هنگامی که در موتورهای جستجوگر درباره "خراسان جنوبی" به دنبال مطلب می گردی به این نوشته برخورد می کنیم" خراسان جنوبی سرزمین فرهنگ و هنر".
بدون شک این تعبیر به حق را تنها با استناد به پرورش بزرگانی از جمله " دکتر محمدحسین گنجی پدر علم جغرافیا و موسس سازمان هواشناسی کشور، دکترشکوهی پدر علم تعلیم و تربیت ایران و نخستین وزیر آموزش و پرورش کشور، پرفسور معتمدنژاد پدر علم ارتباطات و روزنامه نگاری ایران، دکتر رضوانی پدر علم تاریخ معاصر ایران، دکتر رضوانی پدر علم تاریخ معاصر ایران، پروفسور مهدی بلالی مود پدر علم سم شناسی ایران و دهها دانشمند و فیلسوف و اسلام شناس این استان" می توان به اثبات رساند.
اما مهدی حبیبی، رئیس حوزه هنری خراسان جنوبی در دفتر خبرگزاری شبستان استان حضور یافته است؛ درخصوص اینکه چرا مسئولان استان در طول قریب به 10 سال که از استقلال آن می گذرد، هنوز در تدوین "سند توسعه فرهنگی استان" گامی عملی برنداشته اند معتقد است که حوزه فرهنگ عمیق دیده نمی شود و دستگاههای فرهنگی خراسان جنوبی "ید واحدی" نیستند!
کارهای فرهنگی به صورت نرم افزاری رصد نمی شود
رئیس حوزه هنری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی، برخی از افراد انتظار کار عمرانی دارند و در این حوزه کمتر اقدامات انجام گرفته به صورت نرم افزاری رصد می شود، افزود: مدیران ارشد کشوری و استانی در دوره های مختلف، رویکرد دقیق و شفافی از کار در حوزه فرهنگ ندارند.
مهدی حبیبی با بیان اینکه کار فرهنگی در ساخت و ساز و شعار دادن خلاصه نمی شود، گفت: در حال حاضر تناسبی بین انتظارات حوزه فرهنگ و اعتبارات تخصیص داده شده، وجود ندارد؛ در واقع ما قائل به این نیستیم که پول همه چیز است چرا که در حوزه فرهنگ، نیروی انسانی بسیار موثر است اما برای تولید آثار فاخر و حمایت از هنرمندان و نویسندگان نیازمند اعتبار هستیم.
دستگاه حاکمیتی با کمک نهادهای فرهنگی برای تدوین سند توسعه فرهنگی خراسان جنوبی اقدام کند
وی با تاکید بر اینکه باید یک نقشه راه مشخص برای سند توسعه فرهنگی استان طراحی کنیم، افزود: دستگاه حاکمیتی استان باید با مشارکت دستگاههای مختلف فرهنگی از جمله اداره کل ارشاد، اوقاف، سازمان تبلیغات، حوزه هنری و ... برای تدوین سند توسعه فرهنگی استان با ملاحظه توانمندی ها و فرصت های استان اقدام کند.
وی ادامه داد: متاسفانه روز به روز نرخ مشکلات و آسیب های اجتماعی افزایش می یابد و آمار طلاق، آسیب های مربوط به اعتیاد و مسائل اخلاقی در حال رشد است اما سندی برای مهار این مشکلات وجود ندارد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: نهادهای مسئول در این رابطه از جمله دادگستری و نیروی انتظامی باید به صورت دوره ای اطلاعات مرتبط با آسیب ها را به دستگاههای فرهنگی منتقل کنند چرا که اگر خروجی دستگاههای ناظر به دستگاههاهی فرهنگی برسد، دستگاههای فرهنگی نیز بر اساس نقشه راه و سند توسعه می توانند برای کاهش آسیب ها اقدام کنند.
وی همچنین با بیان اینکه نگاه کارمند محوری در حوزه فرهنگ جواب نمی دهد، گفت: در این حوزه بدون شک با تکیه بر تاکیدات مقام معظم رهبری باید تفکر جهادی حاکم باشد و جذب و بکارگیری نیروی انسانی با دیگر دستگاههای اجرایی متفاوت باشد.
حوزه فرهنگ عمیق دیده نمی شود!
حبیبی به پیچیدگی های حوزه فرهنگ اشاره کرد و با اشاره به اینکه چون حوزه فرهنگ، عمیق دیده نمی شود تصور می شود مشکلات فرهنگی با یک سخنرانی و یا ساخت یک فیلم کاهش می یاید، افزود: در حوزه فرهنگ به کار مستمر، عالمانه و آگاهی بخش نیاز است.
رئیس حوزه هنری خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر دستگاههای فرهنگی خراسان جنوبی "ید واحدی" نیستند و هر کس با شاخص های خود کار می کند و هماهنگی بین آنها وجود ندارد؛ به همین دلیل برنامه ها به خوبی پیش نمی رود.
وی با تاکید بر اینکه این آسیب در کلان کشور نیز مشاهده می شود، اظهار داشت: مقام معظم رهبری حوزه فرهنگ را به مردم ارجاع داده اند و این در واقع به این معناست که امیدی به دستگاههای اجرایی ندارند.
حبیبی در ادامه از اجرای طرح جهادی فرهنگی و هنری در سطح استان خبر داد و گفت: تلاش می شود به همت حوزه هنری و دبیرخانه کانونهای مساجد استان؛ آموزش ها در مراکز بخش ها و روستا افزایش یابد و در راستای توانمندسازی جوانان گام برداریم.
وی اعتبار هزینه ای حوزه هنری خراسان جنوبی در سال جاری را 290 میلیون تومان ذکر کرد و افزود: این اعتبار نسبت به سال قبل تغییری زیادی نکرده است و پاسخگوی نیاز این نهاد نیست.
وی همچنین اشاره ای به قول مساعد استاندار خراسان جنوبی مبنی بر اختصاص 150 میلیون تومان به حوزه هنر استان کرد و یادآور شد: این اعتبار هنوز در اختیار دستگاههای فرهنگی قرار نگرفته است.
انتشار 10 دفتر از دانشنامه "فرهنگ و تمدن خراسان جنوبی" در انتظار تامین اعتبار
رئیس حوزه هنری خراسان جنوبی در ادامه اظهار داشت: یکی از مبانی کاری در حوزه هنری؛ پرداختن به تولید آثار فاخر و طراز انقلاب اسلامی و ورود جدی به حوزه ادبیات در بخش های مختلف "شعر، داستان، نگارش خاطرات و تاریخ شفاهی" است.
وی با بیان اینکه حوزه هنری خراسان جنوبی به تولیدات هنری در حوزه های فیلم، تئاتر، کارهای مکتوب مثل شعر، پژوهش و داستان توجه ویژه ای کرده است، افزود: در سه سال گذشته حجم قابل توجهی از آثار مکتوب هنرمندان و شاعران و نویسندگان استان حمایت شد.
حبیبی به انتشار 5 دفتر از دانشنامه "فرهنگ و تمدن خراسان جنوبی" اشاره کرد و گفت: قرار است دانشنامه فرهنگ و تمدن خراسان جنوبی در 60 دفتر منتشر شود که هم اکنون 10 دفتر دیگر آن آماده انتشار است ولی به دلیل کمبود منابع مالی هنوز منتشر نشده است.
وی چاپ اثر فاخر "دستان ها و داستان ها" را یکی از اقدامات مهم حوزه هنری استان برشمرد و گفت: "دایره المعارف افسانه های خراسان جنوبی" نیز آماده انتشار است.
این مقام فرهنگی استان از تدوین "دایره المعارف بازی های بومی محلی خراسان جنوبی" در 600 صفحه خبر داد و گفت: همچنین 10 عنوان دفتر در حوزه تاریخ شفاهی (مجموعه خاطرات) سرداران، آزادگان و ایثارگران استان به زودی برای چاپ ارسال می شود.
هیچ تقاضایی برای راه اندازی انجمن مولفین در استان وجود ندارد!
وی تاکید کرد: در مجموع 28 اثر نفیس در استان آماده چاپ و 30 مجموعه مکتوب نیز آماده و در حال تدوین هستند.
حبیبی همچنین به عدم وجود هیچ گونه تقاضایی از سوی نویسندگان، مولفان و پژوهشگران استان به منظور تشکیل انجمن مولفین اشاره کرد و یادآور شد: ظرفیت خوبی در استان خراسان جنوبی وجود دارد که اگر بها دهیم، برنامه ریزی کنیم و زمان مشخص با اعتبار و کار معینی انجام دهیم، توانسته ایم از این ظرفیت استفاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما