بی حیایی عامل بخش عمده ای از آسیب های اجتماعی است

خبرگزاری شبستان: مدرس ارتباطات اجتماعی با بیان اینکه معرفی الگوهای صحیح باعث رشد حیا در جامعه می شود، گفت: بخش عمده ای از آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، اعتیاد و تضادهای اجتماعی به عدم رعایت حیا مربوط می شود.

جعفر شاهرخی، مدرس ارتباطات اجتماعی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) علماء و امرا را فضاساز مسایل حیا در جامعه می دانند، اظهار داشت: علما به دلیل آنکه معارف و احکام را تبیین می کنند و امرا نیز اجرا کننده احکام در جامعه هستند بنابراین اگر هر کدام از این دو گروه نتوانند به الگویی مناسب در جامعه تبدیل شوند موجبات ظهور و بروز بی حیایی در جامعه را فراهم می کنند.


این مدرس ارتباطات اجتماعی با اشاره به اینکه معرفی الگوهای صحیح باعث رشد و نمود حیا در جامعه می شود، خاطرنشان کرد: تاثیری که یک الگو نامتعارف در رعایت حیا بر جای می گذارد به مراتب از خود مسئله بی عفتی در جامعه خطر ناک تر است.


وی ادامه داد: اگر مردم حیا، عدالت و نگاه اساسی و غیرمبتذل را در الگوهای خود ببینند خود به خود به سمت رعایت حیا پیش می روند و زمانی که این تضادها را در الگوهای سیاسی، اقتصادی، دینی و غیره خود مشاهده می کنند بیشتر در معرض بی حیایی قرار می گیرند.


شاهرخی بیان داشت: مادامی که نگاه به خانواده، همسالان، نگاه اجتماعی، پیشرفت تکنولوژی، ماهواره، اینترنت و سایر مواردی که در طول روز با آنها سروکار داریم، نگاه هدفمند و سازنده ای نباشد بی حیایی در جامعه گسترده تر می شود و آثار روانی ناشی از آن دامن جامعه را می گیرد.


وی با بیان اینکه غریزه مختص ذات انسان حیاست و این امر برتری انسان به نسبت سایر موجودات است، افزود: کسی که حیا دارد ذاتا دنبال گناه نمی رود و حتی سعی می کند آثار سوء گناه را نیز از بین ببرد.


وی جهل، تکرار خطا و هتک حرمت را از عوامل بی حیایی افراد دانست و تصریح کرد: بخش عمده ای از آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، اعتیاد، تضادهای اجتماعی و غیره به بی حیایی مربوط می شود.


این مدرس ارتباطات اجتماعی "قوت روح انسانی" و "بعد ایمانی" را دو عامل پرورش حیا در انسان برشمرد و اظهار کرد: بدون شک رشد جسم و روح به صورت متوازن مانند دو بالی است که باعث تکامل انسان در ابعاد مختلف می شود.


شاهرخی عمل را مقدم بر سخن گفتن دانست و تاکید کرد: سیره عملی و رفتار پیامبر(ص) به مراتب موثرتر از گفتار و نصایح ایشان به مردم بوده است و مردم دستورات قرآن را در فعل پیامبر جستجو می کردند نه در نقل ایشان.


وی با اشاره به اینکه حیا از تلفیق تعظیم با دوستی و محبت به وجود می آید، افزود: هرگاه انسان در برابر نعمت فراوان خدا به کوچکی خود در شکرگذاری پی ببرد به حیا می رسد.


پایان پیام/

 

کد خبر 375999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • افراسیاب IR ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    0 0
    سلام........من از شما میپرسم نظرتون در مورد این مطالب چیه؟؟؟