به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، دکتر سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، امروز 25 خرداد در نشست خبری گفت: طی هشت ماه گذشته اتفاقات بسیار خوبی در سازمان محیط زیست رخ داده و مباحث زیادی در حوزه محیط زیست انسانی انجام شده است.
وی ادامه داد: لایحه هوای پاک لایحه جامع ارزیابی زیستمحیطی و لایحه خاک و حفاظت از منابع خاک برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارایه شده است که طی یکی دو ماه آینده هر سه لایحه به عنوان قانون مصوب میشود تا بتوانیم با قدرت و توان بیشتری در حوزه وظایف خود فعالیت کنیم.
نگاه حمایتی دولت از محیط زیست
متصدی با اشاره به نگاه حمایتی دولت از محیط زیست اظهار کرد: نگاهی که دولت دارد نگاهی بسیار حمایتکننده، کاملا تخصصی بوده و التزامی که در دستگاهها وجود دارد قابل تقدیر میباشد.
وی با تقدیر از دستگاههای دولتی بهویژه وزارتخانههای نفت، صنعت و معدن و نیرو که در محیط زیست تأثیرگذار هستند، خاطرنشان کرد: استانداردسازی بنزین اقدام خوبی است که توسط وزارت نفت انجام شد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مصوبه دولت در راستای کاهش آلودگی هوای شهرها اظهار داشت: مصوبه خوب، اجرایی و کارکردی در راستای کاهش آلودگی هوای شهرها که پاسخگوی نیازهای ما در این زمینه است و امیدواریم با اجرای این مصوبه در کشور به کاهش آلودگی هوا برسیم.
وی ادامه داد: ساختارسازی، تقویت و بالابردن توانمندی تخصصی حوزه معاونت از دیگر مباحثی بوده که در این زمینه نیز کارگروههای آموزشی خوبی برگزار کرده ایم.
متصدی با اشاره به سایر فعالیتهای معاونت محیط زیست انسانی اظهار داشت: ارزیابی زیستمحیطی و ساماندهی فرآیند ارزیابی محیطی و بررسی گزارشات از دیگر اقدامات این مجموعه است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات ارزیابی در استانها خاطرنشان کرد: 145 طرح توسعه در 92 جلسه کارگروهی در استانها ارزیابی شده است که از این تعداد 47 طرح مردود شناخته شده
و اجازه ایجاد و تأسیس را نیافتهاند که حدود 25 درصد این طرحها را تشکیل می دهد.
دکتر متصدی با اشاره به اقدامات این نهاد در حوزه پایش یادآور شد: پایش آنلاین و پایش منابع آلودهکننده، خود اظهاری و منابع صنعتی انجام شده است.
خریداری 55 ایستگاه پایش گرد و غبار
وی با بیان اینکه 55 ایستگاه پایش گرد و غبار خریداری شده است، اظهار داشت: تا اواسط امسال شبکه پایش زمینی مربوط به گرد و غبار کامل میشود.
وی یادآور شد: سیستم هشدار ماهوارهای را امسال فعال میکنیم تا نیازهای پایشی کشور در زمینه پایش گرد و غبار تکمیل میشود.
وی با اشاره به لایحه جامع خاک با عنوان قانون جامع اختصاصی خاک خاطرنشان کرد: این لایحه برای تصویب در مجلس ارایه شده است که پس از بررسی به تصویب نهایی خواهد رسید.
دکتر متصدی با اشاره به ساماندهی پسماندهای استانهای ساحلی کشور خاطرنشان کرد: تفاهمنامهای با شهرداریهای استانهای ساحلی کشور امضا شده است و با یک شرکت ژاپنی تفاهمنامهای داشتهایم تا این شرکت مطالعات در زمینه پسماندهای خانگی و بیمارستانی شهرهای شمالی کشور که برای این امر 6 شهر انتخاب شده است که پس از بررسی نهایی یک شهر به عنوان پایلوت انتخاب خواهد شد.
وی در خصوص دیگر اقدامات این سازمان اظهار داشت: در خصوص خودروسازان و مباحث مربوط مصوبهای از دولت اخذ کردهایم که راه را برای ادامه مشخص کردهایم. با هماهنگیهایی که با تولیدکنندگان خودرو انجام دادهایم کلیه خودروهای تولید شده باید استانداردهای یورو4 را دارا باشند.
متصدی با اشاره به دفع پسماندهای بیمارستانی خاطرنشان کرد: سیستم اتوکلاو پسماندهای بیمارستانی را بیخطر ساخته و سپس این پسماندها را انتقال میدهد بنابراین به عنوان سیستم ثبت پسماندهای بیمارستانی قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: در حال پیگیری هستیم تا زبالههای بیمارستانی در قالب سیستم شبکهای جمعآوری و امحا شود که این روند کاملا مجزا از شبکه پسماند شهری انجام خواهد شد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست در خصوص بنزینهای تولیدشده در پتروشیمی خاطرنشان کرد: از اواسط سال 89 تولید پتروشیمی افزایش یافت در حالی که پتروشیمیها در دنیا بنزین تولید نمیکنند بلکه تولیدکننده حلال هستند.
وی با اشاره به اینکه پتروشیمی بنزین را به دو شکل پیرولیز و ریفورمیت تولید میکنند، خاطرنشان کرد: میزان بنزن حاصل از پیرولیز بین 40 تا 50 درصد است و بنزینی که به شکل ریفورمیت تولید میشود دارای 2 تا 10 درصد بنزن است.
وی توضیح داد: با بررسیهای انجامشده در سال 89، 14 روز هوای پاک داشتهایم که این تعداد در سالهای 90، 91 و 92 فقط سه روز در سال بوده است و این امر نشان میدهد تغییری ایجاد شده که باعث کاهش تعداد روزهای پاک شده است.
متصدی ادامه داد: بعد از بررسیهای انجامشده مهمترین عامل پایینآمدن میزان پاکی هوا ذرات زیر 5/2 میکرن اعلام شده است که این ذرات در فرآیندهای صنعتی ایجاد میشوند که منجر به تولید ذرات به شکل ثانویه در قالب آروماتیکها و بنزن میشوند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان سازمانی که مسئولیت دارد میزان غلظت آلودگی هوا را بررسی نماید و در سالهای 89، 90 و 91 هوای شهرهای اراک و تهران توسط این سازمان بررسی شده است.
متصدی خاطرنشان کرد: برخی رسانهها، روزنامهها و سایتها اعلام کردند محیط زیست مدرکی مبنی بر اندازهگیری میزان بنزن موجود در هوا ندارند و این در حالی است که علاوه بر مدارک موجود در سازمان محیط زیست یکی از آزمایشگاههای معتمد و دانشگاه شهید بهشتی میزان بنزن موجود در هوا را اندازهگیری کردهاند.
دکتر متصدی خاطرنشان کرد: پایشهایی در خصوص غلظت بنزن و آروماتیکها در سطح شهر تهران انجام شده است و مدارک آن نیز موجود میباشد.
وی اظهار داشت: با توجه به بررسیهای انجامشده تنها عامل وجود بنزن در هوا سوخت است که باعث شده میزان بنزن و آروماتیکها در هوا افزایش یابد.
از ابتدای سال جاری تهران 6 رو هوای پاک را تجربه کرد
دکتر متصدی با اشاره به تعداد روزهای هوای پاک در تهران خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 6 روز هوای پاک داشتهایم که این میزان نسبت به سال گذشته دو برابر شده است، هفت روز هوای ناسالم داشتهایم و مابقی سالم بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نفت با درایت و جدیت افزودن بنزین پتروشیمی به سوخت کشور را ملغی کرد که این امر باعث کاهش آلودگی هوا و افزایش تعداد روزهای پاک شد.
سرطانزایی بنزن ثابت شده است/بنزن سرطانزای قطعی
متصدی با اشاره به تحقیقات انجامشده در آژانسهای مربوط به تحقیقات سرطان آمریکا خاطرنشان کرد: بر اساس مدارک علمی دنیا و گزارشات موجود بنزن خطرناک و سرطانزا است.
وی با اشاره به هزینههای سنگین سرطان، مباحث دارویی آن و از کار افتادگی، مرگ و تحت تأثیر قرار دادن خانواده از عاملی به نام سرطان خاطرنشان کرد: علت اکثر سرطانها در آلودگی محیط زیست است، بنابراین تلاش میکنیم تا زمینه بروز آلودگیهای زیستمحیطی از بین برود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: علاوه بر اقدامات در مورد کاهش آلودگی هوا در ارتباط با پایش کود و سم و مدیریت کود و سم اندازهگیری باقیمانده کود و سم در محصولات کشاورزی فعالیت میکنیم تا علاوه بر آلایندگی هوا سایر آلایندگیهای زیستمحیطی را شناسایی و محیطی سالم را برای مردم ایجاد کنیم.
دکتر متصدی اظهار داشت: اسناد مربوط به اندازهگیری میزان غلظت بنزن در بنزین توزیعی از پمپ بنزینها در سالهای گذشته و سال جاری وجود دارد. همچنین سازمان حفاظت محیط زیست موظف شده در ارتباط با پایش سوخت و ترکیبات موجود در آن گزارشی به مردم و دولت بدهد که اولین گزارش مربوط به پایش سوخت مرداد ارایه میشود.
وی با اشاره به کارهای انجام شده خاطرنشان کرد: میزان بنزن موجود در سوخت پمپ بنزینهای شهر تهران 6 تا 7 درصد بوده است. همچنین آروماتیکهایی که در سوخت سال 92 مشاهده شده 72 درصد بوده در حالی که استاندارد آن 35 درصد است.
متصدی ادامه داد: با اقدامات انجام شده سازمان محیط زیست و استانداردسازی سوخت میزان بنزین موجود در سوخت پمپ بنزینهای شهر تهران زیر یک درصد است و میزان آروماتیک نیز زیر 25 درصد میباشد.
وی با اشاره به توزیع بنزین یورو 4 از دیماه در شهر اراک خاطرنشان کرد: بهمن سال جاری نیز بنزین یورو 4 در پمپ بنزینهای شهر تهران توزیع میشود و به ترتیب زمانی در سایر شهرهای کشور نیز بنزین استاندارد یورو 4 توزیع خواهد شد.
متصدی با اشاره به جلسات مشترک سازمان محیط زیست و معاون این سازمان با مجلس خاطرنشان کرد: گزارشات مربوط به وضعیت بنزین تولیدی در پتروشیمی و آسیبهای آن در قالب گزارشی ارایه شده است و امیدواریم این قضیه به شکلی پیش برود که دستگاههای قضایی اقدامات خود را در این خصوص انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست باید پایشهای مربوط به مسایل زیستمحیطی را انجام داده و آمار و ارقام درستی داشته باشد و پیگیریهای مناسبی انجام دهد تا محیط زیست سالمی داشته باشیم.
متصدی خاطرنشان کرد: اندازهگیری غلظت آلایندههای سمی و خطرناک و غیرفنی در هوای شهرها و اندازهگیری آلایندههای موجود در سوخت و یا موادی که در کشور توزیع میشود از وظایف این نهاد است.
وی یادآور شد: کمیسیون انرژی مجلس ما را موظف کرده تا آلایندههای مربوط به پتروشیمی را بررسی و اعمال کنیم که در ارتباط با بنزین پیرولیز خود برگههای پتروشیمی اعلام کرده که این بنزین حاوی 50 درصد بنزن است و در فرآیند بنزین ری فرمیت بین 2 تا 10 درصد بنزن وجود دارد.
متصدی تاکید کرد: مجلس به جای اینکه به برخی مواردی اشاره کند که راهگشا نیست به بنزن موجود در هوا توجه کند یعنی آن چیزی که مردم تنفس میکنند و آنچه که زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی با بیا اینکه از اول امسال 6 روز پاک، 7 روز ناسالم و بقیه روزها سالم بود، خاطرنشان کرد: مردم خود میتوانند حامی حفظ محیط زیست شوند و نمایندگان مجلس ابتدا باید حامی سلامت مردم باشند و در این زمینه سازمان محیط زیست را یاری رسانند.
متصدی با اشاره به وجود 125 ایستگاه پایش گرد و غبار در کشور خبر داد و اظهار داشت: 23 استان کشور تحت تاثیر گرد و غبار هستند که تلاش میکنیم شبکه پایش را در این استانها تکمیل کنیم که شامل استانهای جنوب، جنوب غربی، غرب و شمال غربی میباشد.
پایان پیام/
نظر شما