تأکید وزیر ارشاد بر جذب رسانه‌ها و کاهش عملکرد دفعی هیئت نظارت

خبرگزاری شبستان: قبل از انقلاب در لبنان دانشنامه المنجم در مورد امام(ره) مدخلی داشت که مطالبی بدون قضاوت درج کرده بود. در این دانش‌نامه نیز باید اهالی مطبوعات معرفی شوند تا بی‌طرفی این دانشنامه احراز شود.

به گزارش خبرنگار‌ شبستان، مراسم رونمایی از دانشنامه مطبوعات ایران با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی ارشاد، محمدجعفر محمدزاده معاون اسبق مطبوعاتی و جمعی از مدیران مسئول مطبوعات و رسانه‌ها در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد.

 

علی جنتی در این مراسم طی سخنانی گفت: نقشی که مطبوعات و رسانه‌های ما در اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی و مقابله با فساد و ناهنجاری‌های اجتماعی و اصلاح امور دارد بر کسی پوشیده نیست و خوشبختانه کشور ما از دیرزمان در این موارد پیشرو بوده است و امروز هم علی‌رغم فراز و نشیب‌ها مطبوعات و رسانه‌های قابل توجهی نسبت به سایر کشورها داریم.

 

وی در تکمیل سخنان‌اش با ارایه مثالی بیان کرد: در سفر اخیر آقای رییس‌جمهور به کشور ترکیه آقای اردوغان سر نهار از پارلمان‌شان تعریف می‌کرد که آقای روحانی در مورد سال تأسیس آن پرسید و گفت در سال 1920 راه‌اندازی شده در همان لحظه آقای روحانی گفت پارلمان ایران در سال 1906 تأسیس شده است. طبیعتا به موازات آزادی‌های ما در جامعه و تأسیس نهادهای کشوری، مطبوعات ما نیز همزمان رشد کرده است.

 

جنتی به آمار ارایه مجوز نشریات در کشور اشاره کرد و افزود: فعالیت این حجم از نشریات، رسانه‌ها و مطبوعات در کشور نکته قابل توجه‌ای است.

 

وی با اشاره به دانشنامه مطبوعات ایران در مورد آن توضیح داد: کاری که آقای محمدزاده در انتشار این دانشنامه آغاز کرده‌اند جایش در کشور خالی بود و این کار جزء فعالیت‌های ارزنده‌ای است که حرکت ابتدایی آن آغاز شده و در این زمینه همه باید کمک کنیم تا به نتیجه برسد. همچنین همه فعالان عرصه مطبوعات نیز باید برای غنابخشی به آن کمک کنند.

 

وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: این کار، کار بسیار سنگینی است که نیاز به کمک دانشگاهیان و همه ارباب مطبوعات دارد تا اطلاعات صحیح و متقنی منتشر شود.

 

وی با بیان اینکه این دانشنامه در طول اعصار نیاز به تغییر و به‌روز کردن دارد درباره اتمام نهایی این کار گفت: آنچه که در این حوزه به وزارت ارشاد برمی‌گردد با توجه به ارزنده‌بودن این کار و به نتیجه نهایی رسیدن آن سعی خواهیم کرد ظرف یکی دو سال آینده به اتمام برسد، در این خصوص همچنین باید تعداد افرادی که در کار دخیل هستند نیز افزایش یابد. همچنین به نظر من بهتر است کل دانشنامه روی اینترنت قرار گیرد تا همگان از آن استفاده کنند.

 

جنتی در ادامه تاکید کرد: باید بدون لحاظ برخی مسایل سیاسی، واقعا کسانی که کار حرفه‌ای در این زمینه کرده‌اند را معرفی کنیم و از تجربه آنها بهره بگیریم.

 

وی در ادامه سخنان‌اش به دانشنامه المنجم اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب در لبنان شاهد این بودم که در دانشنامه المنجم در مورد امام مدخلی وجود داشت که در مورد زندگی و فعالیت مبارزاتی ایشان مطالبی را درج کرده بودند و این کار بدون قضاوت صورت گرفته بود. ما نیز باید در این دانش‌نامه با توجه به این مسئله که کسانی که در حوزه مطبوعات قلم زده‌اند و قلم می‌زنند، معرفی شوند تا کاملا بی‌طرفی این دانشنامه احراز شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان‌اش نکته‌ای خارج از بحث را مطرح کرد و توضیح داد: یکی از بحث‌هایی که در هیئت نظارت بر مطبوعات مطرح کردیم تشویق رسانه‌ها بود؛ اینکه هیئت نظارت و مطبوعات بیشتر از اینکه جنبه چماق داشته باشد باید در خصوص تشویق و ترغیب رسانه‌ها فعال شود، امیدوارم در این خصوص آقای انتظامی شاخص‌هایی را برای مطبوعات تعریف کنند که بر اساس آنها محتوای نشریات پایش شوند و بر اساس آنها مورد تشویق قرار گیرند، این اولین قدم ماست و بعدها نیز برای آنها تشویق‌های دیگری را نیز در نظر می‌گیریم.

 

در این مراسم، محمدجعفر محمدزاده در مورد دانشنامه‌ مطبوعات ایران گزارشی را ارایه کرد و حسین انتظامی معاون مطبوعاتی در این نشست به پیشرو بودن ایران در عرصه مطبوعات و تاریخ‌نگاری آن تاکید کرد.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 376880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha