طرحهای کاربردی برای مبارزه با مواد مخدر تامین اعتبار می شوند

خبرگزاری شبستان: فرماندار بیرجند با بیان اینکه استمرار طرح اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر یک اولویت است، تاکید کرد: طرحهای کاربردی در سه مقوله "درمان، پیشگیری و مبارزه" با مواد مخدر تامین اعتبار می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی اکبر تناکی امروز (27 خرداد) در شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر بیرجند با اشاره به شعار امسال اظهار داشت: مفهوم لفظ جهاد در این شعار این است که با جنگ تمام عیار از سوی دشمنان مواجه ایم و همه مردم باید درگیر مبارزه با این جنگ شوند.


وی افزود: مقوله اعتیاد مواد مخدر تلفیقی از سه جنگ در بعد فرهنگی، اقتصادی و فیزیک است.


فرماندار بیرجند گفت: هدف استکبار از کشت خشخاش در افغانستان ضربه زدن به ایران است بنابراین جلسات ما نیز باید رنگ و بوی جنگی داشته باشد.


تناکی با بیان اینکه استمرار طرح اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر یکی از اولویت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری است، بیان داشت: باید در این زمینه دهیاران و شوراها فعال شوند و توان مردمی مورد توجه قرار گیرد.


وی ادامه داد: در صورت ارائه پروژه‌ و طرحهای کاربردی و موثر توسط اعضای شورا مبارزه با مواد مخدر بیرجند در سه مقوله درمان، پیشگیری و مبارزه؛ تامین اعتبار انجام می شود.


فعالیت 29 مرکز درمان اعتیاد در بیرجند
کارشناس مسئول نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: اولین مرکز درمان ترک اعتیاد سال 83 و در بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند راه‌اندازی شده است.


علیرضا فرهادی با بیان اینکه 29 مرکز درمان اعتیاد در بیرجند وجود دارد، افزود: از این تعداد چهار مرکز دولتی و 25 مرکز خصوصی هستند.


وی برگزاری دوره آموزشی برای معتادان بهبود یافته، حمایت از پژوهش‌ها و پایان نامه های همگام با سیاست های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، حمایت از مددجویان بهبودیافته در راستای تامین اشتغال و مسکن را از جمله برنامه‌های امسال قابل پیگیری در کمیته درمان برشمرد.


7 باند توزیع مواد مخدر در بیرجند متلاشی شد
سرهنگ حسن شجاعی‌نسب، فرمانده انتظامی شهرستان بیرجند نیز از کشف یک تن و 215 کیلوگرم انواع مواد مخدر از آغاز امسال تاکنون در شهرستان خبر داد و اظهارداشت: تجربه نشان داده اولین خواسته مردم برخورد با موضوع موادمخدر و ساماندهی آن در استان است.


وی افزود: از آغاز امسال تاکنون یک تن و 215 کیلوگرم انواع مواد مخدر در شهرستان کشف و ضبط شده است.


فرمانده انتظامی شهرستان بیرجند با اشاره به اینکه در این راستا 421 قاچاقچی دستگیر شدند، افزود: همچنین 7 باند توزیع کننده مواد مخدر در این شهرستان متلاشی شده و 27 دستگاه خودرو توقیف شده است.


تغییر ذائقه جوانان؛ مهمترین سیاست دشمنان نظام
معاون توسعه و پژوهش آموزش و پرورش بیرجند نیز با تاکید بر اینکه سیاست اصلی دشمنان تغیر ذائقه جوانان است، اظهار کرد: مهم‌ترین وظیفه ما به عنوان متولیان مبارزه با مواد مخدر آموزش به نوجوانان و بالا بردن سطح آگاهی دانش‌آموزان است.


محمد حسین یکه‌خانی با اشاره به اینکه سطح آگاهی از مضرات مواد مخدر باید در افراد به مرحله اطمینان قلبی برسد، بیان داشت: در این راستا تقویت اعتماد به نفس در جوانان، بالا بردن روحیه نه گفتن و آموزش خانواده‌ها و اولیاء برای برقراری ارتباط سالم و سازنده با نوجوانان بسیار با اهمیت خواهد بود.


وی 40 درصد جمعیت دانش‌آموزی استان را متعلق به شهرستان بیرجند دانست و گفت: کمبود نیروی مشاوره در مدارس بیرجند یکی از مشکلاتی است که با آن روبه رو هستیم.


معاون توسعه و پژوهش آموزش و پرورش بیرجند عنوان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از مواد مخدر با حضور 120 همکار فرهنگی، برگزای همایش پیاده‌روی به همراه کارگاه آموزشی با حضور 145 نفر، تهیه سند پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و برگزاری کلاس آموزشی برای خانواده‌ها در 200 آموزشگاه با حضور 5 هزار نفر از جمله برنامه‌های آموزش و پرورش شهرستان در امر مبارزه با موادمخدر در سال جاری بوده است.


استقبال زنان معتاد از مراکز درمان کوتاه مدت کم است
حسن شرفی، مدیر بهزیستی شهرستان بیرجند نیز در این جلسه اظهار داشت: بهزیستی در دو حوزه درمان و پیشگیری مواد مخدر فعالیت می کند.


وی با بیان اینکه در سه ماه نخست سال جاری سه تیم به تعداد تیم‌های محیط کار افزوده شده است، افزود: برای امسال پیش‌بینی می‌شود این تیم ها به محیط‌ های روستایی با همکاری دهیاران اعزام شوند.
 

مدیر بهزیستی شهرستان بیرجند در مقوله‌ی درمان اعتیاد گفت: هم‌اکنون یک مرکز سرپایی دولتی و 7 مرکز خصوصی در بیرجند فعال است که از ابتدای امسال تاکنون 14 نفر در مرکز دولتی و 83 نفر در مراکز خصوصی پذیرش و خدمات دریافت کردند.


شرفی با بیان اینکه متاسفانه از ابتدای امسال تاکنون در مرکز TC هیچ پذیرشی نداشته‌ایم، یادآور شد: همچنین استقبال از مرکز اقامتی کوتاه مدت درمان ویژه زنان معتاد در بیرجند کم بوده است.


وی از راه‌اندازی یک مرکز سرپایی درمان اعتیاد در بیرجند خبر داد و بیان کرد: با توجه به اینکه در همه مراکز 50 تا 80 درصد هزینه درمان معتادان را بهزیستی می‌دهد معتادان برگشت مجدد به اعتیاد دارند.
 

تحویل 31 باب مسکن به معتادان بهبود یافته در بیرجند

مدیر بهزیستی شهرستان بیرجند با بیان این‌که در سال گذشته 31 نفر از معتادان بهبودیافته در تعاونی مسکن بهزیستی این شهرستان ثبت‌نام کرده‌اند، یادآور شد: به زودی این مسکن‌ها به متقاضیان تحویل داده می‌شود.


شرفی با اشاره به برنامه‌های بهزیستی بیرجند در هفته مواد مخدر امسال، گفت: برپایی نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد در نگارخانه شهرداری بیرجند، پخش فیلم آموزشی نوجوان سالم در پارک توحید، برپایی نمایشگاه پوستر و توزیع بروشور در ایستگاه سلامت و برگزاری کارگاه آموزشی در خصوص آشنایی با انواع موادمخدر از جمله این برنامه ها است.


پایان پیام/
 

کد خبر 377304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha