بیش از 8 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند

خبرگزاری شبستان:مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس با بیان اینکه برنامه ریزی در جهت اجرای سیاست های کلی جمعیت اولین اقدام برای حل چالش های سلامت است، گفت: 8/2 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، صبح امروز (26 خرداد) در نشست آموزشی رویکردهای دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس برای ارتقای نرخ باروری کلی با بیان اینکه هدف از این نشست برنامه ریزی جهت اجرای برنامه های ارتقای نرخ باروری است،  اظهار داشت: در این جلسات تلاش می کنیم تا با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، میزان باروری به میزان دلخواه برسد.


وی تاکید کرد: برنامه ریزی در جهت اجرای سیاست های کلی جمعیت اولین اقدام برطرف کردن چالش های سلامت است و بعد از آن می‌توانیم انتظار داشته باشیم در رسیدن به میزان باروری کلی تا حد جایگزینی، موفق شویم.


مطلق اذعان کرد: میزان باروری در سال 62، 8/6 درصد بوده که با اجرای قانون تنظیم خانواده، در سال 71 نرخ باروری کلی به 4/3 درصد رسید و اکنون این نرخ به 6/1 درصد رسیده است.


وی بالارفتن سن ازدواج را از چالش های نرخ رشد جمعیت در حال حاضر دانست و گفت: سن ازدواج در سال 1345 در مردان 25 سال و در زنان 18 سال بوده که در حال حاضر این سن در مردان به 27 و زنان به 24 سال ر سیده است.


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس افزود: 5 درصد سقط جنین در کشور به دلیل مشکلات آموزشی و 20 درصد به دلیل مسائل اقتصادی است که از تعداد کل 220هزار سقط جنین در سال گذشته تنها حدود نیمی از آن با مجوزهای قانونی صورت گرفته است.


وی به بیماریهایی که به باروری آسیب می رساند اشاره کرد و ادامه داد: درصد ابتلا به بیماری هپاتیت C نیم درصد، هپاتیت B ؛ 2درصد است و 27 هزار نفر مبتلا به بیماری ایدز گزارش شده و افزایش احتمال ابتلا به ویروس HIV از مرز 30 درصد نیز گذشته است.


مطلق با اشاره به سیاست های مقام معظم رهبری در ارتقاء بالندگی و پویایی جمعیت، گفت: 8/2 درصد جمعیت ما را سالمندان تشکیل می دهند که استان های گیلان، مرکزی، مازندران، آذربایجان شرقی، بیشترین آمار سالمندان را دارا هستند.


وی عمده اقداماتی که مراکز بهداشتی باید انجام دهند را برشمرد و ادامه داد: ارتقای مشاوره های قبل و بعد از ازدواج، ارتقای مهارت های جنسی با رعایت مسایل مذهبی، اجتناب از تک فرزندی، اموری است که باید به آنها توجه ویژه داشت.


وی دیگر برنامه هایی را که در جهت افزایش نرخ باروری باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد و افزود: رعایت فاصله سنی بین فرزندان، تأمین مراقبت های بارداری، جلوگیری از مرگ مادر و نوزاد، تعیین اولویت های پژوهشی در راستای سلامت باروری و ارتقاء نرخ باروری کلی از اموری است که در جهت ارتقاء نرخ باروری کلی باید در دستور کار وزارت بهداشت و دستگاه های ذیربط قرار گیرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 377017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha