آموزش های پیش از ازدواج باید در کتب درسی نوجوانان گنجانده شود

خبرگزاری شبستان:رییس انجمن مراکز خدمات روانشناسی برآموزشهای پیش از ازدواج زوجین درکتب درسی مقطع راهنمایی تاکید کرد و گفت:گذراندن این آموزش ها باید مانند آزمایش خون اجباری و تاییدیه دریافت کند.

حجت الاسلام مرتضوی کیاسری، رییس انجمن مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره ایرانیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه اجباری شدن مشاوره های قبل از ازدواج هنوز قانونمند نشده است گفت: چهار سال پیش، ما در انجمن مراکز علمی خدمات مشاوره بحثی تحت عنوان الزام آموزش های پیش از ازدواج را مطرح و دنبال کردیم (اجبار نکردیم) بعد از تصویب ،این موضوع مورد توجه رییس جمهور وقت (احمدی نژاد) قرار گرفت. بعد از طرح این موضوع بود که بحث بسته‌های آموزشی 16 ساعته پیش از ازدواج مطرح شد.

 

وی با بیان اینکه اموزش های قبل از ازدواج در دولت دهم انجام شد اما الزامی در آن نبود اظهار کرد:همانطور که اگر بعضی از تاییدیه‌ها مانند گروه خون و آزمایش ژنتیک نباشد ازدواج ثبت نمی شود باید آموزش های پیش از ازدواج هم مانند آنها دارای قوانین و ضوابط باشند و زوجین با گذراندن این دوره‌های آموزشی گواهی دریافت کرده و ازدواجشان ثبت شود.

 

مراکز مشاوره ازدواج هنوز به نتیجه کامل نرسیده است

حجت‌الاسلام کیاسری با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان جهت اجرایی کردن مراکز مشاوره ازدواج وارد عمل شده است ولی هنوز به نتیجه کامل نرسیده است افزود: این اموزش ها یک امر عقلانی و منطقی است. باید اقدام به این مهمی را بلد بود تا مدیریت کرد. این مدیریت دارای ابعاد مختلفی از قبیل وجود روابط بین فردی زوجین، مدیریت رابطه بین خانوادگی (زمان و نوع رابطه چگونه باشد)، مدیریت براورده کردن انتظارات و ارتباطات (خانواده‌ها  بدانند نیازهای زن و مرد را از یکدیگر چگونه مدیریت کنند) مدیریت انتظارات و توقعات از خانواده‌ها (انتظار و توقع از خانواده‌های زوجین چگونه باشد) ، شناخت بایدهای نظام خانواده (یعنی در خانواده چه چیزی باید بین زوجین وجود داشته باشد) و سازبندی هدف است.

 

رییس انجمن مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره ایرانیان در ادامه تصریح کرد: در سازبندی هدف، زوجها باید بدانند چگونه این هدف را تامین کنند. لوازم و ابزار آن را شناسایی کرده و فلسفه وجود و نظام تربیتی در خانواده ،راهکارهای تامین سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اداره، مدیریت و تربیت کودک را شناسایی کنند.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که ما به هیچ کدام از موارد فوق توجه نمی کنیم و فقط می گوییم دو جنس مونث و مذکر  بروند با هم زندگی کنند، با این تفکر سنتی که آنها در داخل زندگی همه چیز را یاد می گیرند بنای بسیاری از مشکلات گذاشته می شود.

 

 الگوها در داخل زندگی آموخته نمی شوند

وی با بیان اینکه الگوها و فانتزی ها در داخل زندگی آموخته نمی شوند گفت: این الگوها باید قبلاً شناسایی شده و در زندگی تعمیر و تعمیم و سپس تعلیم داده شوند یعنی حتماً باید یک مربی در کنار زوجها باشد. لذا ما معتقدیم الزام آموزش های پیش از ازدواج همچنان  که در گروه خون و آزمایش ژنتیک وجود دارد باید در آموزش های پیش از ازدواج هم باشد.

 

حجت الاسلام کیاسری اظهار کرد: وقتی زوجین مهارت های زندگی را بلد باشند، تصادفات کمتر بوده و به ماشین زندگی شان خط کمتری می افتد و به در و دیوار اتفاقات کمتر می‌کوبند. این موضوع عقلانی و منطقی است و هر کاری که بلد باشیم خسارت کمتری دارد.

 

وی تصریح کرد: خسارات زندگی سه چیز است: طلاق رسمی ،طلاق عاطفی و سومی موردی که طلاق نمی گیرند و همدیگر را هم دوست دارند ولی چون  مهارت های  زندگی را بلد نیستند داغون می شوند، این عوامل را می توان با اموزش های قبل از ازدواج پیشگیری کرد.

  

رییس انجمن مراکز خدمات روانشناسی با بیان اینکه اموزش 10 و 15 روزه کفایت کار نمی کند افزود: در این صورت فقط یک چیزی را بلد می شوند، بلد شدن با ماهر شدن فرق می کند.

 

آموزش در کتب درسی مقطع ابتدایی مناسب نیست

حجت الاسلام کیاسری با بیان اینکه اموزش در کتب درسی مقطع ابتدایی زیاد مناسب نیست افزود:‌ البته اموزش نکات مهم زندگی مشکلی ندارد ولی باید بسیار کارشناسانه انجام شود. بنابراین به دلیل عدم توان تکلیف و ظرفیت محدود کودکان، اموزش های قبل از ازدواج برای مقاطع سنی ابتدایی مناسب نیست.

 

لزوم آموزش از مقاطع راهنمایی

وی بر لزوم آموزش از مقاطع راهنمایی تاکید کرد و افزود: اگر مسئولان بتوانند تاییدیه آموزشی بایدهای خانواده را از مقاطع راهنمایی و متوسطه در کتب آموزشی و از مقاطع سنی پیشنهادی از 15 تا 18 و 18 تا 22 سال برای ثبت ازدواج به جوانان و نوجوانان ارایه دهند نقش مهمی در آینده زندگی انها خواهند اشت.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 376930

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha