رویکرد جدید، ترغیب مددجویان به مشارکت در زندگی اجتماعی است

مدیرکل زندان های استان کرمانشاه، اظهار داشت: رویکرد نوین اصلاح و تربیت در زندان ها، فراهم ساختن شرایط برای ترغیب مددجویان به مشارکت در زندگی اجتماعی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، علی اشرف رشیدی، مدیرکل زندان های استان کرمانشاه، امروز(21 اردیبهشت) در جمع کارشناسان زندان مرکزی، با اشاره به فلسفه مجازات حبس، اظهار داشت: در رویکرد نوین اصلاحی و تربیتی باید شرایطی فراهم شود که مددجویان را به مشارکت در زندگی اجتماعی و پذیرش هنجارهای جامعه ترغیب کنیم.


وی افزود: یکی از اهداف صدور احکام حبس و سلب آزادی در خصوص مجرمان و بزهکاران، جنبه بازدارندگی و حفظ جامعه در برابر ناهنجاری ها است، اما در نظام زندانبانی اسلامی، وظیفه زندان، تنها نگه داری مجرمان و دور نگه داشتن آنان از جامعه نیست، بلکه احیای شخصیت، اصلاح و تربیت و فراهم ساختن شرایط لازم برای بازگشت سعادتمندانه آنان به جامعه و تشویق به مشارکت در زندگی اجتماعی است.

 

رشیدی، افزود: آموزش در زندان های کشور باید به گونه ای ارائه و نهادینه شود که حتی الامکان مددجویان پس از بازگشت به جامعه، ضمن قانون مداری و پذیرش هنجارهای اجتماعی در فعالیت های عمومی مشارکت داشته باشند.

 

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی استان کرمانشاه، اضافه کرد: به منظور تحقق این هدف والا، علاوه بر ترسیم برنامه های اصلاحی، تربیتی، آموزشی و درمانی، بهره گیری از نیروهای توانمند و متخصص باید با دقت مدنظر قرار گیرد.


وی اظهار داشت: ارائه خدمات مشاوره و روان درمانی، مددکاری و قضایی زمانی به نتیجه می رسد که بتوانیم پس از آزادی بستر مناسب پذیرش اجتماعی و حضور مستعد مددجویان را در بخش های اقتصادی و اشتغال زایی از طریق مراکز مراقبت بعد از خروج و سایر نهادهای ذیربط فراهم کنیم.


رشیدی، نقش مددکاران اجتماعی زندان ها در حضور مددجویان در کانون خانواده، برقراری ارتباط آنان با جامعه و سایر مراجع ذیربط برای حل مشکلاتشان را بسیار با اهمیت خواند و تصریح کرد: مددکاران اجتماعی می توانند با اقدامات به موقع و رفع مشکلات و موانع پیش روی مددجویان و خانواده هایشان، در چارچوب مقررات و قوانین و از طریق مبادی ذیربط و مسئول، نقش بسزایی در بهبود شرایط مددجویان داشته باشند.


وی تأکید کرد: احکام سالب آزادی عموما ارتباط مددجویان با جامعه و خانوادهایشان را محدود می کند، بنابراین در رویکرد نوین نظام زندانبانی اسلامی علاوه بر ارائه خدمات آموزشی و اصلاحی و تربیتی باید شرایطی مهیا شود تا خلاء عاطفی و روحی و روانی مددجویان مرتفع و در چارچوب قوانین و مقررات تسهیلات رفاهی مورد نیاز جهت برقراری ارتباط و ملاقات آنان با خانواده هایشان پیش بینی و فراهم شود.


پایان پیام/

 

 

کد خبر 37672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha