فضای آموزش عالی کشور نیازمند مدیریت جهادی است

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه در عرصه‌های علمی با نگاه و روحیه شهادت و جهاد کارهایی انجام شده است، گفت: تشکل دانشجویی منادی چنین بسترهایی در فضای دانشگاهی و آکادمیک کشور است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمد ودود حیدری، رییس سازمان بسیج دانشجویی، امروز 19 خرداد در نشست خبری کنگره ملی شهدای دانشجو و رونمایی از پوستر و لوگوی کنگره اظهار داشت: گسترش جهاد، شهادت، فرهنگ مقاومت یکی از اولویت‌ها و سرفصل‌های بسیج دانشجویی در سطح دانشگاه‌های کشور است.

 

وی افزود: فرهنگ جهاد، شهادت و مقاومت فرهنگی است که بدنه دانشجویی و آموزش عالی کشور نیازمند آن هستند تا به اهداف عالی دست یابند.

 

وی ادامه داد: فرهنگ و مدیریتی که از آن به مدیریت جهادی تعبیر می‌شود فرهنگی است که کارهای بزرگ را در زمان‌های کوچک رقم زده است.

 

فضای آموزش عالی کشور نیازمند مدیریت جهادی است

رییس بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه در عرصه‌های علمی با نگاه و روحیه شهادت و جهاد کارهایی انجام شده است، خاطرنشان کرد: تشکل دانشجویی منادی چنین بسترهایی در فضای دانشگاهی و آکادمیک کشور است.

 

وی با بیان اینکه تجربه چندین ساله در عرصه برگزاری یادواره‌های شهدای دانشجویی داشته‌ایم، اظهار داشت: سعی کرده‌ایم برای برگزاری کنگره شهدای دانشجویی از وضعیت همه دانشگاه‌های کشور استفاده کنیم.

 

حیدری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای راهیان نور مبنی بر زنده نگاه داشتن فرهنگ دفاع مقدس و روحیه جهاد و شهادت تاکید کرد: در راستای این تاکیدات مقام معظم رهبری اقدامات و فعالیت‌هایی نظیر تدوین، طراحی و پی‌گیری امور دفاع مقدس و برنامه‌های مختلفی که در راستای فرهنگ جهاد و شهادت و گسترش آن است، انجام شده است.

 

وی ادامه داد: زنده نگاه‌داشتن یاد و خاطره دانشجویان شهیدی که از پشت میز و صندلی‌ها برخواسته و برای دفاع از اسلام و میهن شهید شده‌اند و الگوسازی از آنها می‌توانند راهگشای مسیر آینده کشور باشد.

 

رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور تاکید کرد: در عرصه‌های مدیریتی، فکری، هنری و ادبی و عرصه‌های مختلف شهدای دانشجویی داریم که با وجود سن کم ویژگی‌های منحصر به فردی داشتند که تلاش می‌کنیم در قالب کنگره‌ها این طبقه را بیش از گذشته به تصویر بکشیم.

 

حیدری با اشاره به اهداف برگزاری کنگره شهدای دانشجو بیان کرد: یکی از اهداف اصلی کنگره این است که ستارگان آسمان گمنامی دانشگاه‌ها را الگوسازی کرده و بشناسانیم و به عنوان سرسلسله‌هایی که با نگاه به آنها بتوان مسیر آینده را پیدا کرد.

 

وی با بیان اینکه جریان‌سازی فرهنگ‌‌سازی ایثار و شهادت و روحیه جهادی در سطح دانشگاه‌های کشور را از دیگر اهداف برگزاری این کنگره برشمرد و افزود: کنگره شهدای دانشجو در سه سطح کشوری، استانی و دانشگاهی برگزار می‌شود.

 

حیدری یادآور شد: دنبال کارهای نمایشی و محدود و معطوف در سالن‌ها نیستیم بلکه تلاش می‌کنیم تا کنگره دانشجویی شهدای دانشجو بدنه دانشجویی کشور را دربر بگیرد.

 

وی با اشاره به برگزاری کنگره‌ها و یادواره‌های استانی در سطح کشور اظهار داشت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا جمعیت زیادی از دانشجویان کشور به دیدار خانواده‌های شهدا بروند و این فرهنگ را به سطح جامعه ارتقا دهند.

 

دیدار حدود یک میلیون دانشجو با خانواده‌های شهدا

حیدری اظهار داشت: تلاش می‌کنیم تا در قالب طرحی با 100 هزار تا یک میلیون دانشجو به دیدار خانواده‌های شهدا بروند.

 

وی با اشاره به زمان‌بندی برگزاری کنگره شهدای دانشجو خاطرنشان کرد: فضای اصلی کنگره از هفته دفاع مقدس که مقارن با شروع سال تحصیلی جدید است، آغاز می‌شود و در این نیم سال اول تحصیلی برنامه‌ها و فضاسازی مربوط به شهدای دانشجو در سطح دانشگاه‌های کشور اتفاق می‌افتد.

 

رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور اظهار داشت: شهید علم‌الهدی به عنوان چهره شاخص کنگره شهدای دانشجو و شهید بهروز مرادی دانشجوی صنایع دستی، شهید غلامعلی پیچک دانشجوی انرژی اتمی و شهید سیده شهیده طیبه‌السادات زمانی دانشجوی شیمی نیز به عنوان شهدای محوری این کنگره مطرح هستند.

 

وی افزود: در 32 استان کشور نیز هر استان متناسب با شرایط خود شهید و یا شهدای شاخص و محوری استانی را معرفی خواهند کرد.

 

وی اظهار داشت: نگاه ما این است که همه شهدا شاخص هستند اما برای الگوسازی از شهدایی که ویژگی‌های خاصی دارند، بهره گرفته‌ایم.

 

وی با بیان اینکه کنگره شهدای دانشجویی با مشارکت دانشجویان برگزار می‌شود، اظهار داشت: موضوع شهادت تنها موضوعی است که جناح‌بندی سیاسی، فکری و عقیدتی نمی‌شناسد و هر کس دوران دفاع مقدس را درک کرده و می‌شناسد نگاه مثبتی به این مقوله دارد.

 

بانک اطلاعاتی جامع در خصوص شهدای دانشجو نداریم

وی اظهار داشت: علی‌رغم تلاش‌های مجموعه مختلف بانک اطلاعاتی جامعه در خصوص شهدای دانشجو وجود ندارد.

 

وی ادامه داد: با نگاهی کاملا دانشجویی و با همت دانشجویان تلاش کرده‌ایم تا بانک اطلاعاتی که شامل وصیت‌نامه، زندگی‌نامه شهدا و مصاحبه با اعضای خانواده و نزدیکان شهدا می‌شود، جمع‌آوری نماییم.

 

گردآوری اطلاعات 4 هزار شهید دانشجو

رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه تاکنون اطلاعات حدود 4 هزار شهید دانشجو گردآوری شده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر کارهای بسیج دانشجویی اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط ارگان‌ها و مجموعه‌های دیگر در این عرصه نیز از مجموعه‌ها دریافت کرده و به بانک‌ اطلاعاتی خود افزوده‌ایم که به عنوان گنجینه‌ای می‌تواند برای ادامه مسیر در اختیار جامعه دانشجویی کشور قرار گیرد.

 

وی با اشاره به تولیدات مختلف برای کنگره اظهار داشت: 32 عنوان از وصیت‌نامه و زندگی‌نامه شهدا در قالب کتاب تدوین و چاپ می‌شود.

 

حیدری ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌هایی از مجموعه شهدا، تولید فیلم مستند شهدای دانشجو با محوریت شهید علم‌الهدی، تولید موسیقی حماسی، رونمایی از تمبر طراحی‌شده کنگره، طرح هر شهید دانشجو یک وبلاگ و برگزاری جشنواره‌های مختلف فرهنگی- هنری از دیگر تولیدات مربوط به کنگره شهدای دانشجو است.

 

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در راستای نصب یادبود و نمادی از شهدای دانشجویی در تمام واحدهای دانشگاهی خبر داد و افزود: این اقدام خودباوری محتوایی و مناسبی به دنبال خواهد داشت که تحقق آن به همراهی و کمک مسئولان دانشگاه‌ها با سازمان بسیج دانشجویی نیاز دارد.

 

وی از مجموعه فرهنگی به‌ویژه تشکل‌های دانشجویی درخواست کرد تا در راستای شناساندن شهدای دانشجو این مجموعه را یاری رسانند و خاطرنشان کرد: کنگره شهدای دانشجو دی سال جاری برگزار می‌شود.

 

در پایان نشست از لوگو و پوستر کنگره شهدای دانشجو رونمایی شد.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 374670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha