خبرگزاری شبستان: امروزه کشورهای پیشرفته دنیا از انرژی طبیعی و تجدیدپذیر در صنعت و زندگی استفاده می کنند، ولی در کشور ما هنوز هم کارخانه های اتومبیل سازی همچون ماشین های تولید شده اولیه سوختی بنزین یا گازوئیل را به عنوان سوخت مصرفی خودروها تعیین می کنند. در این میان دانشجویان دانشگاه قزوین دست به کار جدیدی زده اند و خودروی جدیدی با مصرف انرژی خورشیدی طراحی کرده اند. این خودرو "هاوین" نام دارد به معنی خورشید تابان در زبان کردی.
هاوین دومین افتخار در صنعت خودروی خورشیدی کشور
پوریا آقاجانی یکی از اعضای تیم طراحی این خودروی خورشیدی در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: حدود یک سال و نیم برای طراحی این خودرو، وقت صرف شده است.
وی درباره فعالیت های این تیم گفت: تیم مذکور از یک گروه 9 نفره تشکیل شده است که سه نفر از اعضا دانشجویان رشته برق و شش نفر هم از دانشجویان رشته مکانیک هستند. به گفته وی خودروی خورشیدی فقط در نمایشگاه بین المللی ربوکاپ رونمایی شده است.
آقاجانی افزود: خودروهای خورشیدی تولید داخل کشور "هاوین" و "غزال" هستند که خودروی اول به همت دانشجویان دانشگاه آزاد قزوین و دیگری به همت دانشجویان دانشگاه سراسری طراحی و ساخته شده است.
وی با بیان این مطلب که خودروی هاوین دومین خودرو با مصرف انرژی خورشیدی در کشور است، تصریح کرد: بدنه این اتومبیل از بدنه هواپیما است. آن هم با این تفاوت که بال هواپیما وظیفه دارد هواپیما را از زمین بلند کرده ولی این خودرو عکس بال هواپیما حرکت می کند و بال ها موجب می شود تا خودرو بر روی زمین باقی بماند، همچنین بدنه این اتومبیل کاملاً قوی است.
وی درباره شارژ این خودرو گفت: این خودرو برای شارژ شدن نیازی به آن ندارد که در نور خورشید بماند، بلکه زمانی که زیر زیر نور خورشید حرکت کند کافی است و دیگر نیاز به شارژ ندارد.
دستیابی به انرژی های تجدیدپذیر دلیل ساخت هاوین
آقاجانی درباره دلایل بهره گیری از انرژی خورشیدی در این اختراع گفت: هدف ما دستیابی به انرژی جدید است آن هم به این دلیل که انرژی های فسیلی زوال پذیر هستند و جهان به سمت استفاده از انرژی خورشید، باد و انرژی تجدیدپذیر در حال حرکت است. از این رو به فکر طراحی این خودرو افتادیم و با جمع آوری اعضا و حمایت مسئولین دانشگاه توانستیم در صنعت ساخت خودروی خورشیدی موفق عمل کنیم.
وی اظهارکرد: سوخت های فسیلی و بنزینی روز به روز مصرفشان بیشتر شده و هم قیمتشان بالا می رود و به نسبت مصرف آلودگی ناشی از مصرف سوخت را به همراه دارد. همین امر موجب شده که جوامع به سوخت های تجدیدپذیر و طبیعی روآورند و بدون هیچ ضرر و هزینه از این انرژی استفاده کنند.
بازهم بی توجهی مسئولین
آقاجانی با ابراز تأسف از کم لطفی مسئولان و کارخانه های خودروسازی گفت: اگر هیچ نهادی از این طرح حمایت نکند ما مسیر خودمان را با حمایت های دانشگاه ادامه خواهیم داد آن هم به این دلیل که 99 درصد کارهای ساخت و ساز این خودرو در کارگاه دانشگاه با فعالیت دانشجویی انجام می شود.
به گفته وی تیم سازنده هاوین مشغول آماده سازی برای شرکت در مسابقه خارجی است از این رو بهینه سازی خودرو از نظر بدنه و موتور در دستور کار قرار گرفته است، تا بتوانند در مسابقات سربلند ظاهر شوند.
آقاجانی معتقد است: اگر موفقیت کسب شود جدا از اینکه برای کشورمان افتخار آفرین است توان دانشجویان ایرانی را نشان می دهد، زیرا در حال حاضر رقبای این مسابقه از دانشگاه MIT آمریکا و دانشگاه های هلند، آلمان و انگلیس هستند.
پایان پیام/
نظر شما