به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، وزیر نفت در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس درباره سیاستهای این وزارتخانه در مورد برنامه های وزارت نفت در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: ارتقای فناوری ملی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان از دیگر برنامههای پشتیبان وزارت نفت برای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است این برنامه با هدف دستیابی به فناوریهای فرآیندی، ساخت داخل کالاها و تجهیزات مورد نیاز انجام میشود. این فناوریهای مربوط به فرآیند فوقالعاده مهمتر از ساخت تجهیزات و کالاهاست. ما در این زمینه چند برنامه داریم، یکی شرکتهای دانشبنیان است که در اینجا باید از این ظرفیتها استفاده کنیم و قابلیتها و زمینههایی که به رشد آنها منجر میشود را مورد توجه قرار دهیم و همکاری تنگاتنگ با دانشکدههای مهندسی نفت داخل کشور با هدف افزایش بازیافت نفت برقرار کنیم که دانشگاهها و مراکز پژوهشیشان در درازمدت مسئولیت افزایش بازیافت از چند میدان نفتی را مستقیما به عهده داشته باشند و در فرآیند همکاری با شرکتها و مراکز صاحب فناوری درجه اول دنیا مهمتر از تامین مالی برای ما توانمندسازی ظرفیتهای ملی، ارتقای فناوری و به ویژه بخشهای دانش بنیان باشد.
وی با تاکید بر لزوم اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تامین کالاهای وارداتی، تصریح کرد: این کار با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامهریزی برای ارتقای کیفیت و رقابتپذیری در تولید انجام میشود. تاکید ما این است که باید پیمانکاران عمومی، مهندسین مشاور و پیمانکاران ساختمانی را تقویت کنیم و بهرهگیری حداکثری از کالاها و تجهیزات ساخت داخل داشته باشیم به طوریکه نه تنها وابستگی ما به واردات اقلام از خارج کم شود بلکه قدرت مقاومت کشور در برابر تهدیدها بالا برود و به جایی برسیم که بتوانیم صادرکننده تجهیزات و خدمات به منطقه و دیگر کشورهای نفتخیز باشیم.
زنگنه درباره راهبردهای کلیدی وزارت نفت برای تحقق برنامههای اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: اولین چیزی که باید به آن توجه کرد و از متن سیاستهای ابلاغی درآمده این است که سیاستهای اصل 44 و اتکا به بخش خصوصی در سرمایهگذاری، مدیریت و بهرهبرداری در بخشهای پایین دستی نفتی مورد تاکید قرار گیرد و دیگر اینکه در اجرای اصل 44 روشهایی اتخاذ شود که منجر به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تاکید بر ارتقای درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط شود. این مساله فوقالعاده مهمی است زیرا تصور ما این است که وقتی صنعتی با هزار میلیون دلار ایجاد میشود حتما باید چند فرد فوقالعاده ثروتمند آن را ایجاد کنند. ما سعی داریم طبق آنچه گفته شده سعی کنیم بر ارتقای درآمد و نقش طبقات کم درآمد و متوسط در این سرمایهگذاریها نیز دقت کنیم.
وی گفت: اینجا جایی است که بورس میتواند به ما کمک کند آن هم در نه تنها در بازار ثانویه، بلکه از اول فرابورس میتواند کمک کند و در شکلگیری ساختار سرمایه شرکتها موثر باشد. این به نظر من فوقالعاده مهم است و با تمام جریانات اقتصاد بازار هماهنگی دارد. ما باید این کار را برای جلب سرمایههای خرد مردم برای اجرای طرحهای پالایش، پتروشیمی، بهینهسازی و صدها طرح دیگر انجام دهیم تا مردم در سرمایهگذاریها و آینده کشور احساس مشارکت کنند و سودی که حاصل میشود فقط به جیب عده خاصی نرود و به کسی رانت داده نشود.
زنگنه استفاده از دیپلماسی برای حمایت از هدفهای اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و گفت: افزایش چشمگیر تولید نفت و درآمدهای نفتی از دیگر راهبردهای کلیدی است که باید آن را دنبال کنیم. ما باید افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت را دنبال کنیم. برنامه 2/5 میلیون بشکه افزایش صادرات نفت که پیش از این اشاره کردم در ظرف کمتر از هفت سال آینده بیش از 400 میلیارد دلار درآمد ما را نسبت به وضعیت فعلی اضافه خواهد کرد. اگر ما از الان روی این فکری نکنیم هیچ بعید نیست که تنها یک آه بر دل ما بماند. ما در حال حاضر با 40 میلیارد دلار کشور را اداره میکنیم. البته درست است که این شرایط ایدهآلی نیست ولی به هر حال کشور اداره میشود.
وزیر نفت تصریح کرد: میشود از طریق فاینانس بیش از 1000 تا 1500 میلیارد دلار پول در این کشور فعال کرد. این چیزی است که باید به آن توجه شود. باید اتاق فکر مشترکی بین مجلس و دولت ایجاد شود و بخش مهمی از این پول باید به صندوق برود اما صندوق باید به کدام حوزه توسعه کشور بپردازد. اگر ما به این موضوع نپردازیم پول میآید و با توجه به تجربهای که داریم و نشان داده هاضمه بودجه عمومی کشور بسیار قوی است، همه پول را میخورد و وضع کشور بدتر میشود.
وی گفت: شفافسازی، سالمسازی، و انضباط مالی و نظارت موثر بر گلوگاهها و زمینههای فسادپذیری در صنعت نفت را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: پول فراوانی در صنعت نفت وجود دارد و امکان فساد در آن هم وجود دارد. ما همچنین باید تقویت فرهنگ و مدیریت جهادی، تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج را مدنظر قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما