به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدنجیب حسینی، معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیر کمیته همایش مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری صبح امروز گفت: هرساله سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر و مواد روانگردانها در پنجم تیر برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه امسال سال اول دولت تدبیر و امید است بنابراین تدبیر سیاستهای مقام معظم رهبری، رییسجمهور و وزیر کشور در این همایش دنبال میشود.
وی با اشاره به بحرانهای جهانی فقر، تخریب محیط زیست و تهدیدات هستهای در جهان تصریح کرد: بحران چهارم را باید اثر اعتیاد و مواد روانگردان دانست که 170 کشور درگیر این مسئله هستند.
حسینی افزود: سالانه تعداد 200 تا 250 میلیون نفر در دنیا برای یک بار هم شده مصرف مواد مخدر را تجربه کردهاند.
وی ادامه داد: بر اساس تقاضایی که از طرف مصرفکنندگان مواد مخدر میشود تعداد 10 میلیون قاچاقچی حرفهای از این راه کسب سود میکنند.
به گفته وی، سود خالص از مواد مخدر در دنیا 500 تا 600 میلیارد دلار با گردش مالی 1600 میلیارد دلار در کنار تجارت نفت، اسلحه و تروریسم به عنوان صنعت غیرقانونی جایگاه ویژهای پیدا کردهاند.
دبیر کمیته همایش مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ما هیچ امیدی به کمک کشورهای غربی و آمریکا نداریم چرا که در سال 92 رشد کشت مواد مخدر خشخاش در افغانستان دو برابر شده است.
حسینی اظهار کرد: آثار منفی مواد مخدر همانند یک زلزله خاموش است که مغز جوانان را در معرض خطر قرار میدهد.
وی افزود: هر سه ساعت یک جوان بر اثر مصرف مواد مخدر میمیرد و هر شبانهروز هشت نفر جان خود را از دست میدهند.
حسینی با اشاره به برنامههای روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: یکی از برنامههای ما بازدید سفرا و خانواده آنان از مراکزی است که مددجویان ما فعال هستند.
حسینی ادامه داد: تعداد 500 نفر از فرهنگیان و مقامات عالی رتبه در همایش مبارزه با مواد مخدر حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه در راه مبارزه با مواد مخدر شهدای زیادی را تقدیم کردهایم، اظهار کرد: پنج نفر از خانوادههای شهدا و پنج نفر از جانبازان راه مبارزه با مواد مخدر در این همایش با حضور مسئولان تقدیر میشوند.
وی ملاقات با آیات عظام را یکی دیگر از برنامهها دانست و اظهار کرد: تمام استانداران، فرمانداران سراسر کشور در نماز جمعه برای نمازگزاران سخنرانی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه امسال تلاش کردهایم تا 100 تن مواد مخدر امحا شود، اظهار کرد: به دلیل اهمیت موضوع در 21 استان 50 تن مواد مخدر و همچنین در شهر تهران 50 تن دیگر امحا میشود.
وی با بیان اینکه برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی را بومی کردهایم، تصریح کرد: هر استان و هر منطقه یک ظرفیت بالقوه و امکانات ورزشی خاص خود را دارد که در راستای برنامههای مبارزه با مواد مخدر این مسابقات به صورت بومی برگزار میشود که 105 مسابقه ورزشی را در نظر گرفتهایم.
حسینی با بیان اینکه 75 همایش بهبودیافتگان در کشور برگزار میشود، اظهار کرد: طبق مطالعات 91 درصد نگرانیهای خانوادهها به دلیل اعتیاد است.
وی با بیان اینکه آییننامه مراقبتهای معتادان بعد از خروج از اعتیاد تدوین و ابلاغ شده است، تصریح کرد: این آییننامه شامل مددکاری، توانمندسازی، ایجاد اشتغال و هویت پیدا کردن آنان در میان جامعه است.
وی افزود: در این زمینه مبلغ 160 میلیارد ریال را پیشبینی کردهایم که در حال انعقاد تفاهمنامه با وزارت کار هستیم.
حسینی از تشکیل فراکسیون مبارزه با مواد مخدر در مجلس خبر داد و گفت: در این زمینه با کمیسیون بهداشت و درمان، کمیسیون فرهنگی صحبت شده است و تا چند هفته دیگر با کمیته اجتماعی، بودجه و برنامهریزی و امنیت هم جلساتی را تشکیل خواهیم داد.
وی تصریح کرد: هر موضوع مردمی که در مجلس مطرح میشود مورد استقبال نمایندگان قرار میگیرد، بنابراین این فراکسیون بزودی تشکیل میشود.
پایان پیام/
نظر شما