به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات شبستان،«سوار سبزپوش آرزوها» داستان بلندی است از زندگی و زمانهی امام هادی(ع)، امام عسکری(ع) و امام مهدی(ع) که نویسنده با قلمی زیبا، شاعرانه، نمادگرا و احساس برانگیز، ابعاد علمی، عرفانی، مبارزاتی، اجتماعی و عاطفیِ زندگانی این عزیزان و فراز و فرودهای تاریخی زمانه آنان را با تکیه بر منابع معتبر نشان میدهد.
از ویژگیهای مهمِّ این کتاب، نگاه تازه و نثر لطیف و عاطفی، پیراسته از شعارو پُرگویی در شناساندن آن راه دانهای ارجمند به نوجوانان و جوانان امروز است.نویسنده که خود متولّدبغداداست، نقبی به هزار و اندی سال پیش میزند و خواننده را به کوچه ـ پس کوچههای این شهر طوفان خیز و نیز سامرّاء میبرد؛ شهرهایی با آسمان آبی برای رامشگران و شاعران لذتجو و آسمان پر آذرخش برای آزادگان و دینباوران و پاکدامنان؛ سرزمینی با خلیفههای آز اندیشِ آبرو به زر داده، کنیزکان پری روی فتنه افکن، عنکبوتان دسیسه، مشعلهای شورش، بهار اندیشان خانهنشین، بینوایان زرد رخ، چکمهپوشان تیغ در کف، پروانههای شیعی پر سوخته، و اصحابی با دلهای فیروزهای.
داستان کتاب در سه بخش به نامهای «پیشگوییهای سپیده»،«تولد آفتاب»و«برخلاف خواست ابرها»تدوین یافته است.
در بخشی از این کتاب با عنوان« زلال زمزمه دوست» می خوانیم: بازگشت کاروان حاجیان به بغداد ابا ورود شاهزاده «قطر الندی»دختر خمارویه (فرمانروای مصر) که به تازگی به همسری خلیفه در آمده است ، همزمان می باشد.
رفت و آمد بر دو سوی دجله و پل ممنوع است.چهار قایق بزرگ پادشاهی مهیای پیشواز و استقبال از قایق همسر خلیفه هستند.
ساختن کاخ ثریا برای سکونت شاهزاده به پایان رسیده است. چند روزبعداز خبردرگذشت مشکوک خمارویه در دمشق می رسد. پسرش اباعسکر در مصر به فروانرویی را به عهده می گیرد.
خلیفه دربغداد یازدهم ژوئن( بیست و یکم خرداد) را به جای بیست و یکم مارس نوروز اعلام می کند و آن را نوروز معتضدی می نامد. نیروهای دولتی در طبرستان با شورشیان علوی به سختی درگیر شده اند و بحران به بغداد نیز کشانده شده است. گزارش جاسوسان بغدادی حاکی از آن است که پول زیادی از محمد ابن زید علوی برای محمد ابن ورد عطار رسیده است. تا آن را میان علویان بغداد و کوفه تقسیم کند. پسر عطار دستگیر و به کاخ بدر منتقل می شود . بدر شخص دوم مملکت پس از معتضد است. در بازجویی، ابن عطار اعتراف می کند که پول هر ساله از سوی محمد بن زید می رسد و او را به علویان می رساند. اما معتضد، شیوه مامون را دنبال می کند ، نرمی با علویان را تا محبوب آنها باشد و در این راه کارمندان دولت نیز به او کمک خواهند کرد.
ماه شعبان است و خلیفه فرمان دستگیری زائران کربلا و کاظمین را صادر می کند. پیش از این ، امام مهدی در نامه ای شیعیان را از زیارت حسین و کاظم و جواد (ع) در آرمگاه قریشیان بر حذر می دارد و....»
گفتنی است این کتاب نخستین بار در سال 81 ازسوی انتشارات نسیم اندیشه روانه بازار نشر شد و در دومین جشنواره قصههای قرآنی و در مراسم اختتامیه بیست و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن تهران، در بخش داستان بلند و رمان ترجمه، حائز رتبه اول شد.
کتاب حاضر هم اکنون با صفحه آرایی جدید و جذاب از سوی دفتر نشر معارف بازنشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما