استفاده از ظرفیت های استانی، اطلاع رسانی نوع و میزان کشت به کشاورزان در قالب یک قرارداد اخلاقی و شناسایی بازارهای هدف را در تحول کشاورزی جنوب کرمان مؤثر دانست.
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما