به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «مسعود سلطانی فر» معاون رئیس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از افتتاح نمایشگاه صنایع دستی که در سالن هفت محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپاشد، از بخش های مختلف این دوره نمایشگاه بازدید و با مسئولان غرفه های حاضر در آن به گفتگو پرداخت و درباره کارها و هنرهای مختلف موجود در غرفه ها از آنها توضیح خواست. وی همچنین در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران حاضر و به سوالات آنها پاسخ داد.
سلطانی فر در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان، درباره تاثیرگذاری نمایشگاه بر فرهنگسازی کودکان و نوجوانان و انتقال هنرهای دستی به نسل جوان، گفت: وارد کردن صنایع دستی به فرهنگ و زندگی مردم، از راه برگزاری نمایشگاه هایی نظیر نمایشگاه صنایع دستی بسیار اثرگذار است و این موضوع نه تنها باید در مورد کودکان و نوجوانان و نسل جوان صورت گیرد، بلکه باید برای همه سنین در نظر گرفته شود.
وی در جواب سوال خبرنگار دیگری که در مورد صنایع دستی و اهمیت آن در بحث میراث فرهنگی پرسید، بیان کرد: در بازدید از بخش های این نمایشگاه، بخشی از توانمندی های هنری هنرمندان و صنعتگران شهرهای مختلف را دیدم. خوشبختانه این نوع صنایع دستی ایرانی در جهان در زمره محصولات کم نظیر هستند و ما در بسیاری از رشته های هنرهای دستی، حرف اول را در دنیا می زنیم.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اشتغال سازی صنایع دستی در کشور، در این مورد توضیح داد: در حال حاضر در سازمان میراث فرهنگی در حوزه اشتغال و ایجاد شغل سرمایه گذاری هایی انجام داده است. به دلیل بالا بودن ظرفیت هنرها و صنایع دستی، این بخش در ایجاد رونق اقتصادی کشور بسیار تاثیرگذار است و با توجه به شرایط اقتصادی کشور و همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص و نام گذاری سال تحت عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی و عزم ملی، از صنایع دستی به بهترین وجه می توان بهره گرفت.
وی در توضیح این مورد، چند هدف را برشمرد و توضیح داد: در این حوزه اهدافی را در سازمان دنبال می کنیم؛ هدف اول، به رخ کشیدن توانمندی های هنری و فرهنگی مان به جهان است چراکه هنرمندان ما در عرصه های مختلف هنری حرف اول را در دنیا می زنند. دومین هدف ما به صحنه کشاندن و تمرکز دادن هنرمندان در یکجا است تا با یکدیگر تبادل تجربه اطلاعات داشته باشند. سومین هدف ما، فراهم آوردن تبلیغات و بازاریابی برای محصولات هنری است؛ با توجه به ارزش افزوده این محصولات باید در بازاریابی شرایطی را به وجود آوریم تا هنرمندان به راحتی محصولات خود را به فروش برسانند و نیازهای ارزی کشور تامین شود.
سلطانی فر به مراسم روز جهانی صنایع دستی در سالن اجلاس سران اشاره کرد و افزود: در این مراسم به اقای جهانگیری اعلام کردیم که اگر منابع و تسهیلات فراهم شود، این ظرفیت را داریم که سالانه 250 هزار شغل ایجاد کنیم. در بازدید رییس جمهور از سازمان هم به مسائل و مشکلات مان اشاره کردیم که با استقبال ایشان از برنامه ها یمان مواجه شدیم.
وی ابراز امیدواری کرد که سازمان میراث فرهنگی در توسعه اقتصادی کشور با توجه به فرمایشات رهبری، نقشی مهم ایفا کند.
رییس سازمان میراث فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره توریسم خارجی و وضعیت صدور ویزاهای آنها، گفت: هم اکنون ما در زمینه ارائه ویزای فرودگاهی هیچ محدودیتی نداریم، البته برای تعداد معدودی از کشورها این محدودیت را قائلیم.
وی به موضوع لغو روادید برای جهانگردان خارجی اشاره کرد و گفت: موضوع لغو روادید را مطرح کردیم تا تسهیلات بیشتری به آنها ارائه شود، البته لغو روادید موضوعی یک طرفه نیست و ما در وزارت امور خارجه این موضوع را مطرح کردیم و الان تقریباً برای حدود 28 کشور این آمادگی را داریم که این کار را نهایی کنیم.
سلطانی فر در مورد حضور گردشگران خارجی در ایران نیز گفت: گردشگران خارجی برای حضور در ایران رعبت بالایی دارند، به صورتی که در 2 ماه اول سال 93 در مقایسه با سال قبل، با رشد 200 درصدی مواجه بودیم. همچنین شهرهای اصفهان، شیراز، یزد و کاشان در این مدت بیشترین حضور گردشگران را داشتند.
پایان پیام/
نظر شما