فرجالله عارفی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه سبک زندگی جوانان نقش اساسی در آینده آنها دارد، گفت: جوانان ابتدا باید به استعدادها و قابلیتهای خود توجه کنند و نسبت به فرهنگ حاکم در جامعه خود شناخت کافی داشته باشند چون خودباوری مهمترین اصل در دوره جوانی است.
خانواده، دولت و جوانان اصلیترین خاستگاه رشد و شکوفایی استعدادهای جوانان
وی از خانواده، دولت و خود جوانان به عنوان اصلیترین خاستگاه رشد و شکوفایی استعدادهای آنها یاد کرد و افزود: اگر پدر و مادر به مسایل توانمندی جوانان توجه کنند، مطمئنا میتوانند بهترین حامی و پشتیبان برای شکوفایی استعدادهای آنها باشند و همچنین خانواده هم باید هم به جوانان فرصت شکوفایی استعدادهایشان را بدهند و هم در مقابل مشکلات و تهدیداتی که پیش رو دارند آنها را حمایت کنند.
عارفی با بیان اینکه دولت به عنوان تنظیمکننده مناسبات و روابط جامعه باید زیرساختهای لازم را جهت شکوفایی استعدادهای جوانان فراهم کند، تصریح کرد: این سه عنصر یعنی دولت، جوان و خانواده می توانند نقش اساسی در یک جامعه پویایی که بزرگترین سرمایهاش جوانان هستند اثر قابل توجهای داشته باشند و آینده مطلوبی را برای جامعه رقم بزنند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهمترین برنامههایی که دولت باید زیرساختهای آن را برای شکوفایی استعدادهای جوانان فراهم کند چیست، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه علم و فناوری تلاشهای زیادی صورت گرفته است و تمام هم و غم دولتها هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه مراکز علمی و دانشگاهی بوده است تا زمینه های نظری شکوفایی استعداد های جوانان را فراه کنند.
وی تصریح کرد: همچنین سیاستگذاری دولت باید به گونهای باشد که زمینه اشتغال، علم و دانش جوانان فراهم شود.
عارفی با بیان اینکه امروزه رشتههای مختلفی وجود دارد که با نیازهای ما در جامعه مغایر است، افزود: کاری که دولت باید بکند این است که زیرساختهای لازم و زمینههای سرمایهگذاری در حوزه صنعت، تجارت، کشاورزی و خدمات را فراهم کند که یک بخشی از آن به قوانین مربوط میشود که باید اصلاح شوند. چون قوانین زیادی وجود دارند که باید حذف شوند. البته دولتمردان بهتر میدانند چون در عرصه عمل هستند، مجلس هم باید با اصلاح قوانین، مسیر صحیح را در مقابل دولت و جوانان قرار دهد تا آنها بتوانند ازظرفیتهای قانونی استفاده کنند.
لزوم نظارت دقیق دولت بر کار هیئتمدیرهها
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بر لزوم نظارت دقیق دولت بر کار هیئتمدیرهها تاکید کرد و افزود: مواردی بوده که با تلاش فراوان و سرمایهگذاری داخلی و خارجی زمینه اشتغال 500 جوان مستقیم و 2هزار جوان غیرمستقیم فراهم شده است ولی با یک تصمیم غلط و غیراصولی هیئتمدیره تمامی این تلاشها به باد رفته و بینتیجه مانده است، بنابراین لازم است که دولت یک نظارت عالی و دقیق بر کار هیئتمدیرهها داشته باشد تا زیرساختهایی که برای شکوفایی استعدادهای جوانان در جهت توسعه کشور فراهم میشود با چالش مواجه نشود.
70 درصد منزلت اجتماعی جوانان به وسیله شغل آنها مشخص میشود
وی با اشاره به نقش مهم و کلیدی اشتغال در زندگی جوانان گفت: بیشتر علمای جامعهشناسی معتقدند 70 درصد منزلت اجتماعی جوانان به وسیله شغل آنها مشخص میشود ،در واقع اشتغال بخشی از شخصیت جوانان را تشکیل میدهد که متاسفانه همین مسئله امروزه به دلیل برخی مقررات مسئلهدار دچار آسیب شده است.
عارفی با طرح این سوال که چرا امروزه جوانان گرایش چندانی به ازدواج ندارند، اظهار کرد: چون امکانات لازم وجود ندارد، وقتی اشتغال که مهمترین بخش زندگی جوانان است وجود ندارد چگونه میتوان ازدواج کرد؟
وی با انتقاد از ادغام وزارت ورزش و جوانان گفت: وزارت ورزش فقط ، وزارت ورزش است. اگرچه ورزش هم در خدمت جوانان است اما حل مشکلات آنها مهمتر است.
عارفی ادامه داد: وزارت ورزش و جوانان دو بخش مهم و اساسی هستند یک بخش زندگی جوانان اوقات فراغت و ورزش است و بخش دیگر آن اقتصاد خانواده و تشکیل خانواده است که مسئولان از این دو موضوع غفلت کردند، امیدواریم وزیر ورزش مشکلات جوانان را بررسی و برنامهریزیهای لازم را در این راستا طرحریزی کنند.اگر نیاز مند قانون و منابع مالی است ،مجلس اعلام آمادگی و کمک میکند.
در مورد جوانان کمکاری کردیم
وی گفت: سیاست رهبری بر این است که بحث تعادل و توازن جمعیت مورد توجه و دقت قرار گیرد اما از آن سو شاهد هستیم که وام ازدواج جوانان پرداخت نمیشود، بنابراین وزارت ورزش باید برای حل آن پای کار بیاید و قبول کنیم که در مورد جوانان کمکاری کردیم.
پایان پیام/
نظر شما