به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد ، پریسا طاهری، رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، ظهر امروز(26 خرداد) در نشست مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان سلامت سالمندان دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: توجه به مسئله سالمندی و پیشگیری از بیماری ها و مشکلات دوره سالمندی باید از دوران جنینی آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه تغییرات جمعیتی و به تبع آن تغییرات سیاست های جمعیتی در همه دنیا قابل مشاهد است، گفت: در سال 2000 میلادی برای اولین بار در دنیا تعداد افراد بالاتر از 65 سال از کودکان زیر 5 سال پیشی گرفت.
طاهری با اشاره به ارائه خدمات به سالمندان اذعان کرد: ارائه خدمات به سالمندان بسیار پیچیده تر، سخت تر و پرهزینه تر از پیشگیری از بیماری های شایع در دوران سالمندی است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد سالمندان کشور برابر تعداد کودکان زیر چهار سال است، تأکید کرد: با توجه به نیاز بیشتر سالمندان به مراقبت های پزشکی و دریافت خدمات درمانی، میزان اختصاص بودجه برای رسیدگی به امور سالمندان باید بیشتر از کودکان باشد.
رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای پیشتاز در تغییرات جمعیتی به سمت سالمندی است، گفت: این پیشتازی تنها به دلیل کنترل باروری نیست و دلایل دیگر چون افزایش امید به زندگی در آن دخیل است.
طاهری با اذعان به اینکه تا سال 2050 تعداد سالمندان بالای 60 سال از کودکان زیر 14 سال بیشتر می شود، گفت: با این حال افزایش امید به زندگی به عنوان یکی ازشاخص های مهم در توسعه یافتگی، از افتخارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی جوان ترین استان کشور را سیستان و بلوچستان و سالمندترین استان را گیلان معرفی کرد و اذعان داشت: 13 استان شامل استان های گیلان، مرکزی، مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی و چندین استان دیگر از متوسط سالمندی کشور که 2/8 درصد است، سالمندتر هستند.
رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت ادامه داد: توجه و رسیدگی به وضعیت سالمندان نباید با معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محدود شود و معاونت های درمان و آموزش نیز باید در این موضوع درگیر باشند.
وی با اشاره به هدف اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، گفت: هدف ما این است که به جایگاهی برسیم که هر سالمند در هر مکان و زمان و به هر دلیل که متقاضی خدمات سالمندی است، خدمات را دریافت کند و دریافت این خدمات باید به گونه ای باشد که باعث دستیابی سالمند به سالمندی پویا شود.
طاهری با بیان اینکه یکی از اولویت ها در رسیدگی به وضع سالمندان، تعیین تولیت در رسیدگی به سالمندان است، تأکید کرد: طبق قانون برنامه پنجم توسعه، سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت بخش سلامت به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی دیگر اقدامات اداره سالمت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برشمرد و گفت: تعیین تولیت جهت سیاست گذاری ها و تعیین خط مشی ها، تهیه سند علمی تحول نظام سلامت، افزایش رفاه و منزلت سالمندان ایران مبتنی بر الگوی اسلامی ایرانی، از برنامه های اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از اقدامات برون سازمانی اداره سلامت سالمندان را دریافت دستورالعملی از وزارت نیرو در حمایت از درمانهای سالمندان که مصرف برق بالایی دارند، دانست و افزود: طبق آمار 9 درصد سالمندان تنها زندگی می کنند و 66 درصد بی سواد و بیش از 30 درصد بدون شغل و یا حقوق بازنشستگی و سایر منابع درآمدی هستند.
وی ادامه داد: 60 درصد سالمندان اظهار درد دارند که این درد می تواند جسمانی باشد یا مربوط به مشکلی روان شناختی یا مشکلات دیگر باشد که به صورت درد جسمانی ظهور یافته است.
طاهری انتظارات اداره سلامت سالمندان از دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی بر اساس برنامه عملیاتی اداره سلامت سالمندان را مطرح کرد و گفت: فعال کردن شورای سلامت در دانشگاه و تشکیل جلسات مرتب و ارائه گزارش جلسات به اداره سلامت سالمندان، اجرای برنامه عملیاتی اداره سلامت سالمندان، استمرار و توسعه و ارتقاء برنامه مراقبت ادغام یافته سالمندی و شیوه زندگی سالم در قالب پزشک خانواده، انجام تحقیقات و پژوهش های کاربردی در زمینه سلامت سالمندان و ارائه این پژوهش های به اداره سلامت سالمندان، اطلاع رسانی به منظور افزایش آگاهی جامعه، از انتظارات اداره سلامت سالمندان از مراکز علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
پایان پیام/
نظر شما