به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در پاسخ به خبرنگار فارس درباره اینکه چه میزان از اعتبارات بخش هدفمندی یارانهها به تولید اختصاص پیدا می کند و آیا میزان ده هزار میلیارد تومان مطرح شده محقق می شود یا خیر گفت: یکی از اهداف ما تولید است که هم برای رشد اقتصادی و هم برای اشتغال نیاز به دولت داریم در یارانهها نیز بخشی از درآمد مختص تولید خواهد بود که در حال حاضر نیز در تولید برق از این قسمت از یارانهها استفاده شده است.
وی تاکید کرد: آنچه که مشخص است ما به بخشی از فعالیت ها یارانه می دهیم اما اینکه چقدر می شود هنوز کاملا مشخص نیست برای مثال در این دوره برای یارانه مرحله دوم اولویتهایی در نظر گرفته ایم مورد توافق ما و مجلس است.
وی با اشاره به مبحث سلامت در بخش دوم هدفمندی یارانه ها گفت: بخش بزرگی به بحث سلامت اختصاص پیدا کرده است تا نگرانی مردم در این مقوله کمتر شود و تا امروز قدمهای بزرگی برداشته شده است و کسانی که تاکنون بیمه نداشته بیمه شده اند و مراجعه به بیمارستان های دولتی برایشان اسانتر شده است همچنین داروهای تحت پوشش بیمه گسترش پیدا کرد و بیماریهای صعب العلاج و بیماریهای خاص در پوشش بیمه قرار گرفت. این طرح سلامت بار سنگین مالی بر دوش دولت گذاشت اما دولت معتقد که این مساله ضروری است در بخش های دیگر نیز از یارانه هزینه می کنیم مانند امنیت قضایی، حمل و نقل عمومی، محیط زیست و بخشی نیز در تولید هزینه خواهد شد.
روحانی با اشاره به جلسات مشترک با شورای هماهنگی اقتصادی تصریح کرد: آنچه در تولید نیاز اولیه است سرمایه در گردش است و ما جلساتی با بانکها و بخش های اقتصادی داریم تا ببینیم چگونه عمل کنیم که پولی که می خواستیم به تولید دهیم و بخشی از سود تسهیلات ارایه شده در بحث تولید را دولت متقبل شود.
منشور حقوق شهروندی تا دو ماه آینده رونمایی میشود
رییس جمهور کشورمان در پاسخ به خبرنگار روزنامه اعتماد درباره وعده های اعاده حقوق شهروندی و منشور حقوق شهروندی و اینکه در حال حاضر این منشور در چه مرحله ای است گفت: حقوق شهروندی از وعده های تبلیغاتی من بود که پس از انتخاب شدن منشور حقوق شهروندی را در اختیار می گذارم و برای آن تلاش می کنم.
وی افزود: این منشور تهیه شد و در اختیار اساتید دانشگاه قرار گرفت و نظرات زیادی برای این منشور جمع آوری شد و بخش حقوقی آنها بررسی شده و اصلاحات موردنیاز انجام گرفت و من باید متن این منشور را برای بازبینی نهایی با مشاورینم بررسی کنم و امیدوارم تا سالگرد آغاز به کار دولت یعنی حدود دو ماه آینده این کار اجرایی شود.
وی درباره ضمانت اجرایی شدن قانون حقوق شهروندی گفت: مبنای این منشور فصل سوم قانون اساسی است و نکاتی مانند فرمان ده ماه ای و 8 مادهای حضرت امام و فرامین رهبری در آن مدنظر قرار گرفته است و این منشور دو قسمت دارد که یکی مربوط به اجرایی شدن توسط دولت و بخشی مربوط به دستگاههای دیگر است اما به هر حال اگر قانون باشد این منشور در همه دستگاهها استفاده می شود و برای اجرایی شدن اگر قانون جدیدی مدنظر باشد به مجلس لایحه می شود و یکی از چیزهایی که در قدرت ما نیست وضع قانون است که امیدواریم با نهایی شدن این منشور کمکی به شهروندان عزیز شود.
روحانی درباره صبا آذربیک خبرنگار بازداشت شده روزنامه اعتماد که خبرنگار این رسانه خواستار پیگیری وضعیتش شد گفت: در حد توان از طریق مراجع قضایی وضعیت وی را بررسی می کنم.
دولت عراق تاکنون از ما درخواست کمک نکرده است
روحانی در پاسخ به خبرنگار بی بی سی مبنی بر اینکه آیا برخوردی با داعش و مسایل عراق توسط ایران انجام می گیرد و یا اینکه اگر برنامه مشترکی با امریکا باشد ایران همکاری می کند یا خیر گفت:مساله تروریست در منطقه بسیار مهم است و سالهاست که آغاز شده است ابتدای آن در همسایه های شرقی مانند افغانستان و پاکستان بود اما مانند بیماری مسری سرایت کرد و بخش های دیگر را در برگرفت در سوریه وضعیت حاد بود و گروههای زیادی می جنگیدند و در عراق نیز تروریستها حضور داشتند اما ظاهراً نتیجه انتخابات اینها را عصبانی کرد و این بسیار مهم است که تروریست دموکراسی را نمی پذیرد و مساله اصلی از همین جا نشات می گیرد.
وی با بیان اینکه اداره کشور یا با صندوق رای انجام می شود یا با صندوق مهمات گفت: در عراق انتخابات تازه تمام شده و انتخاباتی بسیار خوب و فراگیر انجام گرفته است و در افغانستان نیز در حال حاضر این انتخابات در حال انجام است اما این که شکست در انتخابات با عملیات تروریستی تلافی شود امری ناپسند است.
رییس جمهور ایران با اشاره به سقوط شهر موصل در یک مدت کوتاه گفت: این مساله نمی تواند تنها یک فعالیت تروریستی توسط یک گروهک باشد بلکه مسایل و هماهنگی های دیگری نیز پشت پرده بوده است و شکست خوردگان انتخابات متوسل به سلاح شده اند و هر کسی مرتکب این اشتباه شود خطای بزرگی انجام داده است.
روحانی تاکید کرد: شکست در انتخابات را نمی توان با کشتار مردم تلافی کرد و از آنها انتقام گرفت.
وی همچنین از حرکت تروریست در منطقه و ابتدای کشورها به آن ابراز نگرانی کرد و گفت: در سازمان ملل به همین دلیل افراطی گری را یکی از مواردی مطرح کردند که دنیا باید در مقابل آن ایستادگی کند و در سفر اخیرم به شانگهای در این زمینه مصوباتی داشتیم و در پیمان سی کی که 26 کشور اسیایی برای مبارزه با تروریسم در آن عضو هستند را امضا کردیم.
رییس جمهور کشورمان درباره کمک به کشور عراق گفت: ما با عراق دوست و همسایه هستیم و روابط خوبی با دولت عراق داریم و اگر کمکی بخواهند ما رسیدگی می کنیم اما تا امروز از ما درخواست کمک خاصی نشده است.
وی درباره کمک های تسلیحاتی و نظامی گفت: ما در چارچوب قواعد بین المللی و درخواست ملت و دولت عراق کمک می کنیم ممکن است امریکایی بخواهند اقداماتی انجام بدهند اما انچه برای ما مهم است خواست دولت و ملت عراق است و اگر کمکی بخواهند ما امادگی کمک داریم اما من اطمینان می دهم ملت عراق خودش می تواند تروریست را دفن کند و با فتوای آیت الله سیستانی که فتوای مهمی است عراق می تواند مشکلاتش را خودش حل کند اما اگر کمک بخواهد به ملت و دولت عراق کمک می کنیم.
ایران به عراق ورود نظامی نخواهد داشت
رییس جمهور ایران در پاسخ به خبرنگار آریا درباره اینکه آیا احتمال برخورد مستقیم ایران با داعش در عراق وجود دارد گفت: متاسفانه گروهک های تروریستی از طریق کشورهای خارجی حمایت می شوند و روشن است برخی از کشورهای منطقه انها را به صورت مالی و تسلیحاتی پشتیانی می کنند و کشورهای قدرتمند دیگری نیز انها را از لحاظ سیاسی و تبلیغاتی و مالی و تسلیحاتی پوشش می دهند اما انچه مشخص است وجود تروریست به نفع هیچ کس نیست و بلای جان خودشان نیز خواهد شد.
روحانی به نقل از یکی از مقامات غیرغربی گفت: انچه مشخص است پشت پرده در پی این هستند که تروریست در سوریه به صورت کامل از بین بروند و به کشورهایشان بازنگردند زیرا از وجود انها در کشورهای متبوعشان هراس وجود دارد.
وی تصریح کرد: ایران اگر این گروهک تروریستی به مرزهایش نزدیک شود برخورد جدی شود و اگر احساس تهدید کنیم واکنش نشان می دهیم و با مسایلی که لازم است برای امنیت ملی کشور اقدام می کنیم اما کمک به عراق و یا ورود به مساله فعلی اش مقوله هایی جدا است و اگر عراق از ما کمک بخواهد برای مبارزه با ان کمک می کنیم اما ورود نیروهای ایرانی به عراق تاکنون مطرح نبوده و پس از انقلاب تاکنون در هیچ کشوری این کار را انجام نداده ایم که نیروهایمان به صورت عملیاتی وارد شوند.
پایان پیام/
نظر شما