به گزارش خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در مسیر شرکت در اجلاس سران گروه 77 و چین در کشور بولیوی، در توقفی کوتاه در موریتانی با نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد. معاون اول رئیس جمهور در این دیدار با بیان اینکه برخی گروههای افراطی در منطقه شکل گرفتهاند و تلاش میکنند تا منطقه را به سمت ناامنی سوق دهند، گفت: این گروهها کشورهای اسلامی را هدف قرار دادهاند و متأسفانه جنایات بسیار وحشتناکی را به نام اسلام انجام میدهند و در روزهای گذشته نیز افراد زیادی را در عراق کشته و جنایات فراوانی انجام دادهاند.
وی افزود: برخی کشورها برای رسیدن به اهداف خود، گروههای تکفیری را در کشورهای اسلامی راه انداختهاند.
جهانگیری با اشاره به بحران سوریه و تلفات فراوان در این کشور خاطرنشان کرد: ایران از ابتدا معتقد بود که بحران سوریه راه حل سیاسی دارد و باید از طریق گفتگو و مشارکت مردمی حل شود، برخی کشورها که این موضوع را قبول نداشتند امروز به این جمعبندی رسیدهاند که مسائل سوریه باید از راه سیاسی و مسالمتآمیز حل شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با تبریک انتخاب موریتانی به ریاست دورهای اتحادیه افریقا ابراز امیدواری کرد همکاریها میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای افریقایی و بهویژه جمهوری اسلامی موریتانی گسترش یابد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه مسئولان جمهوری اسلامی ایران ارادهای جدی برای گسترش روابط و تقویت همکاریها با موریتانی دارند گفت: یکی از پیشنیازهای توسعه همکاری، حضور سفیر در دو کشور است و نیازمند آن هستیم که موریتانی نیز بهزودی سفیر خود در تهران را معین کند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به توانمندیها و تجربیات فراوان جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف، تصریح کرد: ایران آماده است تجربیات خود را در زمینههای صنعتی، علمی، نفت و گاز در اختیار برادران مسلمان خود در موریتانی قرار دهد.
جهانگیری همچنین از مواضع و نقش سازنده موریتانی در جنبش غیرمتعهدها، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه افریقا در قبال تحولات منطقهای بهویژه بحران سوریه قدردانی کرد و افزود: معتقد هستیم موریتانی مواضع صحیحی درباره تحولات منطقهای اتخاذ کرده است.
مولای ولد محمد لغظف، نخست وزیر موریتانی هم در این دیدار با بیان اینکه بیشتر درگیریهای منطقه در کشورهای اسلامی است، گفت: برخی کشورها به دنبال نفوذ در کشورهای اسلامی هستند که بر ما مسلمانان است که از طریق راه حل سیاسی و گفتگو از ادامه این روند جلوگیری و مشکلات موجود را حل و فصل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه منطقه نیازمند صلح و آرامش است، افزود: اگر امنیت و صلح در منطقه وجود نداشته باشد توسعه پایدار اتفاق نمیافتد.
محمد لغظف با بیان اینکه کشمکشهای منطقه باعث تضعیف منافع مسلمانان و کشورهای اسلامی خواهد شد، تصریح کرد: موضع رئیس جمهور موریتانی تلاش برای برقراری صلح و امنیت و دوری از جنگ و خشونت است.
وی روابط موریتانی را با جمهوری اسلامی ایران، صمیمانه و نزدیک توصیف کرد و افزود: دین اسلام و مشترکات دیگر، دو کشور را به یکدیگر نزدیک و زمینه افزایش همکاریها را فراهم کرده است.
پایان پیام/
نظر شما