تحقق اقتصاد مقاومتی با حمایت از کارآفرینان محقق می‌شود

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: باید بدانیم زمانی اقتصاد مقاومتی محقق می‌شود که از تولیدکنندگان، صادرکنندگان و به طور کلی کارآفرینان حمایت جدی به عمل آید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از ستاد بزرگداشت روز صنعت و معدن در خراسان رضوی، محمدحسین روشنک، رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اینکه رهبرمعظم انقلاب موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح و بر اجرای آن تاکید داشته‌اند، اظهار کرد: باید بدانیم زمانی اقتصاد مقاومتی محقق می‌شود که از تولیدکنندگان، صادرکنندگان و به طور کلی کارآفرینان حمایت جدی به عمل آید.


وی افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید راه‌های مختلف را بررسی و مشکلات و موانع موجود را شناسایی و برطرف کرد و در این راستا ضروری است تا برنامه و بودجه و همچنین برنامه و سرمایه‌گذاری، تورم و اشتغال را به صورت مجزا بررسی کرده و برای مشکلات موجود در این زمینه تدبیری جدی اندیشید.


رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: توجه به تولید به عنوان یکی از عامل‌های مؤثر در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال یکی از اصلی ترین ابزار برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی است در حقیقت باید زنجیره تولید تا مصرف را طوری تنظیم کرد که در تمام زمینه‌ها رشد قابل ملاحظه‌ای ایجاد شود.


روشنک تصریح کرد: در این راستا باید سرمایه‌گذا‌ری لازم برای جذب نیروهای انسانی و آموزش مهارت‌های لازم به آنان صورت گیرد تا تولید برای صادرات در دستور کار کشور قرار گیرد و علاوه بر اینکه نیاز داخلی برآورده شود به موضوع صادرات برای تامین ارز مورد نیاز کشور نگاه شود.


عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: صرفه جویی یا اصلاح الگوی مصرف، تاکید روی تولیدات داخلی، تکیه بر اقتصاد دانش بنیان و فناوری‌ها با تکنولوژی بالا و تلاش در راستای بومی سازی این تکنولوژی‌ها، اصلاح جهت گیری تجارت با کشورهای همسایه، تاکید روی تامین مواد اولیه داخلی و تلاش در جهت تامین مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات و اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود.


مشکل کمبود نیروی کار ماهر در خراسان رضوی مشهود است

جواد باقری، عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در حوزه آموزش نیروی انسانی در خراسان رضوی باید کار شود چون نیروی کار ماهر یکی از مشکلات موجود در این استان است و حتی اگر امکان استفاده از تمام ظرفیت‌های اقتصادی ایجاد شود با بحران نیروی کار ماهر در استان مواجه هستیم.


وی اظهار کرد: خراسان رضوی از سال‌های گذشته در صنعت قطعه سازی و غذا و همچنین صنایع تبدیلی و کاغذ و کانی صاحب جایگاه مطلوبی در کشور بوده اما در طول چند سال اخیر کاهش تولید و سرمایه گذاری را در صنعت قطعه سازی شاهد هستیم که این امر جایگاه استان را دچار تزلزل کرده است.


عضو هیئت مدیره خانه صنعت و معدن خراسان رضوی تصریح کرد: نبود فضای کسب و کار مناسب، کاهش سرمایه گذاری، بها دادن به کالاهای بی کیفیت چینی، بدهی کارخانجات تولیدکننده و اینکه یارانه و سوبسیدی که به صادرات تعلق می یابد بیش از تولید بوده از عواملی است که به تولید استان ضربه وارد کرده است.


باقری خاطرنشان کرد: متاسفانه سخت گیری در استان خراسان رضوی نسبت به سایر استان‌های کشور بسیار بیشتر بوده و بوروکراسی اداری یکی از معضلاتی است که گریبان گیر فعالان اقتصادی استان شده و تعامل بخش دولتی و خصوصی در این استان بسیار سنگین است اما باید توجه داشت که اگر فضای سرمایه گذاری امید و اطمینان را در بخش خصوصی ایجاد کنیم این بخش می تواند متولی فعالیت های مولد در استان باشد.


عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارات خراسان رضوی گفت: بخش دولتی باید توجه داشته باشد که به جای رقابت با بخش خصوصی با حمایت از این بخش می تواند به توسعه و آبادانی کشور کمک کند.


باقری عنوان کرد: نگاه ضد تورمی دولت سبب راکد شدن فضای کار و باقی ماندن تولیدات بر روی دست تولید کننده شده به طوری که تقاضا بسیار کم شده است و این امر مشکلات فراوانی را برای واحدهای تولیدی به وجود آورده است و در حال حاضر واحدهای تولیدی نیازمند تحریک بازار و شکستن رکود حاکم هستند.


وی با بیان اینکه نیروی کار فعال یکی از ارکان مهم در در تولید و اقتصاد هر کشوری به شمار می‌رود، اظهار کرد: در حوزه آموزش نیروی انسانی در خراسان رضوی باید کار شود چون نیروی کار ماهر یکی از مشکلات موجود در این استان است و حتی اگر امکان استفاده از تمام ظرفیت‌های اقتصادی ایجاد شود با بحران نیروی کار ماهر در استان مواجه هستیم بنابراین باید در این راستا تدبیری اندیشیده شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 376042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha