حجت اسلام والمسلمین اسماعیل پوررضا، امام جمعه موقت رشت با اشاره به جایگاه فرهنگ مطالعه در اسلام، به خبرنگار شبستان گفت: اسلام به مطالعه به عنوان ابزار تبلیغ معارف نگاه کرده و معجزه پیامبر خود را کتاب قرار داده است.
وی با بیان اینکه قرآن یک کتاب معمول نبوده و معجزه جاوید پیامبر(ص) است، ادامه داد: هدف خداوند از قرار دادن کتاب به عنوان معجزه تبیین این مطلب بود که دین اسلام را با نوشتار، استدلال، مطالعه و تحقیق آموزه های خود را نشر دهد.
امام جمعه موقت رشت، به مفاهیم سوره قلم از سوره های قرآن کریم اشاره و تصریح کرد: خداوند با قسم یاد کردن به قلم در آغاز این سوره اهمیت مطالعه، تفکر و تدبر را مورد تاکید قرار داده است.
وی قلم را تولید کننده کتاب وایده خواند و گفت: از نظر اسلام تولید نوشته، نوشتار و مطالعه مفید برای جوامع از ضروریات است.
حجت الاسلام پوررضا در خصوص جایگاه فرهنگ مطالعه در سیره نبوی و ائمه(ع) گفت: در روایات و احادیث اهل بیت، بجا گذاشتن نوشته ای برای استفاده آیندگان یکی از بزرگترین باقیات و صالحات بیان شده است.
وی اضافه کرد: در سیره ائمه(ع) همواره توجه به مطالعه و قرائت قرآن و مطالعه در احادیث و تاریخ مورد تاکید بوده و این امر بیانگر اهمیت ویژه مطالعه در اسلام است.
امام جمعه موقت رشت با اشاره به تاثیر اسلام در معرفی چهره های علمی ایران به جهان، اذعان داشت: پس از ورود اسلام به ایران عالمان ایرانی سر برافراشتند.
حجت الاسلام پور رضا با بیان اینکه تا قبل از اسلام ایران تمدن و قدرت علمی داشت اما دانشمندان بنامی نداشت، افزود: پس از ورود اسلام و مورد تاکید قرار گرفتن تدوین محصولات و دستاوردهای علمی، دانشمندان ایرانی در جهان مطرح شدند.
وی در ادامه به نقش مطالعه در توسعه کشور اشاره و تصریح کرد: بهترین راه برای رسیدن به آرمان های بزرگ اسلامی و انسانی خیزش عظیمی که از 32 سال پیش و با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آغاز شده، اهل مطالعه بودن مردم ایران است.
حجت الاسلام پوررضا، بیانات امام و رهبری را سرشار از تاکید برای ترویج مطالعه در کشور دانست و ادامه داد: جایگاه فرهنگ مطالعه در کشور عظیم است.
وی راه اندازی نمایشگاه بین المللی کتاب در تهران و مشابه آن در سایر نقاط را اتفاقی فرخنده توصیف کرد و ادامه داد: این نمایشگاه ها در ترقیب مردم و به خصوص جوانان برای مطالعه موثر است.
حجت الاسلام پور رضا، نمایشگاه کتاب را برای کسانی که در مسیر فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی به راه افتاده اند مفید برشمرد و ادامه داد: مدیریت فرهنگی کشور باید با برنامه ریزی دقیق، آن دسته از اقشار جامعه را که در مسیر فرهنگ مطالعه نیستند، به این فرهنگ هدایت کند.
وی خاطر نشان کرد: با برنامه ریزی باید این فرهنگ را از خانواده ها و در بین کودکان تقویت و گسترش داد.
امام جمعه موقت رشت، عرضه کتاب های مفید و کاربردی را در ترویج فرهنگ مطالعه موثر دانست و گفت: برگزاری مسابقات کتاب خوانی در سطح ادارات و مسابقات کتاب خوانی در مدارس یکی از راه های ترویج مطالعه در کشور است.
پایان پیام/
نظر شما