جایگاه نقد ادبی مطبوعات غیرقابل انکار است

محمود فتوحی گفت: نقد ادبی دانشگاهی معمولا از سوی مطبوعات به نقد محافظه‌کار محکوم می‌شود اما این نکته را نباید فراموش کنیم که دانشگاهیان هیچ نظریه‌ای را بدون یقین علمی نمی‌پذیرند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمود فتوحی، استاد دانشگاه در سلسله‌نشست‌های سرای اهل قلم که در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود در خصوص جایگاه نظریه و نقد ادبی در ایران با بیان این مطلب گفت: اگر بخواهیم به شیوه‌ها و کانون‌های نقد ادبی در ایران نگاهی داشته باشیم بی‌شک با انواع مختلفی از نقد برخواهیم خورد که یکی از این نقدها، نقد دانشگاهی است، نقدی که بر پایه دلیل و استدلال استوار است.

 

فتوحی افزود: اما به لحاظ آسیب‌پذیری این نقد با مشکلاتی روبرو است که یکی از اینها کلیشه‌ای شدن نقد دانشگاهی است و از این قابلیت برخوردار است.

 

وی تصریح کرد: معمولا نقد دانشگاهی از سوی مطبوعات به نقد محافظه‌کارانه تعبیر و محکوم می‌شوند اما این نکته را باید در نظر بگیریم که همین موضوع محافظه‌کاری در نقد از ویژگی‌های جدا نشدنی نقد دانشگاهی است زیرا می‌خواهد یک موضوع به طور قطع و با کمترین اشتباه بپذیرد.

 

فتوحی عنوان کرد: در نقد نسل جدید که بیشتر بر محور صورت‌گرا و شکلی استوار است نیز ایرادهایی وارد است زیرا بعضی از مسایل مغفول مانده است، به عنوان مثال یکی از این مسایل ضعف تاریخ‌گرایی در نقد است و این تاریخ‌گرایی به معنای تاریخ‌نگاری نیست.

 

این استاد دانشگاه گفت: نقد مطبوعاتی نیز یکی از انواع نقدهای رایج در ایران است که بیشتر از سوی مجامعی دانشگاهی به نقد احساسی و کم‌سواد تلقی می‌شوند اما این نکته را نباید فراموش کنیم که نقد مطبوعاتی یکی از پرمخاطب‌ترین انواع نقدها در ایران است و به لحاظ جایگاهی نیز جایگاه آن غیر قابل انکار است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 37733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha