تنها نیم درصد اعتبارات کل کشور به بخش فرهنگ و هنر تعلق دارد

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم مخاطب شناسی و استفاده از ابزار مناسب در انتقال فرهنگ و هنر به مردم تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از وزارت ارشاد علی اصغر کاراندیش در مراسم افتتاح اولین نگارخانه استاندارد شهرستان کرج و تقدیر از جوانان برتر حوزه فرهنگ و هنر استان گفت: فرهنگ یک مقوله عمیق و ریشه ای است که توجه به آن صرفا به اداره یا دستگاه خاصی محدود نمی شود .


وی خاطر نشان کرد: بدون شک رشد و توسعه همه جانبه کشور بدون تقویت زیر ساخت های فرهنگی میسر نیست بنابراین اگر می خواهیم در همه بخش ها و حوزه ها رشد داشته باشیم در مرحله اول باید به فکر تقویت و افزایش زیرساخت های فرهنگی کشور باشیم .


وی اظهار کرد: اجرای طرح ها و برنامه های فرهنگی در کوتاه مدت ملموس و قابل مشاهده نیست و تاثیر فعالیت های فرهنگی در طولانی مدت مشخص می شود .


انقلاب ایران ،انقلابی اسلامی – فرهنگی بود
کاراندیش در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فرموده رهبرکبیر انقلاب مبنی بر این که انقلاب اسامی با ریشه ای فرهنگی به بار نشست افزود: مردم با انقلاب اسلامی نشان دادند که خواهان حکومتی اسلامی – فرهنگی هستند .


این مسئول ابراز کرد: در یک حکومت اسلامی – فرهنگی همه نیازهای مادی و معنوی افراد برطرف و زمینه سعادت آنان فراهم می شود .


معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز گفت:امروز جامعه ای که در بعد فرهنگی از زیرساخت های غنی ای برخوردار باشد می تواند در میان سایر کشورها حرفی برای گفتن داشته باشد ولی اگر در حوزه فرهنگ ضعیف عمل کند بدون شک در سایر بخش ها نیز با مشکلات فراوانی مواجه می شود .


حوزه فرهنگ و هنر مغفول مانده است
این مسئول در ادامه به برخی کمبودها و ضعف های موجود در حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: طی 35 سال اخیر حوزه فرهنگ و هنر مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته که همین امر باعث شده بخشی از سرمایه های مادی و معنوی کشور به هدر برود .


کاراندیش ادامه داد: تقویت زیرساخت های فرهنگی استان نیازمند عزمی ملی و مدیریت جهادی است که باید با جدیت پیگیری شود .


ابراز و مخاطب سنجی در حوزه فرهنگ و هنر اهمیت دارد
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: شناسایی درست مخاطبان در حیطه فرهنگ و هنر اهمیت به سزایی دارد چراکه بدون شناخت ویژگی ها مخاطبان نمی توان برنامه ریزی مناسبی برای انتقال مفاهیم فرهنگی به آنان صورت داد .


این مسئول گفت: در کنار مخاطب سنجی باید در انتخاب ابراز انتقال فرهنگ نیز توجه ویژه داشت چراکه گاه لازم است پیامی از طریق سینما ،گاه از طریق تئاتر ،موسیقی،نقاشی و سایر رشته های هنری به مخاطبان منتقل شود .


وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه ایجاد زیرساخت های مناسب برای اهالی فرهنگ و هنر را به عهده دارد اما این نباید باعث شود که این افراد صرفا به حمایت های نهادهای فرهنگی متکی باشند چراکه اتکای بیش از حد آنها به دولت مانع از خلق آثار فاخر هنری می شود .


وی دربخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته به امور فرهنگی ،اجتماعی کشور اشاره کرد و گفت: از مجموع کل اعتبارات کشوری 65 درصد به امور اجتماعی و فرهنگی تعلق دارد .


کاراندیش تاکید کرد: از این 65 درصد 49 درصد به بخش رفاه و تامین اجتماعی ، 30 درصد به آموزش پرورش و آموزش عالی ، 15 درصد به بخش بهداشت و درمان، نه درصد به ورزش و جوانان و 5/4 درصد نیز به بخش فرهنگ و هنر تعلق دارد .


وی ادامه داد: تنها 15 درصد ار اعتبارات تخصیص یافته به بخش فرهنگ و نر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلق دارد که با این اوصاف می توان گفت از مجموع کل اعتبارات کشور تنها نیم درصد به حوزه فرهنگ تعلق دارد .


وی در پایان گفت: امید است با برنامه ریزی های دولت تدبیر و امید شاهد افزایش اعتبارات بخش فرهنگ و هنر باشیم .
 

پایان پیام/

کد خبر 375276

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha