به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام محمد روحی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و شاگرد مرحوم آیتالله بهجت در نشست بررسی آثار و اندیشههای این عالم ربانی با اشاره به مراوده 27 ساله با وی گفت: 14سال به طور مداوم در درس خارج ایشان شرکت کردم و هم اکنون کتابهای مختلف از زندگی نامه و آثار وی در دست انتشار است.
وی افزود: مجموعه سه جلدی اشعار مثنوی آیتالله بهجت که در سالهای آخر عمر سروده شده و نیز در طول سالیان مختلف به افراد خاص داده است در آینده نزدیک منتشر می شود.
حجتالاسلام روحی با بیان این مطلب که مقایسه میان آیتالله بهجت و دیگر مراجع به معنای پایین آوردن مقام علمی معنوی آنها نیست، تصریح کرد: خداوند در قرآن حتی پیامبران را با یکدیگر مقایسه میکند و بعضی از آنها را نسبت به بعضی دیگر ترجیح میدهد. آیتالله بهجت با دیگر مراجع ممکن است از لحاظ علمی تفاوت زیادی نداشته باشد اما ابعاد دیگری از شخصیت وی منحصر به فرد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بررسی شخصیت آیتالله بهجت بیان کرد: مهمترین ویژگی شخصیت وی تواضع و بندگی بود تا جایی که در مقابل بزرگ و کوچک با احترام برخورد میکرد و صحبتهایش با هیچکسی بیش از یک دقیقه طول نمیکشید و به سرعت مشغول ذکر میشد.
وی ادامه داد: طی 27 سال مراوده با وی هیچگاه واژه "من" نشنیدم. هیچگاه در صدر مجلس نمینشست و تا اواخر عمر خود هنگام تدریس در منزل همیشه مقابل در مینشست که این سیره امام صادق (ع) است.
حجتالاسلام روحی کمحرفی را ویژگی دیگر آیتالله بهجت برشمرد و ابراز کرد: وی سعی میکرد با حداقل کلمات منظور خود را برساند و هیچگاه در تمام صحبتهای علمی و سیاسی خود از شخص خاصی استفاده نمی کرد.
وی با بیان این مطلب که هر چه ایمان انسان بالاتر رود از منیت وی کاسته میشود، گفت: آیتالله بهجت تا چند سال اجازه نمیداد که نامش روی رساله چاپ شود و بعد از مدتها با اصرار اطرافیان تأکید کرد که تنها به نام العبد محمدتقی بهجت چاپ شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بررسی شخصیت سیاسی آیتالله بهجت عنوان کرد: بعضی فکر میکنند وی اصلا در مسایل سیاسی دخالت نمیکرد در حالی که رجال سیاسی همچون مقام معظم رهبری و دیگران بسیار با او ملاقات میکردند اما آیتالله بهجت مقید بود که اینگونه ملاقاتها رسانهای نشود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری ارادت شدیدی به آیتالله بهجت داشتند و در یکی از دیدارها با او فرمودند: بنده و فرزندانم از مریدان شما هستیم. هنگامی که مقام معظم رهبری تازه به این سمت منصوب شده بودند خدمت آیتالله بهجت رسیدند و از ایشان راهنمایی خواستند، آیتالله بهجت بعد از مدتی تفکر فرمودند: اگر شما عمل به وظیفه کنید من تضمین میکنم شما را تنها نگذارم.
حجتالاسلام روحی درباره استقلال شخصیت آیتالله بهجت افزود: بعضی از بزرگان علمی و دینی هستند که تحت تأثیر اطرافیان یا فرزندان خود قرار میگیرند اما آیتالله بهجت از هیچکس حتی از فرزند خود تأثیر نمیپذیرفت و این از ویژگیهای بارز شخصیت او بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به وجود چشم برزخی در آیتالله بهجت گفت: بیان این مطلب به جهاتی مقام وی را تنزل می دهد، بعضی از افراد در طول زندگی او همین امر را بهانه کرده و به دیدار وی نمیرفتند اما آیت الله بهجت با اینکه در درجات بالای عرفانی قرار داشت و ضمیر افراد را میدید غیر از عیوب مهم عیوب دیگر را گوشزد نمیکرد.
وی روش سیر و سلوک آیتالله بهجت را دعوت خصوصی ضمن دعوت عمومی معرفی کرد و افزود: وی در بیان دستورالعمل برای افراد خاصی به صورت عمومی در جمع بدون اشاره به شخص خاصی سخن می گفت که این شیوه میتواند مورد توجه دیگر علما نیز قرار گیرد.
حجتالاسلام روحی با بیان این مطلب که ارتباط آیتالله بهجت با افراد، بعد از مرگشان بیش از دوره زندگیشان است، خاطرنشان کرد: وی هماکنون همان روش هدایتی را نسبت به افراد دارد و اگر کسی اهل عمل باشد و به آموزههای او عمل کند به راحتی میتواند با وی ارتباط برقرار کند چراکه دست آیتالله بهجت در عالم برزخ مبسوطتر از عالم دنیا است.
شایان ذکر است، نشست بررسی آثار و اندیشه آیت الله بهجت چهارشنبه، 21 اردیبهشت در سالن نشست های تخصصی سرای اهل قلم در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما