صنایع وارداتی از چین و اندونزی به ایران را نمی توان صنایع دستی نامید

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: آنچه از کشورهایی مانند چین و اندونزی به عنوان صنایع دستی وارد بازار ایران می شود را نمی توان صنایع دستی به حساب آورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، رجبعلی لباف خانیکی شب گذشته(24 خرداد) در چهارمین نشست علمی و پژوهشی(ویژه هفته صنایع دستی)، با تأکید بر اینکه قدمت صنایع دستی به قدمت فرهنگ بشری است، افزود: رشد صنایع دستی تغییر و تحول انسان را در طول تاریخ نشان می دهد.

 

لباف خانیکی با اشاره به اینکه اشیایی که در موزه ها نگهداری می شود، صنایع دستی دوران خود محسوب می شوند، ابراز داشت: می توان گفت صنایع دستی زمینه ساز مدنیت انسان شد و بشر توانست از طریق همین صنایع دستی اندیشه اش را منتقل کند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه صنایع دستی زمینه ساز ابداع خط شد، تصریح کرد: مجموعه این نقش ها که هر کدام رمز و رازی در دل خود پنهان کرده، به تدریج به صورت نشانه هایی از معنای اولیه خود درآمد که همین اشکال اولین خط بشر را شکل داد.

 

وی اذعان داشت: سفال های هزاره چهارم و سوم پیش از میلاد، به عنوان آغاز ادبیات به وسیله سفال در دنیا شناخته می شود و این امر جایگاه مهم صنایع دستی را نشان می دهد.

 

لباف خانیکی آغاز دوره صنعتی شدن را فاجعه ای در زمینه توجه به صنایع دستی دانست و گفت: طرح هایی که بر روی صنایع دستی نقش می بست، حاوی نمادهایی از وقایع تاریخی، مبانی اعتقادی، پیام ها و هشدارها و غیره بوده که در واقع یکی از تجلی گاه های فکر و اندیشه و هنر بشریت در طول تاریخ محسوب می شود.

 

وی با اشاره به اینکه با ظهور صنایع ماشینی، تولیدات آن صرفا جهت رفع حوائج مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: تفاوت صنایع دستی و صنایع ماشینی در این است که هنرمند صنایع دستی بخشی از روح و زندگی خود را در کالبد صنعت خویش به جای می گذارد و همین باعث ماندگاری آن اثر می شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه آنچه از کشورهایی مانند چین و اندونزی به عنوان صنایع دستی وارد بازار ایران می شود را نمی توان صنایع دستی به حساب آورد، گفت: جایگزینی ماشین به جای انسان باعث از بین رفتن باستان شناسی می شود چرا که تولیدات ماشینی نمی توانند منتقل کننده فرهنگ و تمدن یک ملت باشند.

 

وی با بیان اینکه جریان صنایع دستی از طریق دستان هنرمندان ایرانی همچنان جاری است، افزود: روحی که هنرمند در کالبد اثر هنری خود می دمد، از جامعه ای سرچشمه می گیرد که در آن زندگی می کند، پس اثر وی می تواند معرف اندیشه و فرهنگ خاستگاه خود باشد.

 

لباف خانیکی تأکید کرد: اگر چشم بصیرت در میان مردم و مسئولین باشد، نگاه مردم و مسئولین به هنرمندان باید نگاه کسانی باشد که جریان فرهنگ سازی این کشور را در دست دارند.

 

وی با ارائه پیشنهاداتی به هنرمندان عرصه صنایع دستی، اظهار داشت: هنرمندان عرصه صنایع دستی در برخورد با مسئولین، برخوردی طلبکارانه و از موضع بالا داشته باشند؛ همچنین بهترین راه برای برطرف ساختن مشکلات در زمینه صنایع دستی این است که به دنبال ایجاد یک شهرک صنایع دستی باشید.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، افزود: حرکت اولیه در ابراز خواسته های هنرمندان به مسئولین باید از طرف خود هنرمندان صورت گیرد و در گام بعد حرکت دادن و تحقق دادن به خواسته های هنرمندان از طرف مسئولین صورت خواهد گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه تنها دستگاه متولی صنایع دستی در ایران سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری است، گفت: این دستگاه موظف است که از صنایع دستی صیانت کند و راه‌های ارتقاء آن را هموار کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 376318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha