به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از دفتر آیت الله مکارم شیرازی، وی در دیدار معاون سیمای سازمان صداوسیما فرمودند: با توجه به گزارش و توضیحاتی که دادید نشان می دهد که صداوسیما نسبت به مسائل ارزشی، دینی وا خلاقی هم بیدار و هم هوشیار است و امیدوارم این برنامه هایی که گفتید به خوبی پیاده کنید.
وی با بیان این که در حال حاضر دنیا صحنه جنگ رسانه ها شده و خطر جنگ رسانه ها از جنگ های نظامی بیشتر است، تصریح کرد: امتیازی که ما در برابر رسانه های غرب داریم، مبانی غنی و جامع دین است.
وی تبیین کرد: آنها کارشان دروغ و تهمت است و این از آن دست مسائلی است که با طبع انسان سازگار نیست؛ اما این طرف کارهای ارزشی، مردمی، پاکی و تقوا هست و همین سبب می شود این «فئه قلیله» بر «فئه کثیره» غالب بشود.
وی تاکید کرد: البته دو مشکل در بعضی پیدا شده و این دو مشکل جلوی بعضی از پیشرفت های ما را می گیرد؛ مشکل نخست یأس است که عده ای می گویند جلوی ماهواره ها را نمی شود گرفت و کار از کار گذشته است؛ به عقیده ما بدترین بیماری ناامیدی و وادادگی است؛ مشکل دیگر هم فرافکنی، سلب مسئولیت از خویشتن و مسئولیت را به گردن دیگران انداختن است.
آیت الله مکارم شیرازی فرمود: این دو خطر بزرگی است که باید نسبت به آن هوشیار بود، البته ما به لطف و فضل الهی امیدواریم چراکه اگر هدف مان صحیح باشد در مسیر آن استقامت کنیم نیروهای عالم غیب هم به کمک مان خواهد آمد.
وی اضافه کرد: افرادی که در مصادر امور هستند هرگز نمی توانند از خودشان سلب مسئولیت کنند؛ شما با احساس مسئولیت و با امیدواری پیش بروید و ان شاءالله موفق خواهید شد.
وی با بیان توصیه هایی خطاب به مسؤولان صدا و سیما تاکید فرمود: سعی کنید به وضعی که هستید قانع نباشید؛ تلاش کنید تا هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت پیشرفت کنید؛ البته مراقب باشید کیفیت برنامه ها فدای کمیت نشود.
وی افزود: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که ممکن است در بدنه صدا و سیما افراد غرب زده باشد و به تدریح بخواهند این فرهنگ را در برنامه ها و صدا و سیما حاکم کنند و شما باید مراقب آنها باشید.
وی کسب مشتری و بیننده بیشتر به هر قیمت را بر خلاف آموزه های دینی توصیف و تصریح کرد: غربی ها برای دستیابی به این مساله از هر ابزار و روشی بهره می گیرند، اما ما خطوط قرمزی داریم و باید ملتزم به رعایت آن باشیم.
وی افزود: البته جذابیت سازی برای برنامه ها یک اصل مهم است، منتهی مراقب باشید تا ارزش های اسلامی حفظ شود. باید برای برنامه ها جذابیت ایجاد کنیم اما در چارچوبی که ارزش های اسلامی حفظ شود.
وی درباره طرح شبهات در رسانه ملی و لزوم پاسخ به آن نیز متذکر شد: البته پاسخ دادن به شبهات خوب است، اما شبهاتی که جنبه تخریبی دارد نباید پررنگ شود. شبهه را نباید گسترش داد چون اثر تخریبی دارد اما جواب باید کامل باشد ولی باید با مهارتی انجام شود که هیچ سوء تعبیری از آن نشود.
وی فرمود: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که تمام برنامه های صداوسیما اعم از برنامه های کودک، ورزش، طنز و دیگر امور باید هدفدار و دارای پیام و آموزنده باشد.
وی خواستار آسیب شناسی مشکلات اجتماعی از سوی رسانه ملی در برنامه های تخصصی شدند و تاکید کرد: باید برای این کار گروهی را تشکیل دهید که به صورت کارشناسی آسیب شناسی لازم را درباره ناهنجاری های اجتماعی انجام دهند.
وی همچنین تصریح فرمود: نکته دیگر این است که نباید هیچ گاه مرعوب هجمه های مخالفین و دشمنان شویم، در هر خانه ای ماهواره وارد شود، به احتمال قوی جوانان آنها مشکل پیدا خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت مؤثر شبکه ولایت، بر ضرورت تقویت و توجه لازم به این شبکه تاکید و تصریح کرد: طبق آمارهای اعلام شده این شبکه حدود چهل میلیون بیننده دارد و شایسته است مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت جریان های تکفیری، این قبیل گروه ها را خطر برای اسلام، مسلمانان و بشریت دانست و تاکید کرد: در ماه های آینده برای بررسی همین مساله همایش و کنگره عظیمی با حضور علما و اندیشمندان کشورهای اسلامی در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد و از صدا و سیما نیز می خواهیم درباره این برنامه و خطر جریان های تکفیری همکاری لازم را داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما