توجه به امنیت سواحل ما را از منافع آن بهره مند می سازد

خبرگزاری شبستان: فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: توسعه در جایی صورت می‌گیرد که امنیت وجود داشته باشد لذا ما باید به امنیت در عرصه سواحل توجه کنیم تا بهره کافی را از سواحل ببریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، در برنامه این هفته ثریا که به بررسی چرایی محرومیت بنادر و سواحل جنوبی کشور و توسعه سواحل مکران پرداخت، به‌عنوان میهمان حضوری در رابطه با وظایف نیروی دریایی ارتش در راستای پیگیری توسعه مناطق بندری جنوب کشور گفت: توسعه در جایی صورت می‌گیرد که امنیت وجود داشته باشد لذا ما باید به امنیت در عرصه سواحل توجه کنیم تا بهره کافی را از این سواحل ببریم.

 

وی افزود: پیگیری بحث توسعه سواحل مکران در سال 87 با پیگیری هوشمندانه رهبری در این رابطه آغاز و باعث استقرار ما در سواحل مکران و توسعه در این مناطق شد.

 

فرمانده نیروی دریایی در ادامه و پس از ارائه آماری از برخی مناطق ساحلی دنیا مثل بندر شانگهای چین، بندر سنگاپور، بندر رُتردام هلند، بندر پوسان کره جنوبی، بندر جبل علی امارات، بندر هامبورگ و... در رابطه با استفاده بهینه و مفید از سواحل و بنادر گفت: این کشورها به‌خوبی از این فرصت استفاده می‌کنند و اکثر جمعیت کشورهایشان حول مناطق ساحلی جمع شده‌اند. وی در خصوص توسعه بندر جبل علی افزود: بندر جبل علی در امارات جای بندر جاسک و بندر چابهار است. یعنی اگر ما زودتر به توسعه بنادر رسیدگی می‌کردیم، بندر جاسک و چابهار جای بندر جبل علی را می‌گرفت. چرا که بندر چابهار برای تجّار از لحاظ زمان و مسافت منفعت بیشتری دارد.

 

دریادار سیاری در رابطه با ویژگی‌های سواحل مکران به بررسی موقعیت کشور ایران در منطقه و جایگاه خلیج فارس، دریای خزر و عمان نیز پرداخت و ضمن ارائه آماری درباره جمعیت‌ ساکن در این سواحل، گفت: همه شهرهای آباد دنیا در کنار دریا قرار گرفته‌اند چرا که مواد غذایی در این مناطق بیشتر در دسترس است ولی ما از غذاهای دریایی کمتر استفاده می‌کنیم و فقط ماهی‌های پرورشی در سبد غذایی ما جای گرفته اند.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش در رابطه با بحث انرژی‌های نو و گردشگری و تجارت کشور نیز تصریح کرد: ما به سواحل توجهی نداشته‌ایم اما اگر به صادرات و واردات کشور نگاه کنیم متوجه می‌شویم درصد زیادی از واردات و صادرات ما از مناطق ساحلی جنوب است.

 

وی ادامه داد: مهم‌ترین آب راه‌هایی که جهان را به یکدیگر وصل می‌کند در تنگه هرمز است و در هفت هشت مورد موجود دیگر چهار تایش در منطقه ما وجود دارد که بالای یک سوم تجارت جهان از این ناحیه صورت می‌گیرد.

 

وی اظهار داشت: تمرکز استکبار جهانی به این منطقه به دلیل تسلط بر این منطقه مهم است و اینجا متوجه می‌شویم نگاه عمیق رهبر معظم انقلاب برای برقراری امنیت در این منطقه چقدر مهم است.

 

دریادار سیاری، همچنین در مورد فعالیت های رقبای ما در استفاده از سواحل، اظهار داشت: ما باید به ‌سوی دریا بازگردیم تا در راستای توسعه بنادر موفق باشیم.

وی تأکید کرد: الآن باید در سواحل مکران در فکر بازگشت به دریا باشیم تا پیشرفت کنیم. این نه‌ تنها مربوط به همین مناطق است، بلکه توسعه دریا محور کشور به این مناطق وابسته است.

 

دریادار سیاری اضافه کرد: دنیا بحث بازگشت به دریا را مطرح کرده، چرا که پی برده چه منابع عظیمی در دریاهاست و ما باید در این زمینه بیشتر دقت کنیم.

 

وی در خصوص اهمیت و ویژگی جاسک نیز گفت: تمام سواحل مکران به بندر جاسک و نهایتاً پسابندر می‌رسد لذا اگر به جاسک و چابهار واقعاً توجه بشود، می‌تواند ما را از تنگناها در بیاورد.

 

دریادار سیاری در رابطه با نقش تحریم‌ها در این راستا افزود: ما باید با رویکرد مناسب این کار را پیش ببریم و اگر بخواهیم قطعاً می‌توانیم شرایط را تغییر بدهیم.

 

دریادار سیاری در خصوص برنامه‌های همایش سواحل مکران و اقتدار دریایی نیز گفت: همایش سواحل مکران و اقتدار دریایی دومین همایشی است که ما در منطقه برگزار می‌کنیم و هدف از این همایش‌ این است که نظرات و راهکارهای افرادمتخصص و علاقه مند را در این زمینه به دست بیاوریم.

 

وی در رابطه با جمعیت سواحل جنوبی اکشور ظهار داشت: حدود 80 درصد شاخص‌های پیشرفت و توسعه در مناطق شمالی کشور جمع شده است و این نشان می‌دهد که ما آمایش توسعه‌ای مناسبی نداشته­ایم.

 

فرمانده نیروی دریایی در پایان با بیان این که استعمار در یک برنامه‌ریزی طولانی‌مدت ما را از مناطق دریایی دور کرده است، برخی مسائل تاریخی در این زمینه را بیان کرد و افزود: این عوامل باعث شده ما نتوانیم از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 376804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha