به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز روابطعمومی واطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکترامیدتوکلی رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزود: در حال حاضربیش از 300 انجمن علمی در کشور وجود دارد که با 14 ستادی که در مرکز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت دارند، میتوانندارتباط موثری داشته باشند.
توکلی گفت: تاکنون میان این انجمنها و ستادهای معاونت فناوری، ساز و کارمشخص و معینی جهت برقراری ارتباط صورت نگرفته و درحال حاضر با مکاتبات انجام شده با انجمنها و از طریق برگزاری جلسات مشترک با ستادها مکانیسم این همکاری و تعامل در حال شکل گیری است.
به دنبال ایجاد توسعه پایدار
وی با اشاره به اهمیت اقتصاد دانشبنیان در برنامه ستادهای معاونت علمی، اظهارکرد:اگر تجاریسازی و تولید محصول در جامعه مدنظرباشد، فرایند شکلگیری توسعهپایدارکه از سه مقوله اقتصاد، اشتغال،اجتماع و محیط زیست تشکیل شده که میتواند زمینهساز افزایش بهرهٰوری در جامعه شود.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در توسعه پایدار کشور، از تلاش برای استانداردسازی محصولات دانش بنیان خبر داد و افزود: استانداردسازی برروی محصولات دانش بنیان، زمینه موفقیتآمیز ورود محصول به بازار و حضور جدیتر در عرصه جهانی اینگونه محصولات را فراهم میکند.
وی تصریح کرد: اقتصاد دانش بنیان، نتیجه یک محصول و یا خدمت دانشبنیان است که در فرایند سیاستگذاری ستادهای توسعه فناوری شکل میگیرد، وارد بازار میشود و میتواند نقش موثری را در اجتماع ایفا کند.
رئیس مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به اینکه ستادهای توسعه فناوریهای راهبردی، حلقه اتصال میان دانشگاه، صنعت و جامعه هستند، اظهار کرد: درحال حاضر سیاستگذاریها در جهت ارتباط بین شرکتهای دانش بنیان و زیرساختهای پژوهش فناوری دانشگاهها برعهده با ستادهای که توسعه فناوری است که در برخی دانشگاهها با اقدامات انجام شده، این ارتباط شکل گرفته و در برخی دیگر در حال انجام است.
اهمیت شناخت پتانسیل انجمنهای علمی
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در ادامه به اهمیت شناخت پتانسیل انجمنهای علمی و تخصصی اشاره و تصریح کرد: با شناسایی پتانسیل انجمنهای علمی و تخصصی در مرکز فناوری راهبردی معاونت فناوری، این انجمنهای علمی و تخصصی درمرکز فناوری راهبردی معاونت فناوری، این انجمنها میتوانند درحوزه محصولات و شرکتهای دانش بنیان، درسیاستگذاریها مشارکت داشته باشند و از این طریق نیز شرایط برای بین انجمنها و ستادها مهیا شود.
وی، مرکزفناوریهای راهبردی را هماهنگکننده و تسهیلکننده روابط ستادها با سایرسازمانها وبخشهای مختلف معاونت بخصوص معاونت توسعه منابع دانست وگفت: با توجه به موضوع فعالیت هر یک از ستادها برمبنای ماموریت محور، بخشی محور و فناوری محور بودن لازم است نحوه تعامل و همکاری ستادها با رویکردهای متفاوتی انجام گیرد.
بازوهای سیاستگذاری
توکلی درباره کارگروههای مختلف درستادهای معاونت علمی توضیح داد: ستادها از کارگروههای پژوهشی و تجاری سازی تشکیل شده که در رابطه با وضعیت محصولات دانش بنیان بازوی سیاستگذاری ستاد محسوب میشوند.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت فناوری همچنین با اشاره به سند ملی ستادها، افزود: برخی از ستادها، سند ملی دارند که به تصویب شورایعالی فرهنگی رسیده و سند ملی برخی ستادها نیز در حال تدوین و یا تصویب، می باشد. این اسناد ملی، با توجه به رویکردها و فعالیت ستادها در زمانهای مشخص قابل بازنگری است.
توکلی با بیان اینکه ستادهای توسعه فناوری، نانو، زیست فناوری، علومدریایی و گیاهان دارویی دارای سند ملی مصوب هستند، تصریح کرد: مسئلهای که در رابطه با اسناد ستادها وجود دارد، این است که در اسناد ملی، اهداف و رسالت اصلی ستادها مشخص شده و بایستی مطابق با محورهای ذکر شده در سند پیش روند.یکی از وظایف اصلی در مرکز فناوری های راهبردی، کمک و همکاری با ستادها در جهت دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده، است.
پایان پیام/
نظر شما