امیری، معاون پیشگیری از جرم قوه قضاییه در جشن بخشش اظهار داشت: همه پیشبینیها در حوزه ساختار، رفتار و فرآیند و اهداف آن در قانون اساسی محسوب شده است.
وی با اشاره به وظایف قوه قضاییه در حوزه رفتاری خاطرنشان کرد: به دلیل فاصلهای که در قشر جوان جامعه ایجاد شده است این قشر کمتر با مبانی قانون اساسی آشنا هستند، بنابراین باید قانون اساسی برای آنها پردازش و تدوین شود.
وی ادامه داد: قوه قضاییه علاوه بر اجرای صحیح قانون، کشف جرم، احیای جرم و پیشگیری از وقوع جرم پنج وظیفه دیگر نیز بر عهده دارد.
امیری یادآور شد: تصویری از تعادل و توازن در قانون اساسی ایجاد شده است، همانطور که رعایت قانون ضرورت دارد و برخورد با متخلف ضروری است پیشگیری از جرم نیز دارای اهمیت و ضرورت میباشد.
وی با اشاره به برخورد قاطع و بدون ملاحظه با متخلف خاطرنشان کرد: در حوزه برخورد توأم با رأفت اسلامی در دستگاه قضایی سازوکار متفاوتی وجود دارد.
وی ادامه داد: در حوزه رفتار فردی، عفو و عدول از حق و مصالحه به عنوان روشهای سازش مورد توجه است.
معاون پیشگیری از جرم قوه قضاییه گفت: در حوزه اجتماعی استفاده از مجازاتهای جایگزین و عفو و بخشش مورد توجه است.
وی با بیان اینکه جامعه امروز ترکیب سنی قابل توجهای دارد، اظهار داشت: جوانان بخش عمدهای از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.
وی با بیان اینکه آینده نظام به دست جوانان اداره میشود، تأکید کرد: اگر دشمنان بخواهند برای ضربهزدن به نظام اقدام کنند در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بر روی جوانان کشور سرمایهگذاری میکند چرا که این قشر آسیبپذیرتر است.
وی با اشاره به گسترش ارتباطات اجتماعی اظهار داشت: با ورود تکنولوژی به زندگی بشر مرزهای جغرافیایی به معنای قبلی وجود ندارد و هم مرزها درنوردیده شده است.
وی ادامه داد: بیش از 10 سال پیش در سازمان ملل گزارشی اعلام شد مبنی بر اینکه اصلیترین چالش فراروی بشر ناهنجاری است زیرا نرخ رشد جمعیت 2/1 است در حالی که نرخ ناهنجاری 5 میباشد.
وی با بیان اینکه در حوزه جوانان در یک مسیر بسیار پرفراز و نشیب بسر میبریم، خاطرنشان کرد: در قوه قضاییه از 3-4 سال قبل رویکردی مدنظر قرار گرفته مبنی بر کاهش آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، در این زمینه برنامههای عمیق و کارشناسانهای در دستور کار داریم که مستلزم رعایت چند نکته است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم مسیر گذشته را ادامه دهیم با نرخ رو به رشد سریع ناهنجاری، تحقق عدالت و گسترش عدل وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه مبنای اقدام افراد تحلیل شده است، تصریح کرد: عمده طلاقها در خانوادههای جوان اتفاق میافتد که با همت کارشناسان حوزه خانواده در بحث روانشناسی این میزان تا 40 درصد کاهش یافته است.
معاون پیشگیری از جرم قوه قضاییه با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه رفتاری خاطرنشان کرد: دورههای آموزشی و تربیتی به جای تحمل سایر مجازات در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه همکاری و مشارکت مردم در پیشگیری از آسیبهای رو به افزایش یک ضرورت است، تأکید کرد: کارگروههای مردمی سلامت اجتماعی در قوه قضاییه در حال راهاندازی است.
پایان پیام/
نظر شما