به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور امروز (24 خرداد) در جلسه شورای اداری خراسان شمالی با بیان اینکه ما از دهه 40 تاکنون راه غلطی را طی کرده ایم و آن وابستگی ساختار اقتصادی به دولت و انطباق برنامه ریزی ها مبتنی بر درآمدهای نفتی بوده، این شیوه مدیریت را ناصحیح خواند و بر اصلاح آن تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه با روندی که در پیش داریم حتی در صورت صادرات نفت با ظرفیت کامل نیز فقط می توانیم هزینه های جاری را تأمین کنیم، اظهارداشت: باتوجه به عدم توازن در کشور و وجود شکاف های اقتصادی، منطقه ای و طبقاتی، ادامه این راه به کشور لطمه می زند لذا باید طوری برنامه ریزی کرد تا با توزیع منابع در مناطق مختلف، ظرفیت های همه مناطق را فعال کنیم.
اقتصاد، پاشنه آشیل کشور است
رحمانی فضلی، پاشنه آشیل کشور را اقتصاد خواند و با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، خطاب به مدیران حاضر در جلسه گفت: شما باید در راستای تحقق منویات رهبری با تدبیری اندیشمندانه، بدون وابستگی به منابع دولتی کارها را به سرانجام برسانید.
وزیر کشور اشاره ای به آمار 5/2 میلیون بیکار در جامعه کرد و با بیان اینکه زمینه حل این مسائل با آماده کردن بسترهای حضور مردم در توسعه اقتصادی فراهم است، تصریح کرد: متاسفانه عادت به اتکا به بودجه عمومی و درآمدهای نفتی ما را تنبل کرده است.
ضعف در جذب سرمایه های مردمی مسیر توسعه را طولانی می کند
وی با بیان اینکه سرمایه در بازار وجود دارد ولی ما در جذب سرمایه دچار اشکال هستیم، از اعضای شورای توسعه استان خواست از راه های تشویقی و تبلیغی، مردم را راغب به سرمایه گذاری در بخش های مختلف کنند.
وزیر کشور ضعف در بهره وری را از دیگر اشکالات برشمرد و با بیان اینکه قرار بود نرخ بهره وری سه درصد در سال شود ولی الان زیر نیم درصد است، افزود: بهره وری نه تنها نیاز به پول ندارد بلکه اگر نیم درصد بیشتر به بهره وری افزوده شود، درآمد حاصل از آن بیش از بودجه عمومی خواهد شد.
رحمانی فضلی، مدیریت مصرف را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: با 10 درصد پائین آوردن مصرف در حوزه های مختلف، می توان به دو برابر بودجه عمومی دست یافت.
وی در بخش دیگر سخنان خود به وحدت و انسجام جامعه اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه عده ای در تلاش برای ایجاد تنش در جامعه هستند، بیان کرد: مردم ایران با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، همواره پیروز میدان های نبرد بوده و هستند.
وزیر کشور همچنین با اشاره به حمایت ایران اسلامی از کشورهای اسلامی منطقه، با بیان اینکه کمک رسانی فقط با اعزام نیرو تعریف نمی شود؛ مشورت دادن، بستن مرزهای کشور در مقابل دشمنان منطقه و اعلان حمایت از آنان را از دیگر روش های حمایتی بیان کرد.
رحمانی فضلی با اشاره به فعالیت 10 ماهه دولت یازدهم، ثبات اقتصادی، انجام مذاکرات موفقیت آمیز در حوزه سیاست خارجی و حاکمیت وحدت در حوزه سیاست داخلی را از جمله دستاورهای دولت یازدهم اعلام کرد.
همه باید دغدغه فرهنگی داشته باشند
حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه بجنورد نیز در این جلسه با بیان اینکه بسترهای توسعه استان ناقص و زیرساخت های پیشرفت اشکال دارد، از وزیر کشور خواست تا نسبت به رفع این موانع تدبیری اندیشیده تا شاهد حرکت جهشی رو به جلو باشیم.
رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی با بیان اینکه پس از سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی، ظرفیت های حرکت به جلو در استان فراهم آمد، اظهارامیدواری کرد با همت مدیران و مسئولان زمینه های رشد هرچه بیشتر در استان فراهم شود.
3 هزار پروژه نیمه تمام نیازمند 5هزار میلیارد اعتبار
سیدعلی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه با بیان اینکه اتمام سه هزار پروژه عمرانی نیمه تمام استان نیازمند 5هزار میلیارد اعتبار است، اظهارداشت: در شرایط کنونی کشور چندین سال طول خواهد کشید تا این پروژه ها تکمیل شده و به بهره برداری برسد اما با توجه به اولویت داشتن پروژه های با پیشرفت بالای 75 درصد، می توان تعدادی از آنها را به اتمام رساند.
رییس شورای اداری خراسان شمالی همچنین با بیان اینکه مناطق شمالی استان در زمره مناطق محروم به شمار نمی آیند، از وزیر کشور درخواست کرد تا این مناطق که بعضا مناطق مرزی نیز هستند برای کارکنان دولت جزو مناطق محروم محسوب شوند.
وی پیگیری برنامه هایی همچون فاز 4 فولاد اسفراین، فاز اول آلومینیای جاجرم و خریداری بخش از ماشین آلات این شرکت از ژاپن، ترک تشریفات مناقصه راهآهن گرگان- مشهد و تقویت حوزه های منابع آبی را از جمله برنامه های اجرایی ذکر کرد.
خراسان شمالی باید جزو مناطق محروم قرار گیرد
دکتر قاسم جعفری، نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه از اقتصاد، فرهنگ و علم به عنوان سه رکن مورد نظر رهبری در توسعه نام برد و گفت: ما در استان پتانسیل های فراوانی داریم که باید به فعل برسانیم.
وی بر قرار گرفتن استان در زمره مناطق محروم و اختصاص اعتبارات ویژه مناطق محروم تأکید کرد و با اشاره به برخی مشکلات استان گفت: مشکلات حوزه های بیمه کشاورزی، راه های روستایی، مهاجرت نخبگان، نظام نادرست بانکی و بهداشت و درمان از مسائلی است که باید با نگاه کارشناسی و دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر عبدالرضا عزیزی، نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، با اشاره به مشکلات حوزه جوانان، از مسکن، اشتغال، ازدواج، مسایل فرهنگی و ودیعه مسکن به عنوان بارزترین مشکلات نام برد و گفت: باتوجه به سودهای کلان نظام بانکی نه تنها اقتصاد مقاومتی محقق نمی شود بلکه این مشکلات نیز حل نخواهد شد.
خبرنگار: سمیرا نیستانی
نظر شما