به گزارش خبرنگار شبستان، جلیل عرفان منش، عضو گروه فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی و نویسنده کتاب "از مدینه تا مرو "در نشست بررسی، نقد و ارزیابی آثار منتشر شده با موضوع امام هشتم (ع) به زبان های مختلف گفت: کتاب از مدینه تا مرو ویرایش جدید کتاب "جغرافیای هجرت امام رضا (ع)" است که در این کتاب ماهیت ولایت عهدی امام رضا (ع) با تبیین دقیق مسیر حرکت ایشان آشکار شده است.
وی با بیان این مطلب که قبل از کتاب از مدینه تا مرو هیچ کتاب مستقلی در زمینه مسیر هجرت امام رضا (ع) نگاشته نشده بود، اظهار کرد: کتاب های نگاشته شده درباره زندگانی امام رضا (ع) به صورت پراکنده به این موضوع پرداخته اند اما هیچ کتاب مستقلی در زمینه مسیر هجرت امام رضا (ع) تا قبل از کتاب از مدینه تا مرو نگاشته نشده بود، ضمن اینکه در کتاب های متاخر اظهارات غیرعالمانه ای در این مورد مطرح شده و شهر هایی را به مسیر امام رضا (ع) منسوب کرده بودند که عملاً در جغرافیای طبیعی حرکت ایشان قرار نمی گرفت.
عرفان منش تصریح کرد: این کتاب در ابتدا با هدف نگارش فیلمنامه جاده ولایت نوشته شد و مقرر بود به کارگردانی شهید آوینی ساخته شود که پس از تبلیغات میدانی آن متاسفانه با شهادت وی متوقف و 15 سال بعد با سفارش آستان قدس رضوی بازنگاری شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مسیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه تا مرو بیان کرد: امام رضا (ع) در مسیر خود از شهرهای بصره، فارس، بیابان های بین فارس و خراسان، نیشابور و طوس عبور کرده اند و ساکنان بعضی از شهرها مانند قم معتقد هستند که امام (ع) از آنجا عبور کرده اند که از لحاظ طبیعی در مسیر امام قرار داشته و از لحاظ سیاسی، صحیح بوده که عباسیان این مسیر را انتخاب کنند زیرا قم شهر شیعیان بوده و امکان شورش در این شهر وجود داشته است.
وی با اشاره به لزوم احیای مسیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه تا مرو ابراز کرد: طرحی در سال 83 برای بازسازی مسیر حرکت امام رضا (ع) از مدینه تا مرو تدوین شد که هم از لحاظ گردشگری مفید بود و هم می توانست به صورت نمادین تبعیت مردم ایران از امام رضا (ع) را نشان دهد که متاسفانه این طرح اجرا نشد و مسئولان باید پیگیر این قضیه باشند.
بنابراین گزارش امیر سلمانی رحیمی، استاد دانشگاه و معاون بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی نیز در این نشست گفت: بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی عمده ترین کتابهای منتشره خود را به موضوع بررسی سیره عملی و علمی امام رضا (ع) برای تمام اقشار و به تمام زبان ها اختصاص داده است.
وی با بیان این مطلب که فعالیت های آستان قدس رضوی در چهار محور انجام می شود، عنوان کرد: محور نخست به نگارش و نشر کتاب مربوط می شود، محور دوم نشست های علمی را، محور سوم همایش های گردشگری مذهبی را دربر گرفته و محور چهارم به نشر الکترونیک اختصاص دارد.
این گزارش می افزاید: محمد علی دوست، محقق بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در این نشست با بیان این مطلب که آستان قدس بعد از انقلاب از یک واحد کوچک به مرکزی با 15 موسسه فرهنگی تبدیل شده است، گفت: بیش از 200 پژوهشگر به صورت مستقیم و 200 پژوهشگر غیرمستقیم با موسسات فرهنگی این آستان در ارتباط هستند و کار تحقیق در مورد وجوه مختلف زندگی و بیانات امام رضا (ع) را برعهده دارند.
وی با اشاره به انتشار مجموعه کتاب های آهو ویژه کودکان و نوجوانان بیان کرد: این کتاب ها به موضوع زندگی امام رضا (ع) و مباحث مختلف مربوط به ایشان همچون بحث زیارت به زبان ساده و کودکانه می پردازد.
علی دوست درباره دیگر آثار بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: نرم افزار "فروغ ولایت" شامل زندگی امام حسن (ع) و مباحث مربوط به زیارت و کتاب پنج جلدی "مشاهیر مدفون در مشهد" از دیگر آثار این بنیاد در کنار زمینه سازی برای ترجمه آثار به زبان های مختلف دنیا محسوب می شود.
شایان ذکر است، نشست بررسی، نقد و ارزیابی آثار منتشر شده با موضوع امام هشتم (ع) به زبان های مختلف چهارشنبه، 21 اردیبهشت در سالن نشست های سرای اهل قلم بیست و چهارمنی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما