به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام رییسی، معاون اول قوه قضائیه در نشست خبری ضمن تبریک هفته قوه قضاییه اهم فعالیتهای این حوزه را تشریح کرد و گفت: هفته قوه قضاییه مانند سالهای گذشته آغاز می شود و با تبیین عملکرد قوه در سال گذشته و در 5 ساله دوره مدیریت ریاست قوه قضاییه که امسال دوره پایانی ایشان است تبیین میشود.
وی تصریح کرد: مسئولان دادگستری ها در سراسر کشور عملکرد سالانه و 5 ساله مسئولان دادگستری را تبیین مینمایند. نشست عمومی با شرکت مسئولان و قضات خواهیم داشت و روسای سه قوه در 31 خرداد نشست مشترکی برگزار می کنند. همچنین اول تیر مسئولان قوه قضاییه به صورت اختصاصی با رهبری دیدار مینمایند و همچون گذشته از رهنمودهای ایشان بهره میبرند.
معاون اول قوه قضاییه افزود: در این دوره تلاشش بر برنامه محوری بوده است تا بر مبنای برنامه حرکت کند و یک برنامه برای امور قضایی و نظام قضایی و همچنین نظارت و پیشگیری از وقوع جرم و همچنین برنامه ای برای نظام اداری اجرایی و عمومی قوه قضاییه دارد و برای هر کدام راهبردهایی تعیین شده که مجموعه قضایی برای اجرایی کردن برنامهها و راهبردهایشان انجام میشود.
وی دسترسی مردم به مراجع و سازمان وابسته قضایی در مواقع نیاز را از جمله راهبردهای قوه قضاییه دانست و گفت: گسترش اقدامات فناوری به نحوی که بتواند دسترسی به دستگاه قضایی را برای مردم آسان نماید در دستور کار قرار دارد و در تهران تمامی دادخواستها توسط دستگاهها به صورت الکترونیک حاصل می شود و طی سه ماه آینده تمامی دادخواستهای کشور توسط سیستم فناوری اطلاعات ثبت شده و به قوه قضاییه می رسد.
وی با اشاره به اینکه سازمان ثبت اسناد و املاک در حال حاضر مجهز به فناوری اطلاعات است گفت: در حال حاضر به صورت الکترونیک انجام می گیرد و دقت در صدور اسناد بسیار بالا رفته است از اشتباهات ثبت جلوگیری شده است.
حجت الاسلام رییسی گفت: زیرساختها در این سیستم آماده شده و در جهت دسترسی آسان برای مردم دیوان عدالت اداری نیز دفاتری را در کشور فعال نموده تا مردم به راحتی به این دفاتر دسترسی داشته باشند.
رفع اطاله دادرسی برای ما بسیار مهم است
حجت الاسلام رییسی معاون قوه قضاییه گفت: اطاله دادرسی علل برون دستگاهی و درون دستگاهی دارد بخش مربوط به دستگاه قضایی با افزایش جذب توانسته در جهت رفع اطاله کمک داشته باشد سالیانه 800 قاضی به دستگاه قضا اضافه میشوند و در پایان برنامه پنجم 4 هزار قاضی به دستگاه قضا اضافه شده است و می توانند نقش مفیدی در کاهش اطاله دادرسی داشته باشد.
وی در ادامه به فعال شدن معاونت آموزش در جهت آموزش و تقویت نیروهای فعال در قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: آموزشهای حین و قبل از فعال شدن توانسته تاثیرات خوبی در راستای کاهش اطاله دادرسی داشته باشد.
این مقام مسئول در قوه قضاییه از برگزاری جشنواره رای برای تقدیر از آرای دقیق و همچنین برنامه جلسات نقد رای خبر داد و گفت: آرای قابل نقد با نشستهای کارشناسی نقد می گردد و می تواند در جهت ابقان آراء کمک کند.
حجت الاسلام رییسی در ادامه به رابطه حوزه و دانشگاه و دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت:مرکز پژوهشی در قم فعال شده تا از نخبگان حوزوی برای امور حقوقی استفاده کنیم همچنین دفتری در تهران برای استفاده از نظرات کارشناسان دانشگاهی و نخبگان این امر تاسیس شده است و ما از نظرات حوزهها و دانشگاه در جهت ابقان آرا و ارتقای دستگاه قضایی استفاده میکنیم.
افزایش کمی و کیفی نظارتها در قوه قضاییه
حجت الاسلام رییسی از افزایش یافتن نظارتهای کمی و کیفی در قوه قضاییه خبر داد و گفت: نظارت در دیوان عالی برای نظارت بر محاکم فعال شده و معاونت نظارت بر دادستانی های کل کشور برای نظارت بر دادگستریها و همچنین دادسرای انتظامی قضات و دفتر بازرسی ویژه در حوزه ریاست قوه برای نظارتهای خاص و موارد ویژه فعال گشتهاند.
وی تاکید کرد:بازرسی های پنهان نیز دراین بخش انجام می گیرد که می تواند در جهت افزایش نظارت مفید باشد همچنین رسیدگی به تخلفات و برخوردهای دستگاه قضا با جرایم احتمالی انجام میشود اما اگر به صورت علنی اعلام نمی شود به معنی انجام نشدن نیست.
وی تاکید کرد: اعتقاد ما این است که قاطبه قضات از سلامت برخوردارند اما برخی ناسلامتی ها را نیز نفی نمی کنیم و برای ارتقای سلامت قوه قضاییه علاوه بر مسایل ضروری فرهنگی معاونت فرهنگیان را فعال نموده ایم و در راستای سلامت فرهنگی کارکنان با افراد مرتبط با قوه تلاش نموده اند.
وی در ادامه از اقدامات صورت گرفته در جهت بهبود معیشت کارمندان قوه قضاییه خبر داد.
سازوکار نظام وکالت نیازمند اصلاح است
معاون قوه قضاییه در این نشست خبری از مجلس خواست نظام وکالت را مورد اصلاح قرار دهد زیرا وکلای برخوردار از سلامت امکان خوبی برای قوه قضاییه فراهم میآورد و از لحاظ فقهی و حقوقی اگر ناسالم باشد تهدیدی برای دادرسی عادلانه به شمار می رود و لذا نیاز است سازوکار وکالت تغییر کرده و اصلاح شود.
وی همچنین به موضوع پلیس قضایی اشاره نمود و گفت:قوه قضاییه تاکید داشته است بازویی برای اجرای احکام داشته باشد و آن پلیس قضایی است که موردنیاز و تاکید قوه قضاییه است و امیدواریم این مساله در مجلس دنبال شود و مصوبه آن تا پایان سال ابلاغ گردد.
وی در ادامه به موضوع برخورد قوه با مساله مواد مخدر به ویژه قاچاقچیان حرفه ای مواد اشاره کرد و گفت: آنچه اعلام می شود نشان دهنده عزم قوه در برخورد با سوداگران مرگ است و این برخورد قوه قضاییه باید همچنان ادامه یابد و همه دستگاهها وظیفه خود را انجام دهند تا شاهد آثار بیشتر دراین حوزه باشیم زیرا اگر همه دستگاهها مانند قوه قضاییه قاطع وارد عمل شوند شاهد آثاری بیش از پیش خواهیم بود.
بستر اتکا به فساد باید اصلاح شود
حجت الاسلام رییسی گفت: مفاسد اقتصادی و اجتماعی پروندههایی است که پیچیدگی های زیادی دارد و افراد مختلفی که متهم شده اند نشان از عزم قوه در برخورد با مفاسد اقتصادی و اجتماعی دارد.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم باید با مفاسد برخورد شود و مردم در جریان این برخوردها قرار می گیرند تا نظام اقتصادی و اجتماعی با سلامت کار خود را دنبال کنند.
وی تاکید کرد: اگر بسترهای فساد اصلاح نشود هر روز شاهد بروز مشکلی جدید یا پروندهای جدید خواهیم بود و دولت وظیفه دارد زمینههای فساد را از بین ببرد و اصلاحاتی را که نیاز است انجام دهد تا شاهد پرونده های مشابه نباشیم.
وی تاکید کرد: دولت به عنوان مرزبان اقتصادی و فرهنگی کشور باید با بصیرت و رصدکردن مداوم شرایط را مراقبت نماید و در جهت پیشگیری از وقوع جرایم جدید هوشیارانه عمل کند و اجازه ندهد نظام فرهنگی و اقتصادی آلوده گردد.
وی تاکید کرد: وظیفه شرعی و الهی دولت مرزبانی است و آخرین خط رسیدگی به پروندهها قوه قضاییه است پس دولت وظیفه مرزبانی از بخش هایی که ثروتهای عمومی در نظام اقتصادی تلقی می شوند را دارد و باید نسبت به این مساله احساس مسئولیت کند.
پایان پیام/
نظر شما