جنبه های تعزیه را باید منطقی انتخاب کرد

مسئول ثبت جهانی تعزیه با اشاره به اینکه جنبه های تعزیه را باید منطقی انتخاب کرد، گفت: جنبه های دور از ذهن که عقل آنها را نمی پذیرد، باعث دوری از تعزیه می شود.

 مسئول ثبت جهانی تعزیه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان بیان داشت: متاسفانه در دانشگاه های هنر کشور به تاریخ تعزیه بیش از کارکرد عملی آن پرداخته می شود.

 

سید عظیم موسوی با تاکید بر اینکه تعزیه شیوه ای بسیار کاربردی در زمینه تئاتر ایرانی است، خاطرنشان کرد: عناصر تشکیل دهنده تعزیه بسیار پیشرفته و در واقع تعریف شده است.
 

مسئول ثبت جهانی تعزیه با ابراز نارضایتی از نحوه تدریس دانشگاه های هنر در این مبحث گفت: تنها هنر دینی و نمایش مذهبی جهان اسلام تعزیه است که متاسفانه در دانشگاه های ما هیچ دغدغه ای در این رابطه وجود ندارد.
 

وی با اشاره به روند ثبت جهانی تعزیه اسفند ماه سال 88 در یونسکو اظهار داشت: ترکیه یکی از کشورهای مدعی تعزیه بود اما با استدلال ها و پرونده ای که ایران ارائه داد، توانستیم این مهم را به نام کشور عزیزمان ثبت کنیم.
 

موسوی، با اظهار شگفتی از عدم حمایت مسئولان، افزود: متاسفانه مسئولان به ویژه مسئولان فرهنگی کشور هیچ حمایت و تلاشی از این بابت انجام ندادند.
 

وی با اشاره به اجرای تعزیه توسط تعزیه خوانان ایرانی در بسیاری از کشورها خاطر نشان کرد: از آنجا که در کشورهای دیگر زبان فارسی را نمی دانند خلاصه ای از آن مجلس تعزیه به زبان رسمی آن کشور نوشته شده و در اختیار مخاطبان گذاشته می شود و بعد آنها با نمادها و نشانه ها و شیوه اجرایی ما با ماجرای اصلی آشنا می شوند.
 

موسوی افزود: هرچند آنها زبان ما را نمی دانند اما بسیار مشتاقانه در مراسم حضور می یابند و اثرگذاری اجرای تعزیه در آنها بسیار مشهود است.
 

وی در رابطه با استقبال مردمی تعزیه در کشور با بیان اینکه باید نسخه های تعزیه خلاصه و مفید شوند، گفت: جنبه های تعزیه را باید منطقی انتخاب کرد زیرا مخاطبان و نسل امروز ما دارای مطالعه زیاد هستند و جنبه های دور از ذهن که عقل آنها را نمی پذیرد باعث دوری آنها از تعزیه می شود.
 

این کارشناس تعزیه تصریح کرد: در بسیاری از موارد اجراهای بد توسط تعزیه خوانان نوپا باعث دوری مخاطبان از تعزیه می شود.
 

وی در خصوص تعزیه استان کرمان با بیان اینکه جایگاه و فضای ویژه ای که برای اجرای تعزیه در کرمان وجود دارد بسیار حائز اهمیت و اثرگذاری است، ادامه داد: این فضای تخصصی تعزیه خانه کرمان در نود درصد از شهرهای کشور وجود ندارد.
 

موسوی اظهار داشت: برای رشد کیفی تعزیه در کرمان باید از اساتید برجسته تعزیه ایران برای برپا کردن سطح علمی و کارشناسی تعزیه خوانان استفاده کرد و کلاس ها و کارگاه های آموزشی در این خصوص برگزار شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 37576

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha