حمید رضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان سیاست 20 گانه این معاونت در سال 93 را اعلام کرد و گفت: سیاست اول تقویت، گسترش و تعمیق انس با قرآن کریم و سیره پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) اهل بیت (علیهم السلام) وتوسعه ترویج فرهنگ اقامه نماز در مدارس و ادارات آموزش و پرورش، با حضور مستمر مدیران در نمازهای جماعت است.
وی سیاست دوم را ترویج فضای اعتدال، تدبیر و عقلانیت، و پرهیز از قطبی شدن فضای سیاسی آموزش و پرورش دانست و افزود: آشنا ساختن جوانان با افکار ، آراء و دیدگاههای حضرت امام خمینی رحمه ا... علیه ، مقام معظم رهبری مدظله العالی و مبانی انقلاب اسلامی و اهتمام نسبت به معرفی منابع اصیل فرهنگی و تربیتی اسلام و ایران از سیاست سوم است.
کفاش اظهار کرد:سیاست چهارم، تعمیق بینش دانش آموزان در مواجهه علمی با فرهنگها و مظاهر تمدن و تبادل و اشاعه فرهنگی و تلاش در جهت آشنا ساختن آنان با جنبههای مثبت فرهنگی و تربیتی اقوام و ملتها و تمدنها و وجوه اشتراک و افتراق آن با فرهنگ خودی است.
به گفته ی وی سیاست پنجم، تشویق دانش آموزان نسبت به امر اسلامشناسی و ایرانشناسی و هدایت تلاش های آنان در حوزه فرهنگ ،و تمدن اسلامی و ایرانی است.
وی با تاکید بر بر رسالت تربیتی ـ علمی مراکز آموزشی و رعایت رویکرد فرهنگی و تربیتی در برنامه های آموزشی و درسی و تقدم فعالیت های پرورشی و فرهنگی در تمامی فعالیت ها تصریح کرد: به کارگیری شیوههای آموزشی جدید مبتنی بر پرورش اندیشیدن درست ، منطقی و آزاد و پاسخ منطقی بهسئوالات و ابهامات و تقویت تفکر و تعقل و قدرت نقادی و انتخاب در عرصه تلاقی و تعارض افکار و ایجاد روحیه نقد و پرسشگری در دستور کار است.
کفاش رصد مستمر جریانهای فرهنگی نو پدید در سطوح جهانی، ملی، استانی و منطقه ای، مهندسی منطبق با یافته های پژوهشی و شناسایی ظرفیت ها و استعدادهای موجود (قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها)، نیاز سنجی و بررسی تقاضاهای فرهنگی و هنری دانش آموزان و پاسخگویی مناسب به آنها به منظور رشد و شکوفایی ذوق و استعدادهای فرهنگی و هنری و تقویت روحیه نشاط و شادابی در دانش آموزان سیاست هشتم دانست.
معاونت فرهنگی و پرورشی وزیر آموزش و پرورش تقویت مطالعه مفید و تقویت نهضت کتابخوانی در مدارس، و فراهم ساختن شرایط و امکانات کافی برای مطالعه ، تحقیق و پژوهش و معرفی هنر اصیل و سازنده به دانش آموزان از سیاست های نهم و دهم برشمرد.
کفاش اجرای نظام جامع خدمات نوین راهنمایی و مشاوره و گسترش مراکز مشاوره و راهنمایی دانش آموزان از سیاست های یازدهم این معاونت عنوان کرد و گفت:سیاست دوازدهم،فراهم آوردن امکان حضور فعال و مشارکت دانش آموزان در برنامهها و فعالیتهای فرهنگی و آشنا نمودن آنان با حقوق و تکالیف خود و اصلاح نگرش جامعه مبنی بر اعتماد و باور داشتن به تواناییها و شایستگیهای نسل جوان و نوجوان است.
وی اهتمام به ارتقاء معرفت و بصیرت دینی برای رشد و تعالی معنوی و اخلاقی معلمان و دانشآموزان ، تلاش برای ارتقاء معنوی خانوادهها و توجه به تربیت فردی و خانوادگی دانشآموزان و برقراری ارتباط مستمر بین مدرسه و خانواده و ایجاد بستر مناسب به منظور آموزش و ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی سیاست سیزدهم برشمرد و افزود: توجه و برنامه ریزی برای ارتقای تربیت عقلانی و رشد بینش دینی ، سیاسی و اجتماعی دانشآموزان و اهتمام به جامعهپذیری برای تحکیم وحدت و همبستگی ملی ، وطندوستی و مقابله هوشمندانه با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن و پاسداشت استقلال ، آزادی ، مردم سالاری دینی و منافع ملی ایفای نقش مربیان و معلمان. سیاست چهاردهم است.
وی تقویت و اهتمام به آموزش مربیان پرورشی و معلمان در راستای تقویت مهارت های تربیتی و فرهنگی و توسعه اردوهای دانش آموزی، تقویت ، حمایت و پشتیبانی از تشکل های دانش آموزی ، ایجاد هماهنگی در فعالیتهای تربیتی مدارس و جلوگیری از دخالت مستقیم اشخاص و تشکل ها و برنامهریزی مناسب برای غنی سازی اوقات فراغت دانشآموزان و گسترش فعالیتهای فوق برنامه مدارس و فضاهای پرورشی و فرهنگی درون و برون مدرسه ای سیاست پانزدهم، شانزدهم و هفدهم برشمرد.
کفاش تصریح کرد:بهینهسازی فضا ، زیرساختهای کالبدی و تجهیزات فضا های پرورشی با تأکید بر فناوری اطلاعاتی و ارتباطی و فراهمآوردن زمینه استفاده بهینه از آموزشهای مرتبط با فناوریهای نوین و استفاده حداکثری از شیوههای غیر مستقیم آموزشی و تربیتی به جای شیوههای مستقیم و ارائه الگوهای مناسب برای اقشار مختلف مخاطبان به ویژه کودکان و نوجوانان و جوانان در برنامههای مختلف جز سیاست های هجدهم است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر استفاده بهینه از ظرفیت سازمان دانش آموزی به عنوان یک « تشکیلات تربیتی » برای « تربیت تشکیلاتی » دانش آموزان و استقرار نظام جامع رصد ، نظارت ، ارزیابی و تضمین کیفیت فعالیت های پرورشی و فرهنگی است را جز سیاست های نوزدهم و بیستم برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما