مهدویت با «نشانه‌های امید» برای کودکان

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام مهاجرانی در «نشانه‌های امید» یکی از زیرساخت‌های اساسی مقوله مهدویت را به طور ظریف و غیرمستقیم به بچه‌ها آموزش داده است.

حجت‌الاسلام سیدمحمد مهاجرانی از نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان در مورد مجموعه 10 جلدی نشانه‌های امید به خبرنگار شبستان گفت: این مجموعه که به زبان شعر محاوره‌ای در قالب شعر نیمایی با مصرع‌های بلند و کوتاه است به طور غیرمستقیم درباره امام زمان (عج) برای کودکان و نوجوانان نوشته شده است.

 

حجت‌الاسلام مهاجرانی با اشاره به اسم این مجموعه اظهار داشت: نشانه‌های امید به دو معناست، یکی منظور نشانه‌هایی است که به امید می‌رسد و باعث امیدواری می‌شود و از طرفی منظور یک پسربچه به اسم امید است که این داستان‌ها مربوط به اوست.

 

وی شخصیت اصلی مجموعه نشانه‌های امید را پسربچه‌‌ای به اسم امید معرفی کرد و افزود: پسربچه‌ای 12 ساله به اسم امید که پدر خود را از دست داده است به تنهایی با مادرش زندگی می‌کند و به نوعی در خانه نقش پدر را ایفا می‌کند. ماجراهایی برای این بچه رقم می‌خورد که هر یک در قالب شعر برای مخاطب بیان می‌شود.

 

این نویسنده و شاعر با بیان اینکه نشانه‌های امید روایت مواجهه امید با مشکلات و سختی‌هاست، عنوان کرد: در صحنه‌ای امید سوار بر کشتی در رفت و آمد بین جزیره‌های مختلف است برای بار آوردن، یک بار دریا طوفانی می‌شود و کشتی در معرض غرق‌شدن قرار می‌گیرد، امید با خدا حرف می‌زند و می‌گوید می‌دانم که به ما کمک می‌کنی، بعد از مدتی دریا آرام و کشتی به سلامت به ساحل برمی‌گردد.

 

وی خاطرنشان کرد: در ماجرایی دیگر امید گرفتار برف سنگین می‌شود اما باز هم امیدش را از دست نمی‌دهد و به گفت‌وگو با خداوند می‌پردازد و سرانجام مردم به کمکش می‌آیند. در صحنه‌ای دیگر امید به ماهیگیری می‌رود در حالی که شب فرا می رسد و هیچ ماهی صید نکرده است اما همچنان امیدوارانه با خدا صحبت می‌کند و می‌خواهد دست خالی به خانه برنگردد و سرانجام با ماهی به خانه برمی‌گردد.

 

حجت‌الاسلام مهاجرانی تصریح کرد: در زندگی همه افراد اتفاقاتی می‌افتد که ممکن است انسان امیدش را از دست داده و بی‌تاب و نگران شود اما افرادی هستند که در شرایط سخت با توکل به خدا و با راز و نیاز با او امید، صبوری می‌کنند زیرا معتقدند خدا در سخت‌ترین مواقع بندگانش را فراموش نمی‌کند.

 

وی در مورد ارتباط داستان‌های امید با امام زمان (عج) بیان کرد: من در این مجموعه سعی کردم به طور غیرمستقیم امید را به بچه‌ها آموزش دهیم. در بحث انتظار یکی از فاکتورهای مهم و اساسی، امید است. منتظران امیدوارند که با ظهور حضرت مهدی (عج) ظلم و سیاهی برچیده شود و عدالت و مساوات برقرار شود.

 

این نویسنده با اشاره به بخش پایانی نشانه‌های امید یادآور شد: امید با مادرش به جمکران می‌رود و تک‌تک اتفاقات ناگوار که در زندگی‌اش رخ داده برایش تداعی می‌شود و در این میان شروع به صحبت با خدا می‌کند، همان‌طور که مرا در کشتی طوفان‌زده و برف سنگین و بوران نجات دادی، همان‌طور که مادرم را از بیماری سخت نجات دادی مردم جهان را نیز نجات بده، در حقیقت در این بخش نگاه شخصی از زندگی برداشته و فراتر شده و به جهانیان بسط داده می‌شود.

 

این نویسنده با اشاره به اینکه طرح مقوله مهدویت نیاز به مقدمات دارد، عنوان کرد: وقتی تصمیم گرفتم در مورد امام زمان (عج) بنویسم، سعی کردم مستقیم به اصل ماجرا بپردازم. در ابتدا مقدمات و زیرساخت‌ها را آماده کردم تا از آنجا به اصل برسم. یکی از این زیرساخت‌ها و گام‌های اولیه روشن‌کردن نور امید است.

 

حجت‌الاسلام مهاجرانی با طرح این سوال که چطور می‌توان نور امید را در دل کودکان روشن کرد، افزود: هر کس در زندگی خود مشکلاتی را تجربه می‌کند اما با تحمل و توکل این مرحله از زندگی راحت‌تر پشت سر گذاشته می‌شود و پسربچه‌ نشانه‌های امید به کودکان می‌آموزد که در بدترین شرایط باید امیدوار بود و تسلیم مشکلات نشد.

 

وی با ابراز تأسف از کارهای بازاری در مورد امام زمان (ع) برای کودکان و نوجوانان گفت: متاسفانه در برخی آثار نه تنها جواب سوال کودکان داده نمی‌شود بلکه ابهامی برای آنها نیز ایجاد می‌شود. نویسندگان باید در پرداختن به مقوله مهدویت برای بچه‌ها ظریف عمل کنند تا سوالات آنها رفع شود و مسئله برایشان روشن شود نه اینکه سوالی به سوالات آنها افزوده شود و آنها دچار سردرگمی و ابهام شوند.

 

 این شاعر مامان امید، بره گمشده، گل سرخ، جنگل و سپیده، باران، برف، کشتی، ماهی، موطلایی و خورشید را اسامی مجموعه 10 جلدی  نشانهه های امید ذکر کرد و گفت: این مجموعه توسط انتشارات عروج اندیشه منتشر شده است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 376185

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha