به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، مهندس محمود فتاحی رییس اداره بیایان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان یزد، امروز (27 خرداد) در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با اشاره به فرارسیدن 27 خرداد روز جهانی بیابان زدایی گفت: هدف سازمان ملل متحد از این نامگذاری ایجاد حساسیت در اذهان سیاستمداران و عموم مردم جهان، اثر مخرب این پدیده بر زندگی بشریت و... بوده است.
وی با اشاره به مشکلات موجود در مناطق خشک جهان افزود:مناطق خشک جهان با سه مشکل عمده تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین و بیابان زدایی روبرو هستند که استان یزد نیز در این موارد با مشکلات جدی روبرو است.
فتاحی با بیان اینکه بیابان ها با تخریب پوشش گیاهی آغاز می شوند گفت: در نهایت این تخریب و عوامل پس از آن موجب کوچ ساکنین منطقه می شود که به دنبال آن به مساحت بیابان ها افزوده می شود.
وی مقوله بیابان زدایی را مقوله ای ملی و فرابخشی دانست و اظهار داشت: مبارزه با بیابان زدایی نیازمند توجه جدی مسئولان و همکاری تمام آحاد جامعه است.
رییس اداره بیایان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان یزد با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در خصوص تثبیت شن های روان در استان گفت: این فعالیت از سال 49 و از طریق کشت نهال، مارچ پاشی نفتی و جدیدا به صورت مارچ پاشی سیمانی در استان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه 36 درصد از سطح استان یزد را اراضی بیابانی تشکیل می دهند تصریح کرد: 46 درصد از بیایان های استان تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارند که سطحی بالغ بر 532 هزار هکتار آن به عنوان کانون های بحران فرسایش بادی در 13 منطقه شناسایی شده است.
فتاحی با اشاره به فعالیت های بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان اضافه کرد: عمده ماحص این اقدامات استقرار پوشش گیاهی در سطحی بالغ بر 68 هزار هکتار بصورت جنگل های دست کاشت بیابانی در مناطق مختلف بوده است.
وی تصریح کرد: بهبود شرایط زیست محیطی، کاهش خسارت های ناشی از طوفان های شن به منابع زیستی و اقتصادی و فراهم شدن زمینه استقرار صنایع در دشت های استان از مهم ترین دستاوردهای فعالیت های حوزه بیابان زدایی و تثبیت شن های روان می باشد.
وی با اشاره به شناسایی و آماده سازی طرح بیایان زدایی 736 هزار هکتار از زمین های استان افزود: این مقدار زمین در قالب 20 طرح آماده و هرسال با تناسب اعتبارات مصوب و تخصیص آن یک سری از آن اجرا می شود.
رییس اداره بیایان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان یزد با اشاره به هزینه های بیابان زدایی اظهار داشت: در سال 93 به طور متوسط برای هر هکتار نهال کاری بیش از 30 میلیون ریال هزینه می شود که این مبلغ با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه متفاوت است.
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته 10 درصد اعتبارات تخصیص یافته است اضافه کرد: در سال گذشته 300 هکتار نهال کاری و 1300 هکتار آبیاری کشت های انجام شده صورت گرفته است.
فتاحی افزود: در حو.زه تثبیت نیز 70 هکتار تثبیت سازی انجام شده و آماده بهره برداری است و 30 هکتار نیزی در صورت تامین اعتبار در برنامه پنجم توسعه انجام می شود.
وی خواستار مشارکت مردم در عرصه بیابان زدایی استان شد و گفت: تاکنون جذب مشارکت مردم در فعالیت های بیابان زدایی با مشکلاتی روبرو بوده است و عمده فعالیت در این عرصه به عهده دولت بوده که این امر باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
فتاحی افزود: استان یزد از لحاظ سطح بیابانی پس از استان های کرمان و سیستان و بلوچستان در جایگاه سوم کشور قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما