عمران معنوی و فیزیکی مسجد دو بالی که باید با هم مورد توجه باشند

خبرگزاری شبستان:یک کارشناس درحوزه مسجدعمران فیزیکی و معنوی مسجد را دو بالی دانست که موجب می شودمساجد مورد غفلت قرار نگیرند و گفت:درحوزه منابع انسانی بایدائمه جماعات و هیئت امنای مساجد به دانش روزمجهزشوند.

محمدعلی موظف رستمی، کارشناس حوزه مسجد با اشاره به اصل تشکیل ستاد دهه بهداشت و غباروبی مساجد به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: اصل تشکیل این دهه به تاکیدات مقام معظم رهبری به ششمین اجلاس سراسری نماز برمی گردد که مقام معظم رهبری در بخشی از این پیام فرمودند: "مساجد به شکل شایسته غبارروبی شوند و خدمت به مسجد کاری مردمی و همگانی شمرده شود...". بر اساس این پیام سازمان تبلیغات اسلامی طرحی با عنوان« دهه بهداشت و غبارروبی مساجد» را آغاز کرد.

 

وی تصریح کرد: تشکیل چنین دهه ای تذکر به اصحاب فرهنگی است که دغدغه دین و مسجد دارند تا به مسجد نگاه ویژه ای داشته باشند و به اعتقاد من دهه تکریم مساجد نباید محدود به زمان و مکان باشد و باید طوری برنامه‌ریزی شود که بحث نکوداشت‌ مساجد به صورت جامع‌الاطراف و پایدار و مستمر باشد و به صورت مقطعی نباشد.

 

 وی بیان کرد: دستگاهها و نهادها نباید در این دهه تنها به بحث غباروبی ساختمان مسجد اهتمام داشته باشند و بحث سخت‌افزار مسجد را دنبال کنند بلکه مردم نیز باید در این زمینه مشارکت داشته باشند که لازم است در این زمینه به بحث آگاه سازی و آماده سازی اذهان مردم و بسیج افکار عمومی هم توجه شود.

 

 وی اظهار کرد: در حوزه منابع انسانی هم باید ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد به دانش و علم روز مجهز شوند و در این میان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و پایگاه‌های بسیج و نمازگزاران نیز باید به بحث مساجد توجه داشته باشند. وقتی به بیانات رهبری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که ایشان همواره به عمران معنوی تاکید داشتند عمران فیزیکی و معنوی مسجد دو بالی است که موجب می شود، مساجد مورد غفلت قرار نگیرند.

 

 موظف رستمی به آیات و روایات در رابطه با بهداشت و تکریم مساجد اشاره کرد و گفت: خداوند می فرماید: مسجدها، خانه‏هاى من در زمینند، خوشا براى کسى که خود را در خانه‏اش پاک و تمیز کند و سپس در خانه من به زیارتم بیاید، و حقّ زائر این است که میزبان و زیارت شونده او را محترم شمارد. در روایت دیگری آمده است که کسى که مساجد را توسعه بخشد، خداوند خانه‏اى در بهشت برایش می سازد و باز در روایات آمده است که کسى که مسجدى را تطهیر کند، سپس آنرا جاروب زند و گردوغبار آن را دور نماید خداوند او را از گناهانش پاک مى‏گرداند.


 وی خاطر نشان کرد: در رابطه با ساخت مسجد نیز روایات بسیاری است از جمله اینکه در روایات آمده است پیامبر (ص) فرمودند: «مسجد بسازید و خاک و خاشاک را از آن خارج کنید. هر کس براى خدا مسجد بسازد، خدا در بهشت خانه‏اى براى وى مى‏سازد، پس از بیان این روایت توسط پیامبر مردى عرض کرد: یا رسول اللّه؛ و این مساجدى که در مسیر مردم و در بین راهها ساخته مى‏شود نیز این گونه است؟ فرمودند: آرى، و بیرون بردن زباله‏ها از آن، مهریه حوریان بهشتى است.» با این روایات می توان به جایگاه مسجد پی برد.

 

این کارشناس مسجد همچنین در مورد دیگر روایاتی که در مورد جایگاه مساجد است، گفت: مسجد جاى  آلودگیها و نجاسات نیست، بلکه مکان یاد خدا و نماز و قرائت قرآن است و در روایتی آمده است که مساجد باید تطهیر و خوشبو گردند زیرا که «هر کس در مسجد قندیل (چراغ) بیاویزد، تا وقتى که آن قندیل روشن است هفتاد هزار فرشته بر وى درود مى‏فرستد.»

 

پایان پیام/
 

کد خبر 375924

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha