مهدویت اولویت رسانه های تصوری در انتقال پیام

خبرگزاری شبستان: رسانه‌های تصویری اگر بخواهند اولویت‌های پیام‌های معنوی‌ را دنبال کنند، مهدویت مهمترین اولویت‌ است، این رسانه‌ها و سایت‌های اینترنتی می‌توانند در انتقال پیام مهدوی نقشی مهم داشته باشند.

خبرگزاری شبستان: به طور عمده شخصیت انسان‌ها ساخته پیام‌هایی است، که از بیرون دریافت می‌کنند. از این رو، رسانه باید رشدآفرین، مثبت و ارزشی باشد، هرچه این پیام‌ها رشد آفرین و مثبت و ارزشی باشد، شخصیتی که در افراد شکل می‌گیرد، یک شخصیت ارزشی خواهد بود و اگر پیام‌های دریافتی خوب و ارزشی نباشد، شخصیت افراد متناسب با آن پیام‌های دریافتی شکل خواهد گرفت.
طبق روایات و آموزه‌های دینی، انسان‌ها وقتی به دنیا می‌آیند، مانند یک زمین خالی هستند که در این زمین آهسته و آرام نهال‌هایی سبز می‌شود و به یک زمین پرگیاه تبدیل می‌گردد، در روایات توصیه‌های فراوانی شده که انسان‌ها وقتی در زمان کودکی هستند، این زمین خالی را از نهال‌های مفید و مثمر ثمر پر کنند.
در انتقال یک پیام چهار عنصر اصلی و کلیدی نقش دارد، یک، خود پیام است و عنصر دیگر پیام‌ دهنده و عنصر سوم پیام گیرنده و عنصر چهارم مسیر و کانال ارسال و دریافت پیام است که دارای اهمیت بسیاری است.
بر حسب زمان‌ها، این چهار عنصر به ویژه پیام و مسیر پیام متفاوت است و زمانی که بر انسان‌های اولیه گذشته که انتقال پیام به ساده‌ترین وجه ممکن صورت می‌گرفته است و رفته رفته با کشف خط، این پیام‌ها دقیق‌تر منتقل می‌شده و امروزه به کتاب تبدیل شده است.
رسانه‌هایی که امروزه شکل گرفته است، نوع پیام را تغییر نداده بلکه مسیر پیام و کانال پیام را با ویژگی‌های خودش دچار تحول کرده است و امروزه با توسعه رسانه‌های تصویری و صوتی و شبکه‌های اینترنتی، هم پیام دهنده و هم گیرنده پیام، همانند قبل وجود دارند، اما مسیر و کانال پیام عوض شده و مخاطبان این رسانه‌ها یک گستره وسیع‌تری را به خود اختصاص داده‌اند که گاهی میلیاردها مخاطب پیدا می‌کنند.
دقت در انتقال مفاهیم و آموزه های ارزشی و معنوی در کانال‌هایی به وجود آمده، فرصت بسیار مغتنمی است که اگر از آن چشم پوشی شود، می‌تواند خسارات زیان باری را به وجود آورد، امروزه رسانه‌ها می‌توانند در انتقال مفاهیم و آموزهای معنوی و ارزشی، نه فقط در داخل یک محدوده خاص، بلکه مخاطبان جهانی خودشان را توسط این پیام‌ها آگاه کنند.
رسانه‌های تصویری اگر بخواهند اولویت‌های پیام‌های معنوی‌شان را دنبال کنند، مهدویت یکی از اولویت‌های این رسانه‌ها است، رسانه‌های تصویری و کانال‌های ماهواره‌ای و سایت‌های اینترنتی می‌توانند در انتقال پیام مهدوی نقش اساسی داشته باشند.
وقتی انتقال پیام به افراد انجام می‌شود، کم کم شخصیت این افراد را شکل می‌دهد و سهم قابل توجهی در زمینه‌سازی و فراهم کردن شرایط در آن اتفاق بزرگ، که ظهور حضرت مهدی(ع) است را شکل می‌دهد.
در غیبت کبری حضرت مهدی(ع) این رسانه‌ها هستند که می‌توانند، جامعه منتظر را با مسؤولیت‌های خودشان آشنا کنند و این آشناکردن می‌تواند در راستای زمینه سازی ظهور نقش ویژه‌ای را ایفا کند.
نقش رسانه‌ها، نقش بی‌مانند در انتقال معارف و آموزه‌های مهدوی به مخاطبان و علاقه‌مندان در گسترة بسیار وسیعی است که تبعاً می‌تواند شخصیت انسان‌ها در مدار آنچه که در مهدویت مورد نظر است را شکل دهد، زیرا شکل‌دهی شخصیت انسان‌ها، منجر به رفتارهایی در راستای آموزه های مهدوی خواهد شد.
آن‌چه که در راستای مسؤولیت ما در قبال حضرت مهدی(ع) خواسته شده، وظایف مشخصی است که به عنوان شناخت و معرفت نسبت به آن حضرت است، یک مسئولیت و وظیفه کلیدی، شناخت حضرت مهدی(ع) است که خود این شناخت، مسؤولیت‌هایی را به دنبال دارد.
امروزه مهم‌ترین مسئولیت رسانه‌های جمعی، فراهم کردن و فرستادن آگاهی‌های معتبر در حوزه معارف‌های مهدوی است، متاسفانه برخی از رسانه‌ها به آگاهی‌های معتبر در حوزه های مهدوی توجه ندارند و این امر سبب ایجاد مشکلاتی می‌شود، همچنین توجه و اهتمام به معارف معتبر و در اختیار قرار دادن آن‌ها، در زیباترین شکل ممکن به مخاطبان از دیگر مسئولیت های رسانه ها می باشد.
در این راستا لازم است، متولیان امر رسانه با فراهم کردن آگاهی‌های معتبر در حوزه مهدویت با مسئولیت‌هایشان آشناتر شوند، که این آشنایی سبب انگیزه برای مسئولیت خبرنگار و مسئول سایت و مدیریت همه عوامل دست اندر کار رسانه های جمعی می‌شود.
اگر کسی بین خود و حضرت مهدی(ع) یک پیوندی احساس کند و مسئولیت خودش را در قبال حضرت بشناسد، به طور یقین نقش مفیدی ایفا می‌کند و رسانه‌ها با ایجاد پیوند و شکل دهی شخصیت افراد در زمینه مهدویت می‌توانند کمک کنند، به همین دلیل تلاش رسانه‌ها در راستای ارتقا آگاهی‌های مهدوی و معنوی مردم است که سبب کسب موفقیت‌های خوبی در این زمینه شده است.
نگارنده: حجت الاسلام خدامراد سلیمیان
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی


پایان پیام/

کد خبر 375320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha