به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حبیب الله شریفی امروز (27 خرداد) در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به 27 خرداد روز جهانی مقابله با بیابان زایی، افزود: شعار امسال این روز "زمین به آیندگان تعلق دارد بیاییم آن را در مقابل اثرات تغییر اقلیم حفظ نماییم" نام دارد.
وی بر ارزشمند بودن و اهمیت خاک حاصل خیز تاکید و تصریح کرد: تخریب مرتع، جنگل و خشکسالی های متوالی در استان اثرات و آسیب های فراوانی را متوجه ما کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه عوامل "انسانی و طبیعی" در بیابان زایی نقش دارند، بیان کرد: طی دهه های اخیر عامل انسانی بیشترین تاثیر را در گسترش این پدیده نامطلوب داشته است.
شریفی از وجود 34 میلیون هکتار بیابان و 187 کانون بحران در کشور خبرداد و افزود: این میزان در خراسان جنوبی برابر با پنج میلیون و 300 هزار هکتار بیابان و 28 کانون بحران است.
وی با بیان اینکه جهان در قرن 21 با سه چالش اساسی روبه رو است، ادامه داد: کاهش آب شیرین، تغییر اقلیم و بیانبان زایی از این چالش ها است که ایران در حل این معضلات و آسیب ها گام های موثری برداشته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است، اذعان کرد: 89 درصد از مراتع استان مراتع بیابانی و 37 درصد مساحت استان را بیابان تشکیل می دهند.
شریفی با اشاره به برنامه های روز جهانی مقابله با بیابان زایی، افزود: اجرای طرح تعمیم پروژه ترسیب کربن در سرچاه عماری شهرستان خوسف به مساحت 98 هزار هکتار با بهره مندی 268 خانوار در 16 روستا و برگزاری مراسم روزجهانی بیابان زایی از مهمترین این برنامه ها است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی 11سال پیش به عنوان استان پایلوت پروژه ترسیب کربن را اجرایی کرد، افزود: در این راستا احیای 18هزار هکتار مرتع در فاز یک و دو پیش بینی شده بود که تاکنون 14 هزار هکتار محقق شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ارائه مدل ترسیب کربن در مناطق خشک و نیمه خشک، احیاء مراتع تخریب یافته با مشارکت گروه های توسعه روستایی، بهبود شاخص های مردم منطقه و توانمندسازی گروه های توسعه روستایی را از اهداف این طرح ذکر کرد.
شریفی از تشکیل 63 گروه توسعه روستایی در فاز یک و دو اجرای پروژه ترسیب کربن در سطح استان خبرداد و افزود: از این تعداد 14 گروه زنان، 18گروه مردان و مابقی گروه های مشترک هستند که مجموعا شامل یک هزار و 771 نفر هستند.
وی با اشاره به مجموعه اقدامات این سازمان در راستای بیابان زدایی، افزود: کاشت 131هزار نهال و بته کاری، 13هزار بذرکاری، 16 هزار هکتار مدیریت روان آب های سطحی، اجرای 124 کیلومتر بادشکن زنده و 551 کیومتر بادشکن غیرزنده از این اقدامات بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی همچنین از تشکیل دو هزار و 230 فقره پرونده در حوزه منابع طبیعی در سطح استان طی سال گذشته خبرداد و خاطرنشان کرد: از این میزان یک هزار و 119 فقره مختومه شده که 856 فقره به نفع سازمان رای صادر شده است.
پایان پیام/
نظر شما