به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور در مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال برگزاری است، گفت: صنایع دستی از جمله هنرهایی است که ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و هنری را دربر میگیرد.
وی با بیان اینکه صنایع دستی یعنی درخشش ذوق، اندیشه و خلاقیتهای انسان در قالب یک اثر هنری، خاطرنشان کرد: زمانی که صنایع دستی به کشورهای دیگر صادر میشوند نقش سفیر فرهنگی را ایفا میکند که با خود بار فرهنگی و تاریخی دارد.
جهانگیری اظهار داشت: ایران به دلیل تمدن غنی و چندین هزار سالهای که دارد یکی از خاستگاهها و جایگاههای اصلی در سطح دنیاست.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه صنایع دستی در ایران پویا و بیانگر فرهنگ اصیل ملت ایران است، خاطرنشان کرد: استعدادها، روحیه خلاق، قدرت ابتکار و اندیشه ملت ایران در کار صنعتگران صنایع دستی آشکار است.
جهانگیری تصریح کرد: امروز صنایع دستی ایران در مهمترین و معتبرترین موزههای جهانی میدرخشد و بازدیدکنندگان خارجی از بخشهای مربوط به صنایع دستی ایران استقبال خوبی دارند.
وی با بیان اینکه صنعت صنایع دستی یکی از بهترین رشتههای اقتصادی کشور محسوب میشود، اظهار داشت: یک میلیون شاغل در این رشته صنعتی فعالیت میکنند که اگر بخواهیم در هر رشته دیگری با این تعداد شغل ایجاد کنیم باید هزینه بسیاری پرداخت نماییم.
صنعت صنایع دستی با حداقلهای سرمایهگذاری یک میلیون شغل ایجاد کرده
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه صنعت صنایع دستی با حداقلهای سرمایهگذاری یک میلیون شغل ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: اگر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توانایی ایجاد سالانه 250 هزار شغل را داشته باشد این طرح از طرحهای اولویتدار قابل مطرح در شورای اشتغال خواهد بود.
وی با اشاره به اهمیت صادرات صنایع دستی خاطرنشان کرد: زمانی که صنایع دستی صادر میشود در واقع صادرات فرهنگ و اندیشه ایرانی اسلامی انجام شده است.
معاون اول رییسجمهور تاکید کرد: صنایع دستی در میان رشتههای صنعتی دیگر شاید جزو محدودترین رشتههایی باشد که این حجم از ارزش افزوده را ایجاد کرده است.
وی ایجاد اشتغال با حداقلهای سرمایهگذاری، ارزش افزوده بالا و صادرات فرهنگ و اندیشههای کشور اسلامی را از شاخصههای صنایع دستی عنوان کرد و گفت: صنایع دستی ترکیبی از هنر و صنعت است که باید در اقتصاد ایران به آن توجه ویژهای شود.
توجه به حوزه گردشگری از سیاستهای دولت تدبیر و امید
معاون اول رییسجمهور اظهار داشت: تأکید و اعتقادی که به صنایع دستی و گردشگری وجود دارد زیرا ظرفیتهای گردشگری موجب ارتقای گردشگری شده و صنایع دستی جاذبههای زیادی برای گردشگران فراهم میسازد.
جهانگیری با اشاره به ظرفیتهای صنایع دستی و گردشگری و اهمیت سیاستگذاری در این بخش خاطرنشان کرد: توجه جدی به حوزه گردشگری یکی از سیاستهای جدی دولت تدبیر و امید خواهد بود.
جهانگیری ادامه داد: بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید حضور گردشگران خارجی در کشور افزایش یافته است.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه تعداد قابل توجهای از گردشگران حاضر در ایران را گردشگران زیارتی تشکیل میدهند، تأکید کرد: با توجه به مجموعه جذابیتهایی که در ایران وجود دارد باید زمینهای فراهم کنیم تا با استفاده از ظرفیتهای صنایع دستی و گردشگری مشکلات پیشروی این عرصه مرتفع شود.
وی کمک به هنرمندان صنایع دستی، بازاریابی و فروش و ساماندهی صنایع دستی را از مباحث مورد توجه و شاخصههای ارتقای جایگاه صنایع دستی در کشور برشمرد و افزود: یکی از مشکلات پیشروی فعالان رشته صنایع دستی این است که نمیتوانند اثر انبوه خلق کنند، بنابراین بازاریابی در این بخش نیز به راحتی امکانپذیر نیست.
جهانگیری با بیان اینکه باید به اقتصاد صنایع دستی به صورت جدی بپردازیم، تصریح کرد: بازاریابی و فروش محصولات صنایع دستی باید در دستور کار قرار گیرد و در این زمینه برنامهریزیهایی انجام شود.
معاون اول رییسجمهور در پایان اظهار امیدواری کرد رشته فرهنگ و هنر و صنایع دستی از یک شادابی برخوردار شود.
شایان ذکر است، در ادامه مراسم از برگزیدگان و هنرمندان صنایع دستی در بخش پایاننامه برگزیده، پژوهشی و صنایع دستی تقدیر شد. همچنین پیام محمود فرشچیان به مناسبت هفته صنایع دستی قرائت شد.
پایان پیام/
نظر شما