مجید ابهری، آسیبشناس علوم رفتاری در گفتوگو با خبرنگار شبستان در خصوص جوانان گفت: با توجه به اینکه جوانان سرمایههای اصلی هر کشور و جزء ذخایر ملی میباشند توجه به آنان از ابعاد تحصیلی، سلامت جسم و روان، نشاط و آیندهنگری باید در سرلوحه کار نهادهای فرهنگی و دولتی قرار گیرند.
وی با بیان اینکه خانواده نخستین مدرسه آموزش رفتارهای پسندیده همانند سادهزیستی و پرهیز از مصرفگرایی و دوری از تشریفات اخلاقی است اظهار کرد:اگر تربیت خانوادگی بر اساس موازین منطقی و ارزشهای آرمانی قرار گیرد اساس تعارض رفتاری در جوانان از بین میرود.
ابهری ادامه داد: جوانان وقتی در والدین خود تضاد رفتاری خانه و جامعه را ملاحظه میکند و میبینند والدین در خانه رفتاری متفاوت از اجتماع دارند، پایه اساسی گسست رفتاری و تضاد در وی ایجاد میشود، سپس در جامعه بر اساس رفتار دوستان ، همسالان، رسانههای عمومی بهویژه در فضای سایبری و شبکههای ماهوارهای اعم از نرمافزارهای تلفن همراه و یا شبکههای رایانهای دعوت به رفتار های مادیگرانه ، مصرفی و دور از ارزش های آرمانیئ می شود در اینجا تعارض رفتاری در وی ایجاد شده شده و پررنگتر میشود و بر اساس تجربه کم و منطق کمتر نمیداند که به کدام سو گرایش یابد در اینجا هر طرفی که قویتر عمل کرده و مورد رضایت و نظر جوان باشد جذابیت بیشتری داشته باشد او را به سوی خود خواهند کشاند.
وی ادامه داد: متاسفانه در جامعه ما در مقابل جذابیتهای کاذب و دروغین فرایند های گفته شده ما کاری چشمگیر نکردیم که توقع داشته باشیم جوانان به سوی ما جذاب شوند.
وی ادامه داد: تغییر سبک زندگی تحت تأثیر شبکههای ماهوارهای، تبلیغات محیطی و فضاهای سایبری باعث شده در آرایش و پیرایش ، پوشش و رفتار جوانان تفاوت چشمگیری ایجاد شود.
وی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت مهندسی فرهنگی تاکید کرده اند با شناخت مشکلات و ریشهیابی آنها باید راهکارهای مناسب را در زمانی بسیار کوتاه فراهم کنیم و جذابیتهای لازم را برای جوانان بر محورهای مورد نظر خودمان ایجاد کنیم.
وی ادامه داد:جوان ایرانی منطقیترین جوان دنیاست. در مقابل منطق تسلیم شده و به سادگی تغییرات را هم میپذیرد اما در مقابل برخورد سلبی و چکشی لجوجتر شده و انعطاف خود را از دست میدهد، بنابراین تا دیرتر از این نشده و هنوز فرصت باقی است با ایجاد تفاهم نسلی بین جوانان و خانواده ها، جوانان و دولتمردان و مسئولان، نهاد های فرهنگی و جوانان باید تعارض به وجود آمده را به حداقل رسانیده و از بین ببریم در غیر این صورت چیزی جز افسوس و حسرت چیز دیگری برایمان باقی نخواهد ماند.
پایان پیام/
نظر شما